RSS Feed for This PostCurrent Article

Εθισμός στο διαδίκτυο

Ο κόσμος σήμερα λίγο πολύ χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως για να συγκεντρώνουν σημαντικές πληροφορίες, να ψυχαγωγούνται ή ακόμα να παίζουν παιχνίδια, σπαταλώντας χρήσιμο χρόνο όπου θα μπορούσαν να εξερευνούν από ψηλά την γη πηγαίνοντας στο προορισμό τους με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι υπερβαίνουν τα όρια και εθίζονται μπροστά σε μια οθόνη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκολλήσουν. Σε περίπτωση όπου απαγορεύσουν σε ένα εθισμένο άτομο την χρήση υπολογιστή, το άτομο αυτό θα ξεσπάσει με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως να ξεσπάνε σε φωνές ή ακόμα να εκνευρίζονται με το παραμικρό. Ο υπολογιστής δεν είναι ένα κακό σκεύος κατά την γνώμη μου, αντιθέτως είναι πάρα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να ξέρεις να τον χρησιμοποιείς σωστά.
Στην ηλικία μας καλό θα ήταν να υπάρχει ένα κατάλληλο χρονικό διάστημα γύρω στην 1 με 1,5 ώρα ανά ημέρα, την οποία δεν πρέπει να ξεπερνάμε. Αν σας πονάνε τα μάτια καθώς βρίσκεστε στον υπολογιστή, να σηκωθείτε και ξεκουράστε τα, στην συνέχεια να συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο. Καλό θα ήταν να ξεκολλήσετε από τον υπολογιστή και να βγείτε έξω, να χαρείτε την εξοχή. Υπάρχουν επίσης και ιδικές κλινικές για μικρούς και μεγάλους ξεχωριστά όπου τους βοηθάνε να ξεκολλήσουν από τον υπολογιστή .

Trackback URL 1. 3 Comment(s)

 2.   By ΣΑΚΕΛΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

  Ο Η/Υ είναι ένα πολυ-εργαλείο. Εξαρτάται από τον καθένα μας εαν θα τον χρησιμοποιήσουμε για το καλό του. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν πως να τον χρησιμοποιούν σωστά. Οι μαθητές δεν λαμβάνουν επαρκείς οδηγίες σχετικά με την σωστή χρήση του Η/Υ στο σχολείο, το μέρος από όπου υποτίθεται ότι θα λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να γίνουν μέλη της κοινωνίας. οπότε κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να έκανε και το σχολείο κάτι σχετικά με την πληροφόρηση των μαθητών πάνω σε αυτό το θέμα, παίρνοντας έτσι κι ένα μέρος του βάρους από τους γονείς, οι οποίοι πλέον δίνουν μάχη να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονεί ένας Η/Υ.

 3.   By ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

  ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ… ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΚΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ 1 ΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΕ ΠΕΤΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ.
   

 4.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Απρ 10, 2013 | Reply

  Στη σημερινή εποχή, η χρήση του υπολογιστή είναι απαραίτητη.Αυτό γιατί μπορούμε να βρίσκουμε πληροφορίες και να ενημερονώμαστε για διάφορες εξελίξεις στην χώρα μας αλλά και σε υπόλοιπες. Μπορούμε να επικοινωνούμε με φίλους, συγγενείς αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε ανθρώπους διαφορετικών χωρών και όχι μόνο. Κάποιοι άνθρωποι βέβαια ανάμεσά τους παιδιά μικρών κυρίως ηλικιών., εθίζονται μένοντας για ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή κάνοντας κάτι που σίγουρα δεν τους ωφελεί….

You must be logged in to post a comment.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων