margaron's blog

Ένας χώρος ανάρτησης πρωτότυπων εργασιών

Αρχεία για Μάρτιος, 2020


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3

            “Η κορώνα του βασιλιά”.          

              Γεια σας αγαπητοί γονείς.          

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο παραμύθι για τον κορονοϊό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον θέλει για να μιλήσει πιο αναλυτικά στα παιδιά του για τα δρώμενα της εποχής! Η επιλογή του παραμυθιού έγινε με βάση το περιεχόμενο, τη σύνθεση και την απλή γλώσσα του. Περιέχει έντονα το παραμυθικό στοιχείο (μάγοι, βασιλιάδες, στρατοί), πράγμα που αγγίζει απαλά τα παιδιά χωρίς να τα στιγματίζει, άλλωστε έχουν εντρυφήσει σε τέτοιου είδους ιστορίες και αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του παιδιού να καλπάσει στους δικούς της δρόμους…

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη δραστηριότητα ας διαβάσουν και ας ακούσουν το παραμύθι από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2UPWBHH

Έπειτα, πάλι όσοι θέλουν, μπορούν να ασχοληθούν με κάποιες ή και όλες τις δραστηριότητες που περιγράφονται παρακάτω:

Δραστηριότητα 1η: Σε απλό άσπρο φύλλο ζωγραφίζω τι μου άρεσε από το παραμύθι κι ένας μεγάλος γράφει τι ήταν αυτό. Συμπληρώνω όνομα και ημερομηνία.

Δραστηριότητα 2η: Σε απλό άσπρο φύλλο ζωγραφίζω τι ΔΕΝ μου άρεσε από το παραμύθι κι ένας μεγάλος γράφει τι ήταν αυτό. Συμπληρώνω όνομα και ημερομηνία.

Δραστηριότητα 3η: Σε απλό άσπρο φύλλο ζωγραφίζω ένα δικό μου τέλος για το παραμύθι, διαφορετικό από αυτό που έδωσε ο συγγραφέας κι ένας μεγάλος το γράφει. Συμπληρώνω όνομα και ημερομηνία.

Δραστηριότητα 4η: Σε απλό άσπρο φύλλο ζωγραφίζω τη συνέχεια του παραμυθιού από εκεί που σταμάτησε ο συγγραφέας κι ένας μεγάλος την γράφει. Συμπληρώνω όνομα και ημερομηνία.

Όσοι γονείς θέλουν μπορούν να ανεβάσουν τις δραστηριότητες που θα κάνουν με τα παιδιά τους στον παρακάτω σύνδεσμο ή να τις στείλουν στο mail του σχολείου και να τις ανεβάσω εγώ. Υπενθυμίζω πως οι δράσεις είναι προαιρετικές και κανένας γονιός δεν υποχρεούται να συμμετέχει αν δεν επιθυμεί ο ίδιος και ο μαθητής.

https://bit.ly/2xb2q9y

Καλή διασκέδαση στις δράσεις που θα επιλέξετε…

Δραστηριότητα 2

Καταρχάς να ευχαριστήσω τους γονείς που ασχολήθηκαν με την 1η δραστηριότητά μας και μας επέτρεψαν έτσι να έχουμε μια υποτυπώδη επαφή με τα παιδάκια μας κι εκείνα με τη μαθησιακή διαδικασία. Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να αποξενωθούμε ούτε εμείς με τα μικρά μας, αλλά ούτε και εκείνα με το σχολείο…

Σήμερα θα προχωρήσουμε σε μία άλλη δραστηριότητα που μας φέρνει κοντά στην άνοιξη, αλλά και στην ιδέα της πολυπολιτισμικότητας και της ενσυναίσθησης.

Για να ξεκινήσουμε πρώτα θα παρακαλούσα να ακούσετε τα ηχητικά αρχεία που έχετε στα mails σας κι έπειτα να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο από την εκπαιδευτική τηλεόραση:

https://safeYouTube.net/w/G277

Έπειτα μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάποια ή και όλα τα φύλλα εργασίας που αφορούν το βιβλίο. Από τα βελάκια δεξιά ανοίξτε και επιλέξτε ή στο κάτω μέρος λήψη αρχείου.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αν δεν μπορείτε να τα εκτυπώσετε μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σε απλά άσπρα φύλλα και να τα ανεβάσετε σαν φωτογραφίες ίσως στον παρακάτω σύνδεσμο. Το ίδιο κάντε και αν τα εκτυπώσατε. Για να ανεβάσετε τα αρχεία στον τοίχο πατάτε το + στον φούξια κύκλο ή τα στέλνετε στο mail μου και τα ανεβάζω εγώ (μην ξεχάσετε ονοματεπώνυμο παιδιού):

https://padlet.com/stavteo/jvjklosyd5iw

Αν θέλετε μπορείτε για να εξασκηθούμε και στο ψαλίδι να σχεδιάσετε τα λουλουδάκια σας, να τα ζωγραφίσετε, να τα κόψετε και μετά να τα τοποθετήσετε σε μεγαλύτερο χαρτί με κόλλα ή σελοτέιπ-χαρτοταινία ή απλά να τα ακουμπήσετε επάνω στο φύλλο σας πριν τα φωτογραφίσετε. Θυμηθείτε ζωγραφίζουμε και τον “αέρα” γύρω-γύρω! Και μετά να τα φωτογραφίσετε και να τα ανεβάσετε στον παραπάνω σύνδεσμο.

Επίσης μπορείτε να ηχογραφήσετε τι σας άρεσε και τι δεν σας άρεσε από την ιστορία (έχετε εκπαιδευτεί σε αυτό….) και να ανεβάσετε τα αρχεία ώστε να ακούσουμε και τις φωνούλες σας! Αν καταφέρουμε θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Με πολλή αγάπη οι δασκάλες σας και των 2 τμημάτων.

Καλό είναι να ελέγχεται και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που μου έχετε δώσει 1 φορά τουλάχιστον την εβδομάδα για τυχόν ενημερώσεις. Καλή μας συνέχεια….

Θα επανέλθουμε με Πασχαλινά…

 

Δραστηριότητα 1

Για μια πρώτη δραστηριότητα επέλεξα να ασχοληθούμε με ένα παραμύθι που μιλά για την 25η Μαρτίου

Περιμένω λοιπόν να την ολοκληρώσουμε ως την ημέρα της γιορτής

Αρχικά ακούστε το παραμύθι “τα Ελληνάκια” της Ευγενία Φακίνου από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://safeYouTube.net/w/8BS4

Κατόπιν σε ένα άσπρο φύλλο ζωγραφίστε κάτι που σας άρεσε ή σας εντυπωσίασε από το παραμύθι, όπως ακριβώς κάνουμε και στην τάξη. Οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες βοηθήστε γράφοντας μέσα στη ζωγραφιά τι είναι αυτό που απεικόνισαν τα παιδιά σας. Αν θέλετε προσθέστε όνομα και ημερομηνία για να γνωρίζουμε ποια είναι η δημιουργία σας. 

Μετά με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς φωτογραφίστε τη ζωγραφιά σας και ανεβάστε την στον εικονικό τοίχο που έχω δημιουργήσει πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/34iqKCK

Έτσι θα γεμίσουν οι τοίχοι μας με τις υπέροχες παραγωγές σας και θα έχουμε μία πρώτη αλληλεπίδραση μαζί σας!!!!!!!!!!!

Ανυπομονώ να δω τι θα φτιάξετε.

Με αγάπη οι δασκάλες σας

Προτάσεις για τα νηπιάκια μας

Καλημέρα-καλησπέρα σε όλους. Δύσκολα τα πράγματα, πρωτόγνωρα για όλους μας. Μας λείπουν τα μικρούλια μας, μας λείπει και η δουλειά μας που τόσα μας πρόσφερε στην μουντή καθημερινότητά μας… Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε κοντά με άλλους τρόπους και μέχρι να ανοίξει και για τα νηπιαγωγεία η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, ένας τρόπος είναι να σας φέρουμε δημιουργικές προτάσεις απασχόλησης των μικρών μας φίλων. Ελπίζουμε να τις βρείτε ενδιαφέρουσες και θα προσπαθήσουμε να βρούμε και πιο διαδραστικούς τρόπους επικοινωνίας. Το υλικό θα ανανεώνεται όποτε προκύπτει κάτι νέο και αξιόλογο. Να περνάτε καλά και να προσέχετε την υγεία σας και τους γύρω σας.

Εδώ θα αποθέτουμε όσες προτάσεις νομίζουμε πως μπορεί να αποδειχθούν ενδιαφέρουσες για τα μικράκια μας που είναι σπίτι τους και μακριά μας…

Αρχίζουμε με τα βιντεάκια των γραμμάτων που τα ξετρελαίνουν:

http://www.edutv.gr/index.php/glossa-logot?start=0

εδώ μπορείτε να γραφείτε και να κάνετε οποιαδήποτε εικόνα εισάγετε στην εφαρμογή, ένα παζλ με όσα κομμάτια θέλετε:

https://www.jigsawplanet.com/?rc=createpuzzle

και δωρεάν εφαρμογές από την kidmedia:

http://www.kidmedia.gr/free

και άλλα για τη γλώσσα, χρειάζεται τον adobe flash player, ή να τα κατεβάσετε και να κάνετε αποσυμπίεση, αλλά αξίζει τον κόπο:

http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-mathaino-ti-glossa-mou/

https://bit.ly/3e4V3RP

http://www.mikrosanagnostis.gr/

https://www.openbook.gr/category/literature/children/

και καλλιτεχνικά:

https://bit.ly/2RlwEh6

https://bit.ly/3e2hKpD

https://bit.ly/2UVItNj

εξαιρετικό και το Αερόστατο με ποικιλία μεγάλη:

https://bit.ly/2RjHEvk

και ειδικά για τη Ραφαηλία μου που δεν προλάβαμε να κάνουμε το σχέδιο εργασίας στη μυθολογία:

https://bit.ly/2x1Dstr

και τα μουσεία βοηθούν με χρήσιμες ιδέες:

https://bit.ly/3aTE6Yz

https://www.mthv.gr/el/to-psifiako-mouseio/online-paihnidia/

https://cycladic.gr/page/paizontas-sto-spiti?slide=1

και μερικές ιδέες για λίγα μαθηματικά:

http://www.edutv.gr/index.php/mathimatika

https://learningapps.org/7972054

και για μελέτη περιβάλλοντος:

http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/ekseurenw-to-perivallon-mou

διάφορες ασκήσεις και παιχνίδια από το αποθετήριο του υπουργείου παιδείας (πατάμε στο “χρησιμοποιώ” την προβολή -το ματάκι δηλαδή- για να παίξουμε):

http://photodentro.edu.gr/aggregator/search/all/field_cl_discipline/6422

Παιχνίδια δικά μας

Βάλε στη σειρά τα ζώα με τις φωλιές τους με την εξής σειρά: 1-2 σκύλος    3-4 γάτα     5-6 πουλί σέρνουμε κ κρεμάμε από το σχοινάκι

https://learningapps.org/view3378456

Το ίδιο και με τα ζώα και τις τροφές τους

https://learningapps.org/view3378245

Κι ένα παιχνίδι που έφτιαξα και βασίζεται στους μύθους του Αισώπου στη λογική του εκατομμυριούχου

https://learningapps.org/view3378597

Συμπληρώνοντας τις προτάσεις μας :

για παραμύθια με αφήγηση ή όχι

https://www.helppost.gr/free/ebooks/paidika-paramythia-afigisi/

για παιχνίδια διάφορα

https://bit.ly/3aURdZr

επιλογές από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΠΕ Α΄Αθήνας



Λήψη αρχείου

ΕΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ

Και το κείμενο για την 25η Μαρτίου έτοιμο για του χρόνου….



Λήψη αρχείου


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων