Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020

Η παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι κοντά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, μια διαφορετική χώρα  ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Η αφίσα και το μήνυμα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού Βιβλίου 2020

Το 2020 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Σλοβενίας (Slovenská sekcia IBBY). Το φετινό μήνυμα γράφτηκε από τον Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina, μεταφράστηκε στα ελληνικά, όπως κάθε χρόνο, από τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepančič.

Το υπέροχο μήνυμα του Peter Sventina : Παγκόσμια Ημερα Παιδικού Βιβλίου

Εδώ μπορείς να  φτιάξεις το παζλ της αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Πολλοί εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν ελεύθερα e-books. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε:

23 παραμύθια από τις «Εκδόσεις Πατάκη» 

Είκοσι τρία από τα βιβλία που κρύβονται στα ράφια της τα διαβάζουν φωναχτά η Ηλέκτρα Γεννατά και ο Θανάσης Χαλκιάς. Η απόλαυση της ανάγνωσης και της ακρόασης είναι μεταδοτική και σώζει ζωές.

Ξεκινάμε να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε και στην τάξη. Την προηγούμενη φορά δανειστήκατε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της τάξης. Παρακάτω έχει διάφορα έντυπα που θα τα συμπληρώνουμε μαζί. Κάθε φορά θα απαντάτε σε διαφορετικές ερωτήσεις. Πρώτα πρώτα όμως πρέπει να έχετε διαβάσει το βιβλίο σας.

1η άσκηση:

Συμπληρώστε στον παρακάτω πίνακα το όνομά σας, τον τίτλο του βιβλίου, το όνομα του/της συγγραφέα  για να θυμηθούμε ποιο βιβλίο δανειστήκατε. Πατήστε πάνω στην εικόνα και θα βρείτε τον πίνακα που πρέπει να συμπληρώστε.

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλαναγνωσία cute

Συνεχίζουμε. Κάντε τώρα την βιβλιοπαρουσίαση όπως κάνουμε κάθε φορά στο σχολείο. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ανοίξει ένα έγγραφο και μετά συμπληρώστε ότι σας ζητάει. Μην ξεχάσετε στο τέλος να πατήσετε ΥΠΟΒΟΛΗ για να πάρω τις απαντήσεις σας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλαναγνωσία cute

Πολύ ωραία, τώρα μπορείτε να ξεκουραστείτε ακούγοντας ένα βιβλίο. Πάτα πάνω στην εικόνα και μπορείς να επιλέξεις ένα βιβλίο να το ακούσεις. 

Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλία που ακούγονται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παιχνίδια Παιχνίδια Παιχνίδια – Ενότητα 11

Στόχοι ενότητας

Ενότητα 11: Παιχνίδια, παιχνίδια, παιχνίδια

  • Περιγράφουμε πώς παίζονται διάφορα παιχνίδια
  • Κατανοούμε και δίνουμε οδηγίες για να παίξουμε παιχνίδια
  • Μαθαίνουμε για την παράγραφο
  • Ξεχωρίζουμε τις εγκλίσεις των ρημάτων
  • Χρησιμοποιούμε απρόσωπα ρήματα
  • Κλίνουμε επίθετα σε -ος, -ο και -ων, -ουσα, -ον

Παραδοσιακά παιχνίδια

Διαβάζουμε πολύ καλά το μάθημα. Αν έχουμε άγνωστες λέξεις τις υπογραμμίζουμε και μετά τις ψάχνουμε στο λεξικό.

 

Για να πας στο λεξικό πατάς πάνω στην εικόνα, επίσης για μπορείς να βρεις βοήθεια αλλά και ασκήσεις.

ποια λέξη ψάχνεις: Το διαβάζουμε για να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το λεξικό.

Εξασκηση στο λεξικό : Ασκησούλα για εξάσκηση

 

                                                               

Free Pencil Clipart Pencil Clip Art Images - Cliparts and Others ... Κάνω τις ασκήσεις του μαθήματος

Πριν κάνουμε τις ασκήσεις μελετούμε καλά το μάθημα και αυτά που γράφει η μελισσούλα  για την γραμματική του μαθήματος. Πατάμε πάνω στην εικόνα του βιβλίου για να δούμε τις ασκήσεις. 

Αν θέλω να μελετήσω για τα ρήματα και τις εγκλίσεις μπορώ να το κάνω στο βιβλίο της γραμματικής μου ή πατώντας πάνω στην εικόνα:

Επίσης δεν ξεχνώ να κάνω και εξάσκηση παίζοντας. Πατάμε πάνω στην εικόνα και μπαίνουμε στην ενότητα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