Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Επιτραπέζιο Γραμματικής-Ορθογραφίας Α τάξης! “Ο πιο καλός ο μαθητής!”

Μαρ 201928

Το ταμπλό του παιχνιδιού μας!

Αφού διακοσμήσαμε την τάξη μας με τους μπαλονοκανόνες Γραμματικής κι Ορθογραφίας, ήρθε η ώρα στο τελευταίο τρίμηνο της Α’ τάξης να κάνουμε επανάληψη και εμπέδωση των κανόνων αυτών μέσα από ένα παιχνίδι επιτραπέζιο ώστε να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας και παίζοντας (το όνειρο παιδιών και δασκάλων ταυτόχρονα!). 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε για εκτύπωση το ταμπλό και τις κάρτες – ερωτήσεις ώστε να το εκτυπώσετε και να παίξετε κι εσείς Προτείνω το παιχνίδι να χρησιμοποιηθείς προς το τέλος της χρονιάς, ώστε να έχουμε κάνει πρώτα τους 20 κανόνες των μπαλονιών. Αν θέλουμε το χρησιμοποιούμε νωρίτερα όμως, βγάζοντας τις ερωτήσεις που αφορούν κανόνες που δεν έχουμε κάνει!

 

Οδηγίες: Χρειαζόμαστε ένα ζάρι και πιόνια για τους παίκτες. Ο μαθητής προχωρά όσα βήματα δείξει το ζάρι. Αν πέσει σε πράσινο τετράγωνο σηκώνει ερώτηση Γραμματικής κι αν την απαντήσει σωστά προχωρά ένα βήμα. Αν απαντήσει λάθος πηγαίνει ένα βήμα πίσω. Το αντίστοιχο και για τα κόκκινα τετράγωνα στα οποία αντιστοιχού κάρτες Ορθογραφίας. Νικητής όποιος φτάσει πρώτος στο τέλος!

 

Εδώ θα βρείτε τις κάρτες για εκτύπωση σε μορφή pdf (μπρος και πίσω όψεις):

Κάρτες ερωτήσεις γραμματικης – ορθογραφίας

Πίσω όψη ερωτησεων γραμματικής

Πίσω όψη ερωτησεων ορθογραφίας

Εδώ θα βρείτε το ταμπλό για εκτύπωση σε μορφή pdf:

Ταμπλό επιτραπέζιου ”Ο πιο καλός ο μαθητης”

 

Καλή διασκέδαση!!!

 

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.
Νάντια Φάλκου
2 σχόλια στο άρθρο

“Επιτραπέζιο Γραμματικής-Ορθογραφίας Α τάξης! “Ο πιο καλός ο μαθητής!””

  1. 28 Μαρτίου, 2019 στις 20:59      Απάντηση Αθηνά Παυλοπουλου Έγραψε:

    Υπέροχη ιδέα! Ευχαριστούμε πολύ!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων