RSS Feed for Χωρίς κατηγορίαCategory: Χωρίς κατηγορία

Ο τεχνικός πολιτισμός »

Μια όψη του πολιτισμού, ένα σύνολο των τεχνικών μέσων και συστημάτων που δημιούργησε ο άνθρωπος στην μεγάλη ιστορική του πορεία. Η εποχή μας λέγεται τεχνολογική, αφού η τεχνολογία έχει φτάσει στα ύψη και κυριαρχεί πάνω στις άλλες όψεις  της ζωής. Η τεχνική πρόοδος  έφερε μια σειρά σημαντικών αλλαγών στη ζωή. Η μηχανή ‘αντικατέστησε’ τον άνθρωπο και του έδωσε ελεύθερο χρόνο για άλλες διάφορες δραστηριότητες.

Επέτρεψε την παραγωγή αγαθών σε μαζική κλίμακα, πιο μακροπρόθεσμους υπολογισμούς , άνεση στην καθημερινότητα και το κυριότερο την ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας. Μέσα από την καθημερινή χρήση και εφαρμογή των μηχανισμών οι άνθρωποι έγιναν πιο έξυπνοι. Σε αυτό συντέλεσε και η διάδοση του βιβλίου το οποίο έκανε δυνατή την ανάπτυξη της τυπογραφίας.

Σήμερα ξέρουμε πως η τεχνολογία επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις στον άνθρωπο που του άλλαξαν και του διευκόλυναν την ζωή. Βέβαια είχε και αρνητικές συνέπειες στη ζωή του αλλά και στην προσωπικότητα του. Περιόρισε τον ρόλο του σε μηχανικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, εξουδετερώνοντας όλες τις παλιές δεξιότητες του.

Η βιομηχανία που αναπτύχθηκε στα αστικά κέντρα ερήμωσε την ύπαιθρο και κατέστρεψε τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις δεισιδαιμονίες και   τις προκαταλήψεις. Αυτό από την μια ήταν πρόοδος αλλά επειδή δεν δημιουργήθηκε καμία εξασφάλιση για τους ανθρώπους, το ξερίζωμα ήταν γι’ αυτούς οδυνηρό. Τα ειδικά επαγγέλματα χάθηκαν, οι τεχνίτες μετατράπηκαν σε υπαλλήλους και εργάτες των βιομηχανιών.

Το βιοτικό επίπεδο βελτιώθηκε σε αρκετές χώρες σε σχέση όμως με τα περισσότερα αγαθά που υπάρχουν, ο μέσος άνθρωπος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Ο άνθρωπος διασπάστηκε μέσα σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να παρακολουθήσει και, ενώ τεχνικά έχει την δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα, η καθημερινή του ζωή είναι πολύ περιορισμένη, χωρίς εκπλήξεις και μονότονη.

Οι ιδέες, η προσωπικότητα του ατόμου, οι ευχαριστήσεις υποβιβάστηκαν και πήραν ψεύτικες μορφές. Μόνο αν ο άνθρωπος αλλάξει τρόπο χρήσης της τεχνολογίας και την αντίληψη του γι’ αυτήν, θα μπορέσει να βρει μια άλλη προοπτική.

League of Legends (LoL) »

Το παιχνίδι που μου αρέσει να παίζω εγώ και πολλοί άλλοι χρήστες λέγεται League of Legends (LoL).

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταστρέψεις τους εχθρικούς πύργους (towers) και να φτάσεις πιο κοντά στον εχθρικό κρύσταλλο , που όταν τον καταστρέψεις κερδίζεις το παιχνίδι (game). Ο αντίπαλος σου μπορεί να είναι ο υπολογιστής ή ένας άλλος παίκτης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Συνήθως παίζουμε σε ομάδες των 3 ή 5 παικτών, μπορείς να παίξεις και ένας εναντίον ενός (αλλά δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον έτσι).

Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που ο καθένας έχει τις δικές του κινήσεις. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού παίρνεις δωρεάν «λεφτά», που σου επιτρέπουν να αγοράσεις στη βάση σου διάφορα αντικείμενα, αλλά μπορείς να πάρεις περισσότερους βαθμούς εξολοθρεύοντας (σκοτώνοντας) τους εχθρούς σου. Με αυτά τα αντικείμενα έχεις πιο πολύ ζωή, περισσότερη δύναμη, πιο πολύ ασπίδα (armor) για να μην πληγώνεσαι αλλά και να επιτίθεσαι πιο εύκολα.

Σε κάθε παιχνίδι (game) που μπαίνεις, στο τέλος του παιχνιδιού, κερδίζεις σπαθάκια (λεφτά), με τα οποία αγοράζεις διάφορους παίκτες και διάφορα αντικείμενα. Με αυτά τα αντικείμενα, όταν ξαναμπαίνεις στο παιχνίδι, σε βοηθάνε στο να έχεις περισσότερη δύναμη από ότι είχες. Επίσης αν σκοτώσεις δύο παίκτες ταυτόχρονα λέγεται double kill, με τρεις triple, με τέσσερις quadra, με πέντε penta kill. Αν καταφέρεις να κάνεις quadra ή penta kill κερδίζεις στο τέλος του παιχνιδιού τουλάχιστον 260 – 280 μονάδες (λεφτά).

