Ανοιξιάτικη Φύτευση στην Αυλή μας

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ | Κατηγορία Προγράμματα | , στις 16-05-2026

Η άνοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή για να έρθουμε κοντά στη φύση και να γεμίσουμε την αυλή μας με χρώματα, αρώματα και ζωή. Με μεγάλο ενθουσιασμό, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δράση ανοιξιάτικης φύτευσης, μαθαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας, της φροντίδας των φυτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μικρά χεράκια έσκαψαν το χώμα, φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια και πότισαν με αγάπη τα νέα φυτά. Οι παλιές ρόδες που χρησιμοποιήθηκαν ως γλαστράκια έδωσαν έναν δημιουργικό και χαρούμενο τόνο στην αυλή μας, δείχνοντας πως μπορούμε να ανακυκλώνουμε υλικά και να τα μετατρέπουμε σε κάτι όμορφο και χρήσιμο.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τα παιδιά συνεργάστηκαν αρμονικά, αντάλλαξαν ιδέες και ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας. Μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση, κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το φυσικό περιβάλλον και να το διατηρούμε καθαρό και όμορφο.

Η αυλή μας γέμισε χρώματα και χαμόγελα, ενώ τα λουλούδια που φυτέψαμε θα μας θυμίζουν καθημερινά πως, όταν συνεργαζόμαστε και αγαπάμε τη φύση, μπορούμε να δημιουργήσουμε μικρές γωνιές ομορφιάς γύρω μας.

Η ανοιξιάτικη φύτευση ήταν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά, δημιουργικότητα και αγάπη για το περιβάλλον! 🌸🌿

1

2

3

«Η γέφυρα που μας ενώνει»

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ | Κατηγορία Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Προγράμματα | , στις 11-05-2026

Μια όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε δύο Νηπιαγωγεία

Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας και Νηπιαγωγείο Μαντουδίου.

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο Νηπιαγωγείων μας συμμετείχαν σε μια κοινή δημιουργική δράση με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει».

Μέσα από τη συνεργασία, τη συζήτηση και την καλλιτεχνική έκφραση, τα παιδιά δημιούργησαν μια συμβολική γέφυρα γεμάτη αξίες, συναισθήματα και όμορφα μηνύματα. Πάνω στη γέφυρα αποτυπώθηκαν λέξεις όπως σεβασμός, φιλία, ελευθερία, δικαιοσύνη, συνεργασία, αποδοχή και εμπιστοσύνη, αξίες που αποτελούν τα θεμέλια μιας σχολικής κοινότητας που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά.

Η δράση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να εκφραστούν δημιουργικά και να κατανοήσουν πως, όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να χτίσουμε «γέφυρες» επικοινωνίας, αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Το έργο μας δεν είναι μόνο μια ζωγραφιά· είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας. Τα παιδιά μάς υπενθυμίζουν πως ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος όταν μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε, να ακούμε ο ένας τον άλλον και να προχωράμε μαζί.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη φαντασία και τη συμμετοχή τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων για την εξαιρετική συνεργασία και την έμπνευση αυτής της δράσης.

h gefyra

 

 

thlesynanthsh

Το Μεγάλο Βιβλίο της τάξης μας

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ | Κατηγορία Γλωσσικές δραστηριότητες, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Προγράμματα | , στις 11-05-2026

Το Μεγάλο Βιβλίο της Τάξης μας» δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη παιδαγωγική προσέγγιση του Σελεστέν Φρενέ, η οποία δίνει στα παιδιά ενεργό ρόλο στη μάθηση, στη συνεργασία και στην ελεύθερη έκφραση.
Τα βιβλία Φρενέ αποτελούν συλλογικές δημιουργίες των παιδιών, μέσα από τις οποίες αποτυπώνονται σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και στιγμές της σχολικής ζωής. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, γράφουν, συζητούν, αποφασίζουν και συνεργάζονται, καλλιεργώντας τη φαντασία, τον προφορικό λόγο, τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Το δικό μας lapbook έγινε ένα «ζωντανό βιβλίο» γεμάτο φιλία, αγάπη, συνεργασία και όμορφες αναμνήσεις από τη ζωή στο νηπιαγωγείο μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά ένιωσαν πως η φωνή, οι ιδέες και τα συναισθήματά τους έχουν αξία και μπορούν να γίνουν μέρος μιας κοινής δημιουργίας
TO MEGALO BIBLIO THS TAXHS MAS

Μικροί οικολόγοι σε δράση : Το νηπιαγωγείο μας «υιοθετεί» τον κήπο του Μουσείου Αγίας Άννας

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ | Κατηγορία Προγράμματα | , στις 03-05-2026

Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση υλοποίησε το νηπιαγωγείο μας, μετατρέποντας τη μάθηση σε πράξη και την ευαισθητοποίηση σε εμπειρία ζωής. Οι μικροί μας μαθητές έγιναν «μικροί οικολόγοι», συμμετέχοντας ενεργά σε μια δράση φύτευσης στον κήπο του μουσείου της περιοχής μας.

Με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση, τα παιδιά «υιοθέτησαν» έναν συγκεκριμένο χώρο του κήπου – ένα μεγάλο παρτέρι – και ανέλαβαν να του δώσουν νέα ζωή. Αρχικά, παρατήρησαν το περιβάλλον, συζήτησαν ιδέες και φαντάστηκαν πώς θα ήθελαν να μεταμορφωθεί ο χώρος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καλλιεργήθηκε όχι μόνο η οικολογική τους συνείδηση, αλλά και η φαντασία, η συνεργασία και η υπευθυνότητα.

Στη συνέχεια, με τα χεράκια τους φύτεψαν λουλούδια και φυτά, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια με αγάπη και ενδιαφέρον. Η διαδικασία της φύτευσης έγινε ένα βιωματικό μάθημα για τη σημασία της φύσης, της φροντίδας του περιβάλλοντος και της συλλογικής προσπάθειας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, ενθουσιασμό και την υπόσχεση ότι το παρτέρι αυτό δεν θα είναι απλώς ένα όμορφο σημείο στον κήπο, αλλά ένας ζωντανός χώρος που θα συνεχίσουν να φροντίζουν και να αγαπούν.

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, το σχολείο μας επιδιώκει να καλλιεργήσει ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, που σέβονται και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Φύτεψε κι εσύ… κράτα τη Γη ζωντανή!

collage 0

collage 4

 

collage 2

 

collage 3

 

collage 1

 

collage 5collage kentriko

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς