Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση υλοποίησε το νηπιαγωγείο μας, μετατρέποντας τη μάθηση σε πράξη και την ευαισθητοποίηση σε εμπειρία ζωής. Οι μικροί μας μαθητές έγιναν «μικροί οικολόγοι», συμμετέχοντας ενεργά σε μια δράση φύτευσης στον κήπο του μουσείου της περιοχής μας.
Με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση, τα παιδιά «υιοθέτησαν» έναν συγκεκριμένο χώρο του κήπου – ένα μεγάλο παρτέρι – και ανέλαβαν να του δώσουν νέα ζωή. Αρχικά, παρατήρησαν το περιβάλλον, συζήτησαν ιδέες και φαντάστηκαν πώς θα ήθελαν να μεταμορφωθεί ο χώρος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καλλιεργήθηκε όχι μόνο η οικολογική τους συνείδηση, αλλά και η φαντασία, η συνεργασία και η υπευθυνότητα.
Στη συνέχεια, με τα χεράκια τους φύτεψαν λουλούδια και φυτά, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια με αγάπη και ενδιαφέρον. Η διαδικασία της φύτευσης έγινε ένα βιωματικό μάθημα για τη σημασία της φύσης, της φροντίδας του περιβάλλοντος και της συλλογικής προσπάθειας.
Η δράση ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, ενθουσιασμό και την υπόσχεση ότι το παρτέρι αυτό δεν θα είναι απλώς ένα όμορφο σημείο στον κήπο, αλλά ένας ζωντανός χώρος που θα συνεχίσουν να φροντίζουν και να αγαπούν.
Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, το σχολείο μας επιδιώκει να καλλιεργήσει ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, που σέβονται και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.
Φύτεψε κι εσύ… κράτα τη Γη ζωντανή!














Βιβλιοθήκη παραμυθιών
Μικρός Αναγνώστης
Ο παραμυθάς
Online Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Αερόστατο
Γλώσσα Α΄-Β΄Δημοτικού
Σεισμική Προστασία
Το ταξίδι του Φουντούλη
Δεν είναι παραμύθι
Ένα γράμμα μια ιστορία
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Τριγωνοψαρούλης-Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας
iPaideia
Αγία Άννα
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
