RSS Feed for This PostCurrent Article

Τα ναρκωτικά στην ζωή των νέων

Τα ναρκωτικά στη ζωή των νέων είναι πια γνωστό φαινόμενο και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Οι νέοι συχνά θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα να νιώσουν πιο ελεύθεροι και να χαλαρώσουν…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι νέοι άνθρωποι ξεκινούν την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το κάνουν για να ανεβούν στα μάτια των φίλων τους, «αναγκάζονται» να τα δοκιμάσουν για να μην τους σνομπάρουν ή ακόμα και τα ξεκινούν χωρίς καν να το καταλάβουν, επειδή δεν τους λένε τι είναι η αυτό που θα δοκιμάσουν ή τους το προσφέρουν σε κατάσταση μέθης. Μερικοί επίσης τα ξεκινούν λόγω οικογενειακών αλλά και προσωπικών προβλημάτων και συγκρούσεων, ώστε να τιμωρήσουν τον εαυτό ή τους γύρω τους.

Τα παιδιά εκείνη την στιγμή δεν σκέφτονται τις επιπτώσεις των πράξεων τους ή δεν πιστεύουν ότι τους ενδιαφέρει το τι θα πάθουν λόγω της χρήσης και δέχονται συνήθως την δοκιμή των ναρκωτικών. Η δοκιμή πάντα είναι δωρεάν από τον διακινητή ως ένδειξη καλής θέλησης. Ξεκινούν λοιπόν από τα λεγόμενα ελαφριά και μετά συνεχίζουν και στα υπόλοιπα τα βαρύτερα.

Κατά κανόνα οι πιο πολλοί καταλήγουν να μισούν τον ίδιο τους τον εαυτό και να πέφτουν σε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Συνεχίζουν την χρήση λόγω του μεγάλου εθισμού και τότε απλά επιβιώνουν, δεν έχουν ζωή. Οι χρήστες δέχονται μεγάλο κοινωνικό ρατσισμό και συνήθως απομονώνονται ώσπου να πεθάνουν. Μερικές φορές αυξάνουν την χρήση μόνο και μόνο για να έρθουν πιο κοντά στο θάνατο.

Όσοι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάστασή τους και θέλουν να απαλλαγούν από την χρήση των ναρκωτικών, χάνουν τους ψεύτικους φίλους τους (δηλαδή τους χρήστες και διακινητές), οι οποίοι προτιμούν να συνεχίσουν με τα ναρκωτικά.

Τώρα… για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του θέματος, καλό θα ήταν να δημιουργηθούν ομάδες πρόληψης, που να ενημερώνουν τον κόσμο και κυρίως τους νέους για τους κινδύνους από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Επίσης καλή ιδέα είναι η δημιουργία προγραμμάτων και κινήτρων για την μείωση του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης απέναντι στους χρήστες. Η προσπάθεια να επικεντρωθεί στο να πεισθούν οι χρήστες να πάνε σε κάποια κλινική απεξάρτησης. Σημαντικό θα ήταν πρώην χρήστες να ενημερώσουν τους νέους που ακόμα δε έχουν απεξαρτηθει αλλά θέλουν να το κάνουν, και να τους υποστηρίξουν κυρίως ηθικά.

Αν είσαι και εσύ χρήστης, κάνε κλικ στα παρακάτω κέντρα, πάλεψε να απαλλαγείς. Δεν είσαι ο μόνος δεν είσαι μόνος!

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ)
Στροφή Ιθάκη Παρέμβαση

Trackback URL 1. 4 Comment(s)

 2.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 14, 2013 | Reply

  Νέοι……κακές παρέες ,αλκοόλ, κάπνισμα και ακόμη χειρότερα ναρκωτικά.Στη σύγχρονη εποχή πολλοί νέοι επιδίδονται στα ναρκωτικά θέλοντας να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους ή για να δείξουν στους φίλους τους ότι αυτοί είναι καλύτεροι από εκείνους.Δεν σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεων τους και είναι περίεργοι για αυτές .Παρ΄όλα αυτά οδηγούνται σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και ουσιαστικά παλεύουν με τη ζωή.Τότε άλλοι πεθαίνουν , ενώ άλλοι καταφεύγουν σε κέντρα θεραπείας για να αποτοξινωθούν. Όμως για να μην οδηγηθούμε σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση και να μην κάνουμε πράξεις βλαβερές για τον εαυτό μας!  

 3.   By ΤΕΤΡΙΜΕΛΗ ΜΑΓΔΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

  ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΘΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ

 4.   By ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ on Απρ 2, 2013 | Reply

  Βρε παιδιά συγνώμη κι όλας αλλά στην τελική τα ίδια γράψατε με τα δικά μου!!!

 5.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Απρ 10, 2013 | Reply

  Από τη στιγμή που συμφωνούμε σε μερικά πράγματα δε θεωρώ ότι επαναλαμβάνουμε όσα έχουν ήδη λεχθεί . Απλά εκφράζουμε την ίδια άποψη με σένα , είμαστε με άλλα λόγια ομοϊδεάτες πάνω στο θέμα που συζητούμε. Έτσι και αλλιώς δε θα υπήρχε και αντίθετη άποψη (κατά τη γνώμη μου).

You must be logged in to post a comment.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων