RSS Feed for ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑCategory: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ »

Η Καρδίτσα πρωτεύουσα του ομωνύμου νομού, είναι μια υπέροχη πόλη, ήσυχη, όμορφη και γεμάτη κόσμο. Έχει πολλά μαγαζιά που μπορείς να βρεις ότι θέλεις χωρίς κόπο και θόρυβο. Η Καρδίτσα είναι γεμάτη κόσμο και είναι SUPER! με καλούς και φιλόξενους ανθρώπους που ζουν ελεύθερα και αρμονικά μεταξύ τους. Η πόλη απαριθμεί 32.031 κατοίκους (απογραφή 2001) και  είναι κτισμένη στον πλούσιο αγροτικά Θεσσαλικό Κάμπο (καμπίσια πόλη), με πολλούς και τετραγωνισμένους δρόμους. Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι με το κυκλοφοριακό, διότι έχουμε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ …

Έχουμε πολλά internet café που πάμε και παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια (lol, aion). Μετά πάμε για καφέ σε πολλές καφετερίες, μαγαζιά ή κλαμπάκια.

Συνήθως βγαίνουμε με μεγάλες παρέες. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν είμαστε και καμιά μεγαλούπολη για να χανόμαστε στο πλήθος. Περνάμε τέλεια γιατί κάθε μέρα κάνουμε και από κάτι διαφορετικό και έτσι δεν βαριόμαστε ποτέ.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Έχουμε το πανέμορφο άλσος του Παυσίλυπου, δύο μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό), το άγαλμα του σπουδαίου στρατηλάτη Ν. Πλαστήρα που είναι αρκετά μεγάλο, 5 μοναδικές και μεγάλες πλατείες που η κάθε μια έχει την δικιά της ιστορία.

Έχουμε πολλά μνημεία και πολλά τουριστικά μέρη, όπως την πανέμορφη και γραφική λίμνη Πλαστήρα, με τα μικρά χωριουδάκια που ομορφαίνουν την ευρύτερη περιοχή. Από τον νομό μας καταγόταν οι Γ. Καραϊσκάκης και  Ν. Πλαστήρας, που διακρίθηκαν στον πόλεμο και στην ιστορία της χώρας μας.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της πόλης μας είναι ο μεγάλος και σύγχρονος ποδηλατοδρόμος. Το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων σήμερα καλύπτει κεντρικές διαδρομές με μεγάλη ζήτηση, έχει διευκολύνει την ζωή των κατοίκων και έχει ελαττώσει τα τροχαία ατυχήματα. Δεν είναι τυχαίο που οι φοιτητές μετακινούνται με ποδήλατο από τις πρώτες ημέρες που έρχονται στην πόλη.

Λίμνη Πλαστήρα »

  Το τοπίο είναι καταπληκτικό! Η θέα μοναδική απ’ όπου κι αν τη δεις. Καταπράσινα δέντρα γύρω γύρω και στη μέση μια λίμνη φανταστική. Λίμνη Πλαστήρα.     

  Το οροπέδιο των Αγράφων, ένα γόνιμο και καλλιεργημένο μέρος που στον πόλεμο του 1940 για τις ανάγκες των συμμάχων έγινε αεροδρόμιο. Τη μέρα το έκρυβαν με ζώα και ψεύτικους θάμνους για να μην το βρουν οι Γερμανοί. Τη νύχτα ήταν κανονικό αεροδρόμιο. Το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας συνέλαβε την ιδέα να γίνει το οροπέδιο φράγμα, πράγμα που δεν υλοποιήθηκε. Σχηματίστηκε όμως το 1961 και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρία. Η λίμνη περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, με μέγιστο μήκος 12 km και μέγιστο βάθος τα 60 μ. Το νερό της χρησιμοποιείται για ύδρευση της πόλης της Καρδίτσας όπως και των πολλών χωριών της. Επίσης το νερό εκμεταλλεύεται η ΔΕΗ γι’ αυτό υπάρχει ηλεκτροπαραγωγή. Χρησιμοποιείται και για άρδευση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων γης που χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ο Θεσσαλικός κάμπος.

Τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα έχει αξιοποιηθεί με την κατασκευή πολύ καλού οδικού δικτύου, ανέγερση πολλών και αξιόλογων τουριστικών καταλυμάτων, παραδοσιακών ταβερνών, αναψυκτηρίων κλπ, με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται ακόμη και καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί αποκαλούν την ευρύτερη περιοχή Ελβετία.

  Τέλος, επειδή το νερό είναι πολύ καθαρό ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μπάνιο, να ψαρέψει ή να κάνει διάφορα αθλήματα.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων