Επιστροφή ( 27/4/2020)

Καλημέρα- Χριστός Ανέστη

Ξεκινάμε και πάλι σήμερα!  Όπως ξέρετε  μετά το Πάσχα, οι χριστιανοί,  λέμε την  Προσευχή του Πάσχα . Η προσευχή αυτή  λέγεται καθημερινά από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την παραμονή της Ανάληψης του Κυρίου, δηλαδή για 40 μέρες. Ας την θυμηθούμε.

Προσευχή του Πάσχα

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.

Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι, προσκυνήσωμεν Άγιον, Κύριον, Ιησούν, τον μόνον αναμάρτητον.

Τον Σταυρό σου Χριστέ, προσκυνούμεν και την αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν
συ γαρ ει Θεός ημών, εκτός σου άλλον ουκ οίδαμεν, το όνομά σου ονομάζομεν.

Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσωμεν την του Χριστού αγίαν Ανάστασιν ιδού γαρ ήλθε διά του Σταυρού
χαρά εν όλω τω κόσμω.

Διά παντός ευλογούντες τον Κύριον, υμνούμεν την Ανάστασιν αυτού Σταυρόν γαρ υπομείνας δι’ ημάς, θανάτω θάνατον ώλεσεν.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν,
έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και μέγα έλεος.

Όπως σας υποσχέθηκα ξεκινάμε με τις λέξεις που γράψατε, τις έκανα συννεφόλεξα και μπορείτε να τις δείτε. Μαθήματα και ασκήσεις ξεκινάμε αύριο. Οι λέξεις που φαίνονται με μεγαλύτερα γράμματα είναι αυτές που γράψατε περισσότερες φορές. Αν πατήσετε πάνω στην εικόνα, αυτή θα μεγαλώσει και έτσι θα μπορείτε να δείτε όλες τις λέξεις.

 

Πασχαλινές δραστηριότητες

Πασχαλινές Δραστηριότητες

Επιτέλους ξεκινάνε και οι Πασχαλινές δραστηριότητες. Υπάρχουν δυο δραστηριότητες. Η πρώτη είναι για να μάθετε για το Πάσχα, να δείτε βίντεο, να ακούσετε τραγούδια και να κάνετε κάποιες δραστηριότητες και κατασκευές. Στη δεύτερη δραστηριότητα θα διασκεδάσετε.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις δραστηριότητες

 

Το κυνήγι των αυγών!

Το έθιμο  αυτό έρχεται από την Αγγλία και τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύμφωνα με το οποίο το Πασχαλινό Κουνελάκι κρύβει καλά, σε κήπους και αυλές, τα πασχαλινά αυγά, και τα μικρά παιδάκια πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους. Νικητής είναι αυτός που έχει μαζέψει τα περισσότερα σοκολατένια αυγά.

Εμείς θα το παίζουμε λίγο διαφορετικά. Στην εικόνα κρύβονται 20 αυγά με διαφορετικές δραστηριότητες. Προσπαθήστε να βρείτε τα αυγά και να κάνετε τις δραστηριότητες. Για κάθε δραστηριότητα που κάνετε παίρνετε 10 πόντους. Περιμένω κάτω στα σχόλια να μου γράψετε πόσες δραστηριότητες κάνατε και πόσους πόντους μαζέψατε. Καλή επιτυχία.

 

 

Γράψε τη λέξη που σκέφτεσαι

Γράψε τη λέξη που σκέφτεσαι

Χτες συζητήσαμε και είπαμε ο καθένας τις λέξεις που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή. Βρήκα έναν τρόπο για να το κάνουμε όλοι μαζί με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Γράψτε ο καθένας πέντε λέξεις που σκέφτεται αυτές τις μέρες και θα δείτε πως αυτές θα εμφανίζονται! Μη διστάσετε να γράψετε και λέξεις που έχουν ήδη γράψει οι συμμαθητές σου. Θα γίνει κάτι μαγικό στις λέξεις αυτές. Πατήστε  πάνω στο δέντρο με τα χεράκια για να ανοίξει η σελίδα! Με τον τρόπο αυτό θα βλέπουμε όλοι τις λέξεις που σκεφτόμαστε. Αν κάποια μέρα θέλεις να προσθέσεις και άλλες λέξεις μπορείς να το κάνεις. Να γράφετε μια μια τις λέξεις, όχι όλες μαζί.! Εγώ έχω ήδη γράψει τις δικές μου. Στο τέλος της εβδομάδας θα κάνουμε συννεφόλεξο όλες αυτές τις λέξεις.  Καλή δουλίτσα σε όλους με τις ασκησούλες σας τις δραστηριότητες και ότι άλλο κάνετε!

 

Το πασχαλινό αυγό – παραμύθι

Το πασχαλινό αυγό και άλλες δραστηριότητες

Θα ξεκινήσουμε με ένα πασχαλινό παραμύθι και σιγά σιγά θα γίνονται περισσότερες οι δραστηριότητες! Το παραμύθι έχει γράψει η παιδαγωγός Φωτιάδου Παρασκευή.

Ξεκινήστε διαβάζοντας το παραμύθι και μετά ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να κάνετε όλες τις δραστηριότητες.Λήψη αρχείου

Τώρα που διάβασες το παραμύθι άκουσε τη μουσική που άκουγε η ζωγράφος και γοήτευσε το μικρό αυγό.

Που βρίσκονται η ΙΑΠΩΝΙΑ και η ΙΣΠΑΝΙΑ; Πόσο μακριά είναι απο την Ελλάδα; Ας το ανακαλύψουμε στο χάρτη!  Βρείτε που βρίσκονται πατώντας πάνω στο χάρτη.

Δείτε μερικά έργα της ζωγράφου και του Picasso. Μελετήστε τα με προσοχή γιατί μετά θα κάνετε δραστηριότητες πάνω σε αυτά.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Στη συνέχεια έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια διαδικτυακή βόλτα σε στην έκθεση της ζωγράφου! Είναι μια μοναδική εμπειρία.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δραστηριότητες και αργότερα την άσκηση. Ανεβάστε τις δραστηριότητές σας στο Padlet! Τις περιμένουμε!

Εργασίες:

  • Μπορείτε να φανταστείτε πως η Kusama ζωγράφισε το μικρό αβγό; Να θυμάστε πως η ζωγράφος αγαπά τις βούλες. Σχεδόν  όλα τα έργα της είναι γεμάτες απο αυτές! Πάρτε χαρτί και σχεδιάστε ένα αυγό, στη συνέχεια ζωγραφίστε το όπως πιστεύετε ότι το ζωγράφισε η  Yayoi Kusama. Μπορείτε να κάνετε μικρά και μεγάλα αυγά και να στολίσετε το δωμάτιό σας!
  • Σειρά τώρα έχει ο Picasso. Δείτε πως ζωγράφισε τον κόκκορα στο παραμύθι μας. Δείτε επίσης με πολύ προσοχή τα υπόλοιπα έργα του. Θαυμάστε τα ωραία χρώματα, δείτε τις γραμμές. Ζωγραφίστε τον εαυτό σας και τα πρόσωπα τις οικογένειά σας όπως θα τα ζωγράφιζε ο Picasso, είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν θαυμάσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ή και κηρομπογιές. 
  • Ας ξεκινήσουμε να γράφουμε όλοι μαζί τη συνέχεια της ιστορίας. Που ταξίδεψε το μικρό αυγό; Ποιους άλλους ανθρώπους γνώρισε; Σε ποιες χώρες πήγε; Τι μπορεί να είδε εκεί;  Πατήστε  πάνω στο χελιδόνι για να κάνετε την εργασία ή πατήστε ΕΔΩ  Καλή επιτυχία με πολύ φαντασία!!!!

  • Πατήστε πάνω στη ζωγραφιά ενός μαθητή που έγινε μικρός ζωγράφος σαν εσάς και κάντε την ασκησούλα. 

Για να τελειώσεις κάνε μια μικρή επανάληψη στην παράγραφο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ

Κατεβάστε την παρουσίαση για τα  Αφηγηματικά Κείμενα και και το βίντεο.

Πάτα πάνω στο κουνελάκι για να στείλεις στους συμμαθητές σου τις πασχαλινές ευχές σου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βυζαντινοί αυτοκράτορες-χρονογραμμή

Βάλε τους βυζαντινούς αυτοκράτορες πάνω στην χρονογραμμή σύμφωνα με τον αιώνα που έζησε ο καθένας.

 Προσπάθησε να λύσεις το σταυρόλεξο.

Δες το βιβλίο της ιστορίας και γράψε στο τετράδιό σου ή σε ένα χαρτί μια λίστα με σημαντικά γεγονότα που μελετήσαμε φέτος. Επίλεξε μέχρι 12 τέτοια γεγονότα. Μπορείς να βάλεις αυτή τη λίστα στο Padlet όπως πάντα. Καλή επιτυχία…… και πρόσεξε δεν πρέπει να ξεπεράσεις τα 12 γεγονότα. Θα σας δείξω σε λίγες μέρες και τη δική μου λίστα.

Καλημέρα, καλημέρα (9/4/2020)

Sky Blue Easter Egg with Green Bow PNG Clipart (With images ...καλημέρα καλημέρα  Cute Easter Bunny Transparent PNG Clipart | Pascua para colorear ...

Καλημέρα, σήμερα διαλέγω κόκκινο χρώμα για την καλημέρα μου γιατί έρχεται το Πάσχα και  το κόκκινο είναι το χρώμα που το χαρακτηρίζει. Θα προσπαθήσω να κάνω ευχάριστες τις δραστηριότητες και να προετοιμαστούμε μέσα από αυτές για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.  Ξεκινάμε με γλώσσα, μαθηματικά και ιστορία και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τις βάζω σιγά σιγά. Σκέφτομαι να βάλω και πολλές κατασκευές, ελπίζω να σας αρέσουν!

Δραστηριότητες Γλώσσας Δραστηριότητες Μαθηματικών
Δραστηριότητες Ιστορίας Διασκεδαστικές Δραστηριότητες

Cute Easter Bunny Transparent PNG Clipart | Pascua para colorear ...

Ζωγραφίζουμε

Ξεκινάμε τις ευχάριστες δραστηριότητες με τη βοήθεια του καλού συναδέλφου Τάσου Βελβέ. Ευχαριστούμε Τάσο που μας μαθαίνεις τόσα πράγματα! Κάθε φορά θα έχει και άλλες δραστηριότητες.

Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε  τον Αι-Βασίλη

Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε  Χριστουγεννιάτικο  δέντρο !

 

Καλή επιτυχία!!!! Περιμένω τις ζωγραφιές σας στο Padlet! 

 

 

 

 

 

 

Δεκαδικά κλάσματα – Δεκαδικοί αριθμοί

Δεκαδικά κλάσματα – Δεκαδικοί αριθμοί

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα δεκαδικά κλάσματα και τους δεκαδικούς αριθμούς. Μελέτησε τις παρακάτω εικόνες και  το κείμενο. Διάβασε και το σχετικό κείμενο από το βιβλίο σου για να τα ξαναθυμηθείς.

Δεκαδικά κλάσματα – Δεκαδικοί αριθμοί

Τους δεκαδικούς αριθμούς μπορούμε να τους γράφουμε και ως δεκαδικά κλάσματα και αντίστροφα.

    • Για να γράψουμε ένα δεκαδικό αριθμό με μορφή δεκαδικού κλάσματος, γράφουμε στη θέση του αριθμητή τον αριθμό χωρίς την υποδιαστολή και στον παρονομαστή γράφουμε τη μονάδα και τόσα μηδενικά, όσα δεκαδικά ψηφία έχει ο δεκαδικός αριθμός.
    • Για να γράψουμε ένα δεκαδικό κλάσμα ως δεκαδικό αριθμό, γράφουμε τον αριθμητή του και χωρίζουμε με την υποδιαστολή από το τέλος τόσα δεκαδικά ψηφία όσα μηδενικά έχει ο παρονομαστής του.

 

Σχετική εικόνα

   Ας κάνουμε τώρα εξάσκηση με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

Πατήστε τώρα πάνω στο αυγουλάκι για να κάνετε την άσκηση 

 

Cute Easter Bunny Transparent PNG Clipart | Pascua para colorear ...

 

 

Κανόνες τάξης για την τηλεδιάσκεψη

Κανόνες τάξης για την τηλεδιάσκεψηΛήψη αρχείου

 

Κεφάλαιο 1ο : ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Κεφάλαιο 1ο : ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Μελετήστε  το πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο της φυσικής δείτε τα βίντεο , που βρίσκονται μέσα στην άσκηση,  μετά είστε έτοιμοι να κάνετε τις ασκήσεις και την εξάσκηση στις δραστηριότητες. Ελπίζω να σας αρέσουν! Γράψτε ένα σχόλιο για να ξέρω αν σας αρέσουν! Περιμένω!

Πρώτα πρώτα θα γίνεις επιστήμονας και θα φτιάξεις τα δικά σου άτομα. Καθώς θα τα φτιάχνεις θα βλέπεις και πως λέγονται! Καλή επιτυχία, μικρέ μου επιστήμονα!

Φτιάχνω τα δικά μου άτομα

Καταστάσεις της ύλης

Πυκνότητα

Χαθήκατε στη ζούγκλα…. απαντήστε σωστά για να μπορέσετε να ξεφύγετε!! Προσοχή παντού έχει κινδύνους!

Ώρα για σταυρόλεξο!

Νομίζω ότι τώρα είστε έτοιμοι να κάνετε την άσκηση.

 

Να μην το ξεχάσω…. άλλο ειναι η μάζα και αλλο το βάρος! Μοιάζουν αρκετά αλλά δεν ειναι ίδια!

Η μάζα δε μεταβάλλεται όταν το σώμα αλλάζει θέση ενώ το βάρος εξαρτάται και από το υψόμετρο μιας περιοχής, όσο πιο μεγάλο το υψόμετρο τόσο μικρότερο το βάρος! Στην κορυφή του Ολύμπου η ζυγαριά θα δίχνει πιο λίγα απ’ ότι στην Αλεξανδρούπολη που δεν εχει υψόμετρο. 

Ένας άνθρωπος  επίσης έχει διαφορετικό βάρος πάνω στη Γη και διαφορετικό σε έναν άλλο πλανήτη, μακριά από τη Γη. Αν είστε λοιπόν περίεργοι μπορείτε να δείτε το βάρος σας σε κάθε πλανήτη! Εγώ ακόμα σκέφτομαι σε πιο πλανήτη να ταξιδέψω……….

Το βάρος μας σε άλλους πλανήτες