Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Κουμ Καν…τωνυμίες! Παιχνίδι με τις Αντωνυμίες!

Απρ 20176

 

οπισθοφυλλο κουμ καντωνυμιες
Βασισμένο στο γνωστό παιχνίδι «Κουμ – Καν» το οποίο παίζεται με μια απλή τράπουλα, είχα την ιδέα να φτιάξω κάρτες με τις οποίες θα το έπαιζαν τα παιδιά, μαθαίνοντας παράλληλα τις αντωνυμίες.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι, μοιράζοντας 10 φύλλα σε κάθε παίκτη, ο παίκτης να συγκεντρώσει τριάδες από τα τρία γένη της ίδιας αντωνυμίας και ρίχνοντας το 10ο φύλλο να «βγει». Υπάρχει η στοίβα με τα φύλλα ανακατεμένα και ένα φύλλο ανοιχτό δίπλα της. Μπορεί κάθε παίκτης να επιλέξει από τη στοίβα ή το ανοικτό φύλλο. Αν του χρησιμεύει, το κρατά και πρέπει να ρίξει ένα φύλλο που δε χρειάζεται. Όταν συγκεντρώσει τρεις τριάδες από κάθε αντωνυμία, ρίχνει το φύλλο που περισσεύει και «βγαίνει».

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις κάρτες σε ασπρόμαυρο χρώμα για εκτύπωση. Εμείς ζωγραφίσαμε το εξώφυλλο κάθε κάρτας στο χέρι και βγήκαν όμορφες!

Κουμ Καντωνυμιες

Καλή διασκέδαση με τις Κουμ Καντωνυμίες!

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.

Νάντια Φάλκου

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων