RSS Feed for This PostCurrent Article

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Mάλλον τα φαινόμενα απατούν! Ένας θα πει ο καλύτερος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, άλλος θα πει είναι ο υπολογιστής τη σήμερον ημέρα. Κάποιοι άλλοι το βλέπουν από διαφορετική γωνία…

Ένα βιβλίο είναι αυτό που θα σου κρατήσει συντροφιά σε μια στιγμή μοναξιάς ή απογοήτευσης, όταν θα θες ένα όνειρο να πραγματοποιηθεί ή όταν εύχεσαι για ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλό βιβλίο είναι αυτό που θα σου συμπαρασταθεί. Μέσα από ένα βιβλίο παίρνεις κουράγιο από τις ελπίδες των ηρώων και βλέπεις πως κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα κι αν αυτό που επιθυμείς είναι αδύνατο. Είμαστε ακόμα σε μικρή ηλικία, δεν έχουμε φτάσει ούτε στο δεύτερο σκαλοπάτι της ζωής μας και τις ελπίδες εκτός από άλλους πιθανούς παράγοντες, τις παίρνουμε και μέσα από τις φανταστικές και μη ιστορίες που τα βιβλία έχουν να μας πουν.

Μπορείς εύκολα να ταυτιστείς με κάποιον από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και να γίνεται καλοί ‘φίλοι’, να τον νιώθεις και να σε νιώθει. Έτσι συμπάσχεις, μαθαίνεις να νιώθεις. Κάποια βιβλία λένε στην αρχή “Βασισμένο σε αληθινή ιστορία” ή κάτι παρόμοιο που σε κάνει να θες να πας στην τελευταία σελίδα και να δεις αν αυτή η ιστορία είχε καλό τέλος για κάποιους ανθρώπους. Και όταν τελικά διαβάζεις κάτι που σε κάνει να χαμογελάς, νιώθεις ευχαρίστηση και ανακούφιση.

Kάτι που ειλικρινά μου κάνει εντύπωση είναι ότι βρίσκεσαι για παράδειγμα σε μια κατάσταση που βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις. Αν πάρεις ένα βιβλίο στο χέρι σου και αρχίσεις να διαβάζεις σε μια τυχαία σελίδα, μετά κολλάς και δεν το αφήνεις! Μαγεία…! Πώς σε κάνει να θες να τελειώσεις έστω και το ένα αυτό κεφάλαιο;!

Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία που ταιριάζουν στο γούστο του καθενός. Γι’αυτό κάθε άνθρωπος μικρός και μεγάλος έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τον ‘καλύτερό του φίλο’!

Trackback URL



  1. 4 Comment(s)

  2.   By ΚΑΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ on Μαρ 6, 2013 | Reply

    Σοφία πολύ ωραίο κείμενο και ενδιαφέρουν.. το βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει συντροφιά στις δύσκολες στιγμές της ζωής και να σε κάνει να ξεφύγεις… να ζήσεις αλλού.. σ’ άλλον πλανήτη… πολύ ωραία φωτογραφία!!!

  3.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 12, 2013 | Reply

    Το παραπάνω κείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον.Μας κάνει να καταλάβουμε ότι στη ζωή μας δεν υπάρχει μόνο ο υπολογιστής και ο σκυλος ως τους κατεξοχήν φίλους του ανθρώπου , αλλά και το βιβλιο κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας.Το βιβλίο για μενα προσωπικά είναι ένας πολύτιμος φίλος , γιατί με κάνει να ταξιδεύω, να βελτιώνομαι….. Είναι εκεί πάντα διαθέσιμο χωρίς γκρίνια ,απαιτήσεις , προύποθέσεις ….. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τις σελίδες του και να αφεθείς ! Το αγαπώ γιατί μου κρατά συντροφιά στις άσχημες και ευχάριστες στιγμές της ζωής μου και ελπίζω να μου κρατά για πάντα!!!!  

  4.   By ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Σοφια μπραβο! Πολυ ωραιο αρθρο ωστοσο αν και εχω διαφορετικη αποψη για το ποιος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου θα συμφωνησω μαζι σου στο θεμα του ταξιδιου με την εννοια οτι ενα βιβλιο μπορει να σε ταξιδεψει σε μερη μαγικα! Συγχαρητηρια και για ακομα μια φορα.

  5.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του παραπάνω κειμένου αλλά και όσα έχουν γραφεί σε αυτό.Ένα βιβλίο μπορεί να σου προσφέρει  αμέτρητα πλεονεκτήματα.Το πιο σημαντικό θεωρώ είναι οτι τα βιβλία σου δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδεύεις, να γνωρίζεις καινούριους κόσμους και να ξεφεύγεις έστω και για λίγο από την πραγματικότητα.Επιπλέον, γίνεσαι και εσύ ένας από τους ήρωες και γι΄αυτό δένεσαι με την ιστορία.Συνεπώς, το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση