margaron's blog

Ένας χώρος ανάρτησης πρωτότυπων εργασιών

Αρχεία για 7 Απριλίου 2020


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4

Και θα συνεχίσουμε με αφορμή το Πάσχα να ασχοληθούμε λίγο με το γράμμα Ππ (θυμάστε που λέγαμε πως μοιάζει με πορτούλα;). Λοιπόν ας δούμε πρώτα το ανάλογο βίντεο, μια δραστηριότητα που τόσο πολύ μας αρέσει:

https://safeYouTube.net/w/4y77

Αφού είδαμε το βίντεο όσοι θέλουν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω μπορούν να επιλέξουν από τα εξής:

Τα νήπια μπορούν να βρουν λεξούλες που αρχίζουν από τον ήχο Ππ, δηλαδή από πα-πι-πε-πο-που-πρ-πλ-πτ. Θα διαλέξουν 1, θα τη ζωγραφίσουν σε ένα απλό άσπρο φύλλο και θα την αντιγράψουν (γονείς γράψτε με πεζά τη λέξη σε 1 μικρό χαρτάκι να την αντιγράψουν τα παιδιά στην εργασία τους). Κατόπιν γράφουμε 1 σειρά με κεφαλαία Π και 1 σειρά με πεζά π. Μετά συμπληρώνετε όνομα και ημερομηνία και είστε έτοιμοι. Για να δούμε θα τα καταφέρουμε;

Εδώ θα βρείτε το αρχείο της εργασίας για όσους θέλουν να το δουν και να πάρουν ιδέες για να δουλέψουν με το παιδί τους



Λήψη αρχείου

Τα προνήπια μπορούν να βρουν και να κυκλώσουν τα Ππ από λεξούλες που θα τους γράψετε εσείς γονείς  σε ένα απλό λευκό φύλλο (προαιρετικά και αν υπάρχει η δυνατότητα μπορούν να βρουν εικόνες που αρχίζουν από τον ήχο Ππ από εφημερίδες ή περιοδικά ή παλιά παραμύθια να τις κόψουν και να τις τοποθετήσουν με κόλα ή χαρτοταινία ή σελοτέιπ στην εργασία τους).

Εδώ θα βρείτε το αρχείο εργασίας για όσους θέλουν να το δουν και να πάρουν ιδέες για να δουλέψουν με το παιδί τους:



Λήψη αρχείου

και πιο απλό σε εικόνα

Δεν υπάρχει ανάγκη να εκτυπώνετε μπορούν να γίνουν απλά οι εργασίες σε άσπρα φύλλα.

Και για τους αριθμούς μπορούν να ζωγραφίσουν τα παιδιά ή εσείς κοτούλες σε ένα άσπρο φύλλο και να ζωγραφίσουν, ή να σχεδιάσουν, να κόψουν και να τοποθετήσουν πίσω από κάθε κοτούλα αυγουλάκια. Τα νήπια μπορούν αν θέλουν να  κάνουν 1-10, τα προνήπια 1-5.

Εδώ θα βρείτε το αρχείο της εργασίας για όσους θέλουν να το δουν και να πάρουν ιδέες για να δουλέψουν με το παιδί τους.



Λήψη αρχείου

και σε πιο απλή μορφή 1-10 & 1-5:



Λήψη αρχείου

Για να εξασκηθούμε και στο ψαλίδι μπορείτε να κάνετε κολάζ τα αυγά κάτω από τις κοτούλες, δηλαδή να τα σχεδιάσετε, να τα χρωματίσετε, να τα κόψετε και να τα κολλήσετε δίπλα ή κάτω από την κάθε κοτούλα όπου δείχνει η κάθε εργασία.

Σημειώνω ότι όλες αυτές οι εργασίες είναι προαιρετικές και δημοσιεύονται απλά για να βοηθηθούν  τα παιδιά να διατηρήσουν μια υποτυπώδη επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Τις εργασίες μπορείτε   να τις ανεβάσετε  όσοι θέλετε εδώ:

https://padlet.com/stavteo/inv9s30nyh18


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων