Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Α΄τάξη – Ενότητα 4 «Το σύννεφο έφερε βροχή» – Φύλλα εργασίας ανά γράμμα και σωστή γραφή

Νοέ 201426

001 (1)     

Στην ενότητα αυτή γίνεται ενσυνείδητη επεξεργασία κάθε γράμματος χωριστά. Παρακάτω θα βρείτε φύλλα εργασίας με μικρές ασκήσεις παιγνιώδους μορφής για κάθε γράμμα της Ενότητας 2, τα οποία μπορούν να δοθούν για το σπίτι ή και να γίνουν στην τάξη:

Γράμμα Β,β, φυλλάδιο εργασιών

Γράμμα Δ,δ φυλλάδιο εργασιών

Γράμμα Ξ,ξ, φυλλάδιο εργασιών

 Γράμμα Φ,φ φυλλάδιο εργασιών

Γράμμα Ω, ω φυλλάδιο εργασιών  

Ου, φυλλάδιο εργασιών

Επιπλέον, στη δεξιά σελίδα της αντιγραφής μπορούν να κολλήσουν τις παρακάτω μικρές εικόνες «ενώνω τις τελείες με σωστή φορά» ώστε να κατανοήσουν τη σωστή φορά κάθε γράμματος πριν αρχίσουν να το αντιγράφουν:

Γράμμα Β,β

Γράμμα Δ,δ

Γράμμα Ξ, ξ

Γράμμα Ω, ω

Γράμμα Φ, φ

Ου, δίφθογγο

Μετά το τέλος της ενότητας επαναληπτικό φυλλάδιο εργασίας:

Επαναληπτικο 4η εν. και αλφαβητου

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.

Νάντια Φάλκου

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων