3ημερο Θερινό Σεμινάριο «ΕνΤΕΧνη Μάθηση» Δείτε το ΠρόγραμμαΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Συνέδρια Ημερίδες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Θερινό Σεμινάριο «ΕνΤΕΧνη Μάθηση». Δείτε τα Βιωματικά Εργαστήρια των προσκεκλημένων ομιλητώνΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Συνέδρια Ημερίδες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Θερινό Σεμινάριο «Έντεχνη Μάθηση» με τη συμμετοχή της Dr. Angela Salmon, διακεκριμένης καθηγήτριας και συνεργάτιδος του Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard

https://www.esos.gr/arthra/62720/therino-seminario-entehni-mathisi-me-ti-symmetohi-tis-diakekrimenis-amerikanidas

Δημοσιεύθηκε στη Συνέδρια Ημερίδες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Εκπαίδευση για τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα του Παιδιού

1. «Compasito – Μικρή πυξίδα» – Εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά

Εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά

Επιμέλεια: Nancy Flowers

Εικονογράφηση: Diana Nagy // Μετάφραση: Στέφανος Αγγελίδης

Έκδοση: Συμβούλιο της Ευρώπης // Hope for Children-UNCRC // Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών

Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση

Κάντε κλικ στην εικόνα για να το κατεβάσετε δωρεάν

 

2. Ικανότητες για μια δημοκρατική κουλτούρα – Ζώντας μαζί ως ίσοι σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες

Το μοντέλο είναι προϊόν εντατικής δουλειάς δύο χρόνων και προσυπογράφεται από εξέχοντες ειδικούς της εκπαίδευσης κατόπιν διεθνούς διαβούλευσης.Το βιβλίο περιγράφει το μοντέλο ικανοτήτων λεπτομερώς, καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξή του. Το μοντέλο παρέχει μια στιβαρή εννοιακή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη αναλυτικών προγραμμάτων, παιδαγωγικών μεθόδων και αξιολογήσεων στον τομέα της δημοκρατικής πολιτότητας και της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εφαρμογή του θα επιτρέψει στα εκπαιδευτικά συστήματα να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται για τη ζωή ως δημοκρατικοί πολίτες με ενδιαφέρον για τα κοινά και ανεκτικότητα.

  • Δημοσιεύτηκε από: Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Έτος: 2016

Κάντε κλικ στην εικόνα για να το κατεβάσετε δωρεάν

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικό υλικό | Ετικέτες: | Σχολιάστε

STEM Discovery Week 22- 28 Απριλίου 2019

Η STEM Discovery Week 2019 είναι μια διεθνής πρωτοβουλία που καλεί εκπαιδευτικούς, σχολεία, έργα και οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM) και γιατί όχι να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις καλύτερες δράσεις-πρωτοβουλίες στον τομέα της εκπαίδευσης STEM.

Η ΕΕΛΛΑΚ ως ο φορέας υποστήριξης της δράσης Scientix σε εθνικό επίπεδο, καλεί σχολεία, εκπαιδευτικούς, φορείς και ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υποστηρίζουν την προσέγγιση STEM και οργανώνουν δράσεις και σχετικά προγράμματα να τα παρουσιάσουν στο «STEM Discovery Week map of activities» από τώρα και μέχρι το τέλος Απριλίου.

Περιγράψτε τη δράση σας, τοποθετείστε τη στο διαδραστικό χάρτη και συμμετέχετε αν επιθυμείτε στο σχετικό διαγωνισμό, εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σχετικό ιστότοπο εδώ ή ενώ για εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς που συνδέονται με την εκπαίδευση STEM και την STEM Discovery Week επισκεφτείτε το σχετικό ιστότοπο εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Φεστιβάλ - Διαγωνισμοί | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πλαίσιο εκπαίδευσης STEM για «μικρούς επιστήμονες» – Υλικό Ημερίδας ΣΕΕ ΠΕ60 6ου ΠΕΚΕΣ

Από την κ. Μαρία Τσαπάρα Med, Πρεσβευτής Scientix, Α’ Πειραιά, ΠΕ60Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η δράση eTwinning στην προσχολική τάξη – Υλικό Ημερίδας ΣΕΕ ΠΕ60 6ου ΠΕΚΕΣ

Από την κ. Ναταλία Τζίτζη MEd, Πρεσβευτής eTwinning Δ΄ΑθήναςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικό υλικό | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Διαδικτυακό Μάθημα «Προγραμματισμός με το Scratch Jr για εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης»Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση | Ετικέτες: | Σχολιάστε

eTwinning δράση για το STEM 2.0

Επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου σας στην eTwinning δράση για το STEM 2.0.
http://www.etwinning.gr/news/2016-02-29-10-13-24/934-etwinning-stem-2-0?fbclid=IwAR2kGWjkax8ifpfn47J8d5saF413r6FtaUDkcO4_fc4wUleHcNTMrVkAOhs

Μέσω της δράσης θα επιλεχθούν 320 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα: 80 νηπιαγωγεία, 80 δημοτικά, 80 γυμνάσια και 80 λύκεια της ελληνικής επικράτειας. Οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν εξ αποστάσεως.
Τα δε ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στο STEM.

Δημοσιεύθηκε στη European Schoolnet | Ετικέτες: | Σχολιάστε

6 δωρεάν online παιχνίδια που θα φέρουν πιο κοντά το παιδί στον πολιτισμό και τις τέχνες

Tα τελευταία χρόνια πολλά Μουσεία αλλά και φορείς πολιτισμού έχουν δημιουργήσει διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες τους ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά αλλά και το ενήλικο κοινό κοντά στα εκθέματα και να τους προσφέρουν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.
Τα παιχνίδια ακολουθούν τη φιλοσοφία είτε του δημιουργικού παιχνιδιού  όπου το παιδί χρήστης καλείται να δημιουργήσει κάτι καινούργιο (μια ιστορία, μια ζωγραφιά κ. α). είτε των παιχνιδιών παζλ /μυστηρίου όταν ζητείται από τον επισκέπτη να σκεφτεί, να κάνει τους απαραίτητους συσχετισμούς προκειμένου να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ή να βρει τη λύση του μυστηρίου είτε των παιχνιδιών ρόλων, στα οποία ο επισκέπτης επιλέγει μια ιστορία κι ένα ρόλο και κατά την εξέλιξη της ιστορίας καλείται να πάρει αποφάσεις και να βλέπει τις συνέπειες.
Στον παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζονται 6 δωρεάν online παιχνίδια που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο μάθηση και διασκέδαση και συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με σπουδαία μνημεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης και αρχαιολογικούς χώρους.
Δημοσιεύθηκε στη Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση | Ετικέτες: | Σχολιάστε