Πανελλήνιος Μαθητικός “ΛΥΣΙΑΣ”

24ος Πανελλήνιος Μαθητικός “ΛΥΣΙΑΣ” 2020

 

 Μένουμε Σπίτι και Παιζουμε “ΛΥΣΙΑ”

O 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Λυσίας 2020» ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του και τώρα μας καλεί να παίξουμε από το σπίτι!  Είναι μια δημιουργική καθώς και εκπαιδευτική διέξοδος για μαθητές από Δ’ Δημοτικού ως Γ’ Λυκείου. Όλοι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν από το σπίτι τους. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία και την προτείνω στους μαθητές. Με σύνθημα «Ψάχνω – Βρίσκω – Απαντώ», διασκεδάζουμε μαθαίνοντας ! Μπορείτε να παίξετε από το site www.lysiasedu.org

Ο διαγωνισμός διεξάγεται, παραδοσιακά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με μεγάλους χορηγούς την COSMOTE, και τη Microsoft Hellas, και τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

lysias

Καλημέρα! ( Δευτέρα 30-3-2020)

Καλημέρα σας,   

Μια καινούρια εβδομάδα ξεκινάει και μαζί συνεχίζουμε την καλή δουλίτσα μας! Με κάνετε πολύ περήφανη και πολύ χαρούμενη με τη δουλειά σας. Όσα προβλήματα και να έχουμε θα τα λύσουμε μαζί.

Σήμερα έχουμε πολύ δουλίτσα:

  • Μαθαίνουμε πως μπορούμε  να στείλουμε e-mail  ( βλέπουμε το βίντεο)
  • Κάνουμε μαθήματα στη γλώσσα  και στη γραμματική ( Πάμε στις κατάλληλες σελίδες και βρίσκουμε τα μαθήματα)
  • Επανάληψη στα μαθηματικά και την ιστορία ( Πάμε στις κατάλληλες σελίδες και βρίσκουμε τα μαθήματα)
  • Πολλά ενδιαφέροντα  για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ενημερωνόμαστε και γινόμαστε συγγραφείς  και εικονογράφοι στη σελίδα φιλαναγνωσία 
  • Ενημερωνόμαστε για τον κορωνοϊό που μπήκε στη ζωή μας χωρίς να χτυπήσει την πόρτα.

Πατήστε σε κάθε μια από τις χρωματισμένες λέξεις για  δείτε τις εργασίες σας.

Πριν ξεκινήσουμε όμως σας παρακαλώ πολύ, όταν γράφετε την άποψή σας σε μια άσκηση να προσέχετε να μην σβήνετε αυτά που έγραψαν οι προηγούμενοι. Διαβάζουμε πρώτα προσεκτικά τις οδηγίες και μετά ξεκινούμε να γράφουμε. Το βήμα αυτό είναι πολύ βασικό γιατί έχουν χαθεί αρκετές δουλειές συμμαθητών σας για τους δεινοσαύρους.

Επίσης όταν στέλνετε τις ασκήσεις σας μη βιάζεστε, μελετήστε καλά το υλικό σας, διαβάστε αυτά που λέει το βιβλίο σας και μετά απαντήστε. Αν δυσκολεύεστε ψάξτε να βρείτε την απάντηση στο βιβλίο σας και μετά γράψτε την απάντησή σας.

Οι απαντήσεις για τους ήρωες της επανάστασης βρίσκονται εδώ: ΗΡΩΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΗΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

Γίνε συγγραφέας ή εικονογράφος

Γίνε συγγραφέας ή εικονογράφος Pencil Clipart clipart - Pencil, Eraser, Drawing, transparent clip art

Μια και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι στις 2 Απριλίου, μπορούμε και εμείς με ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να γίνουμε συγγραφείς και εικονογράφοι. Θα περιμένω τα αποτελέσματα. Ετοιμαστείτε και θα σας πω  πως θα τα δημοσιεύσουμε!  Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!!!

 

Storybird: γράψτε και εκδώστε τα δικά σας βιβλία!

Πως μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας βιβλίο στο Storybird

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να πάτε στο πρόγραμμα. Στην αρχή  πρέπει να δημιουργήστε λογαριασμό στο Storybird, δίνοντας το mail σας και έναν κωδικό, για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το βιβλίο, κάντε το με τη βοήθεια των γονιών σας. Στη συνέχεια επιλέξτε το στυλ εικονογράφησης που θα χρησιμοποιήσετε στο βιβλίο σας. Η εφαρμογή έχει μια τεράστια ποικιλία εικόνων από διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι δίνουν  τα έργα τους για χρήση σε βιβλία που θα δημιουργήσετε. Όταν εντοπίσετε κάποια εικόνα που σας εμπνέει και θεωρείται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βιβλίο σας επιλέγετε την εντολή (use this art).

Έπειτα  πρέπει  να επιλέξετε το είδος του βιβλίου που θα γράψετε (με κεφάλαια, χωρίς κεφάλαια, μορφή ποιήματος) και ξεκινάτε να προσθέτετε εικόνες και κείμενο στο βιβλίο σας. Προσθέστε εικόνες και κείμενο, είναι πολύ εύκολο. Αποθηκεύστε το βιβλίο σας…. και έχετε γίνει μικροί συγγραφείς.  Για να πάρετε ιδέες μπορείτε να δείτε και βιβλία που έφτιαξαν άλλοι μαθητές. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας. 

Πηγή:https://edtech.gr/storybird/

 

Φτιάξε μια αφίσα!

Πάτησε πάνω στην εικόνα που σου δείχνει πως λειτουργεί το πρόγραμμα  kleki και φτιάξε τη δική σου αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου. Μη ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την εικόνα.