Για μένα είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μέχρι στιγμής, και δεν μπορώ να σταματήσω να το παίζω.

AION »

To aion είναι ένα παιχνίδι που μου αρέσει πολύ και θα σας πρότεινα να παίξετε.

Είναι online και παίζεις με άτομα από όλη την Ευρώπη. Αυτό το παιχνίδι είναι PvP (Player versus Player) και έχει πολλά ντυσίματα. Το ωραίο είναι ότι συμμετέχεις σε ομάδες παικτών (groups). Λοιπόν μαζεύονται πολλά άτομα και κάνουν group. Το μεγαλύτερο group είναι το aliance, χωράει ακριβώς 24 άτομα.

Μπαίνω στο ζουμί του παιχνιδιού, το παιχνίδι είναι πολεμικό, υπάρχουν 2 φυλές: οι elyos και οι asmodians. Οι elyos είναι οι Άγγελοι και οι asmodians είναι οι Δαίμονες.

Εγώ έχω elyos. Το παιχνίδι έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και είναι δύσκολο, δηλαδή πρέπει να έχεις πολύ καλή πανοπλία για να μην σε σκοτώνουν εύκολα. Επίσης ανταγωνιζόμαστε με τους amodians για τα κάστρα.

Το πιο καλό απ’ όλα είναι ότι οι παίχτες έχουν φτερά και πετάς ανέμελα αλλά σε ορισμένα σημεία, ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας σου (level), παίρνεις πιο όμορφα και πιο λειτουργικά φτερά. Στην αρχή του παιχνιδιού κάνεις τον παίχτη όπως θέλεις εσύ, διαλέγεις αγόρι ή κορίτσι και την κλάση (δυνατότητες) του παίχτη του οποίου θα επιλέξεις.

Οι κλάσεις είναι warriors / mage / priest / scout. Οι warriors μπορούν να γίνουν ή gladiator ή templar. Οι mage είναι οι μάγοι που έχουν την ικανότητα να γίνονται ή sorcer ή spirit master. Οι priest είναι healers που έχουν την ικανότητα να γίνονται ή cleric ή chanter. Τέλος οι scout έχουν την ικανότητα να γίνονται ή assassin ή ranger δηλαδή τοξότες.

Μάλιστα βάζεις το όνομα που θες και ξεκινάς .Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι online που θα σας πρότεινα να παίξετε, αλλά μην κολλήσετε πολύ γιατί έρχονται και οι εξετάσεις.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ »

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου γνωστή σήμερα ως λυκόσκυλο. Ο γερμανικός ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της μίξης τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα. Πρόκειται για σχετικά καινούργια ράτσα με τις ρίζες του να χρονολογούνται στο 1899. Παρά την λαοφιλή ονομασία λυκόσκυλο δεν προέρχεται απο ανάμειξη λύκου και σκύλου.

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι μεγαλόσωμος σκύλος με τις διαστάσεις ύψους του να κυμαίνονται από 60 έως 65 εκατοστά για τα αρσενικά και από 53 έως 60 για τα θηλυκά. Το βάρος τους ποικίλει από 35 έως 40 κιλά για τα αρσενικά και από 22 έως 32 κιλά για τα θηλυκά ενώ η μέση διάρκεια ζωής τους είναι 9,7 μέχρι 10 έτη. Ο γερμανικός ποιμενικός διαθέτει πολλά χρώματα με το πιο συνηθισμένο να είναι το μαύρο με το πυρόξανθο, ενώ η φροντίδα του είναι κανονική έως χρονοβόρα.

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι σκύλος με υψηλή νοημοσύνη και ενδεικτικό είναι ότι κατατάσσεται στην 3η θέση των εξυπνότερων σκύλων του κόσμου. Επίσης διαθέτει μεγάλη οξυδέρκεια και χρησιμοποιείται ως σκύλος εργασίας και φύλαξης σε αεροδρόμια, ιδιωτικούς χώρους, σε στρατιωτικές μονάδες και αλλού. Ενδιαφέρον είναι και το ότι έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα που απαρτίζεται από αυτά τα σκυλιά η λεγόμενη ‘Κ9 team’.

Τέλος ο γερμανικός ποιμενικός είναι πολύ υπάκουος σκύλος και τα πηγαίνει τέλεια με τα παιδιά κάτι που τον καθιστά ιδανικό για σκύλο οικογένειας. Ενδεικτικό είναι και το ότι βρίσκεται στο νούμερο 2 τον καλύτερων σκύλων του κόσμου και είναι σίγουρο πως όποιος αγοράσει έναν τέτοιο σκύλο θα λάβει απεριόριστη αγάπη διότι πρόκειται για μια εξαιρετική ράτσα !!! GS.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ »

Ως Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας οφείλω να χαιρετήσω την προσπάθεια επικοινωνίας του Γ4 Γυμνασίου Αταλάντης και των Γ1 & Γ2  Γυμνασίου του Σχολείου μας. Το διαδίκτυο ως εργαλείο προσφέρει πολλές δυνατότητες, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Με την καθοδήγηση των καθηγητών τους οι μαθητές μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, να συζητήσουν και να συνεργαστούν ακόμα και για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων. Στην εποχή της πληροφορίας είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που θα δώσει αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές τους.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων