Το πασχαλινό αυγό – παραμύθι

Το πασχαλινό αυγό και άλλες δραστηριότητες

Θα ξεκινήσουμε με ένα πασχαλινό παραμύθι και σιγά σιγά θα γίνονται περισσότερες οι δραστηριότητες! Το παραμύθι έχει γράψει η παιδαγωγός Φωτιάδου Παρασκευή.

Ξεκινήστε διαβάζοντας το παραμύθι και μετά ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να κάνετε όλες τις δραστηριότητες.



Λήψη αρχείου

Τώρα που διάβασες το παραμύθι άκουσε τη μουσική που άκουγε η ζωγράφος και γοήτευσε το μικρό αυγό.

Που βρίσκονται η ΙΑΠΩΝΙΑ και η ΙΣΠΑΝΙΑ; Πόσο μακριά είναι απο την Ελλάδα; Ας το ανακαλύψουμε στο χάρτη!  Βρείτε που βρίσκονται πατώντας πάνω στο χάρτη.

Δείτε μερικά έργα της ζωγράφου και του Picasso. Μελετήστε τα με προσοχή γιατί μετά θα κάνετε δραστηριότητες πάνω σε αυτά.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Στη συνέχεια έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια διαδικτυακή βόλτα σε στην έκθεση της ζωγράφου! Είναι μια μοναδική εμπειρία.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις δραστηριότητες και αργότερα την άσκηση. Ανεβάστε τις δραστηριότητές σας στο Padlet! Τις περιμένουμε!

Εργασίες:

  • Μπορείτε να φανταστείτε πως η Kusama ζωγράφισε το μικρό αβγό; Να θυμάστε πως η ζωγράφος αγαπά τις βούλες. Σχεδόν  όλα τα έργα της είναι γεμάτες απο αυτές! Πάρτε χαρτί και σχεδιάστε ένα αυγό, στη συνέχεια ζωγραφίστε το όπως πιστεύετε ότι το ζωγράφισε η  Yayoi Kusama. Μπορείτε να κάνετε μικρά και μεγάλα αυγά και να στολίσετε το δωμάτιό σας!
  • Σειρά τώρα έχει ο Picasso. Δείτε πως ζωγράφισε τον κόκκορα στο παραμύθι μας. Δείτε επίσης με πολύ προσοχή τα υπόλοιπα έργα του. Θαυμάστε τα ωραία χρώματα, δείτε τις γραμμές. Ζωγραφίστε τον εαυτό σας και τα πρόσωπα τις οικογένειά σας όπως θα τα ζωγράφιζε ο Picasso, είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν θαυμάσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ή και κηρομπογιές. 
  • Ας ξεκινήσουμε να γράφουμε όλοι μαζί τη συνέχεια της ιστορίας. Που ταξίδεψε το μικρό αυγό; Ποιους άλλους ανθρώπους γνώρισε; Σε ποιες χώρες πήγε; Τι μπορεί να είδε εκεί;  Πατήστε  πάνω στο χελιδόνι για να κάνετε την εργασία ή πατήστε ΕΔΩ  Καλή επιτυχία με πολύ φαντασία!!!!

  • Πατήστε πάνω στη ζωγραφιά ενός μαθητή που έγινε μικρός ζωγράφος σαν εσάς και κάντε την ασκησούλα. 

Για να τελειώσεις κάνε μια μικρή επανάληψη στην παράγραφο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ

Κατεβάστε την παρουσίαση για τα  Αφηγηματικά Κείμενα και και το βίντεο.

Πάτα πάνω στο κουνελάκι για να στείλεις στους συμμαθητές σου τις πασχαλινές ευχές σου.