Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2024

Εορτασμός της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε με ενθουσιασμό και χαρά στον εορτασμό της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!

Με το κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» (ΣΥΝεργασία – ΣΥΝεννόηση – ΣΥΝύπαρξη – ΣΥΝαδέλφωση – ΣΥΝθεση), οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έζησαν μοναδικές στιγμές άθλησης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας!

Σε κάθε γωνιά του σχολικού μας χώρου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές και δημιουργικές δράσεις, οι οποίες είχαν εκ των προτέρων οργανωθεί. Από αγώνες “ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ”, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού μέχρι επιτραπέζια αντισφαίριση και εκμάθηση παραδοσιακών χορών, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες δίνοντας νόημα στις έννοιες της συμμετοχικότητας, της συνεννόησης, της συνύπαρξης και της συνεργασίας.

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν με κέφι και χαρά, στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, καθώς και στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που έκαναν πράξη το κεντρικό σύνθημα της ημέρας! Η προσπάθεια και η αφοσίωσή τους βοήθησαν όλους να συνειδητοποιήσουν, για μια ακόμα φορά, τα οφέλη και τις ευεργετικές συνέπειες της φυσικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης στην υγεία και την ποιότητα ζωής μας.

Το σχολείο μας, με κάθε ευκαιρία, υποστηρίζει ενεργά την αθλητική κουλτούρα με τη συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικών ικανοτήτων, ενώ η ημέρα αυτή κάθε χρόνο αποτελεί μια υπενθύμιση ότι ο αθλητισμός είναι για όλους!

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το μήνυμα της ημέρας να συνεχίσει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους, ώστε να υιοθετήσουν ως τρόπο ζωής τη φυσική δραστηριότητα, τη σωματική άσκηση, αλλά και τις αξίες του αθλητισμού, όπως την ευγενή άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία!

Και του χρόνου, με υγεία!

Αθλούμαστε μαζί – Δίνουμε ποιότητα στη ζωή! 🏅

We exercise together – We bring quality to life! 🇬🇧

Nous faisons du sport ensemble – Nous apportons de la qualité à la vie ! 🇫🇷

Wir Treiben Gemeinsam Sport – Wir Geben dem Leben Qualität! 🇩🇪

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 Photo Collage Poster

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2024

Υποβολή αιτήσεων από τη Δευτέρα, 30-9-2024 έως και τη Δευτέρα, 7-10-2024 και ώρα 23:59.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα, 30-9-2024 έως και τη Δευτέρα, 7-10-2024 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2024.

Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024 και την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2024 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής για τα επίπεδα:

α) Β1+Β2 (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»), με ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση.

β) Γ1+Γ2 (Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Γ2 «άριστη γνώση»), με ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και ειδικότερα, έως τη Δευτέρα, 7-10-2024 και ώρα 23:59.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον υπερσύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/59611-26-09-24-prokiryksi-eksetaseon-gia-ti-lipsi-tou-kratikoy-pistopoiitikoy-glossomatheias-v-eksetastikis-periodou-2024

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί μας!

Η πολυγλωσσία αποτελεί θεμέλιο για την κατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

2024: Γλώσσες για την ειρήνη“: Με αυτό το κεντρικό μήνυμα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, δημιούργησαν ένα πολυγλωσσικό και πολυμεσικό υλικό, προβάλλοντας τη γλωσσική ποικιλία ως εργαλείο ειρηνικού διαλόγου, συνεργασίας και καλλιέργειας κριτικού πνεύματος που προωθεί την κατανόηση, την αλληλοεκτίμηση και την ειρηνική συνύπαρξη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Γαλλικά   Γερμανικά

Μέσα από videos και podcasts οι μαθητές/ήτριές μας υπογραμμίζουν πως η πολυγλωσσία όχι μόνο ενώνει πολιτισμούς, αλλά συμβάλλει και στη διάδοση της ειρήνης σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο.

 

Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025



Λήψη αρχείου

Έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και Πρόγραμμα από 17/9/2024 έως και 20/09/2024

Η έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη, 17/9/2024, στις 18.00.

Επιστολή προς τους μαθητές



Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα Δημόσιου Ψηφιακού Φροντιστηρίου από 17/9/2024 έως και 20/9/2024

Οδηγίες Χρήσης Live Streaming μαθημάτων Ψηφιακού Σχολείου

 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2025 και Ορισμός προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025



Λήψη αρχείου

Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 5130/τ.Β΄/10-09-2024 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 102791/ΓΔ4/10- 09-2024 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ακολουθεί το σχετικό ΦΕΚ.



Λήψη αρχείου

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, ανανεώσεων εγγραφών και μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2024

Από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-εγγραφές» θα είναι σε λειτουργία, προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες.
«2) Εκπρόθεσμη εγγραφή πραγματοποιείται ύστερα από έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως πέντε (05) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής εντός των προθεσμιών (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την εκπρόθεσμη εγγραφή λογίζονται στο ακέραιο. 3) Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμων εγγραφών οι μαθητές/τριες εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν. Αν αυτό δεν είναι εφικτό στη σχολική μονάδα στην οποία εντάσσεται ο/η μαθητής/τρια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο, ο/η μαθητής/τρια εγγράφεται σε τμήμα που ήδη λειτουργεί σε όμορο σχολείο, με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι μαθητές/τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που θα υποβάλουν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση (11-15 Σεπτεμβρίου 2024), θα πρέπει να την τυπώσουν και να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου να διαβιβαστούν υπηρεσιακά, άμεσα, στον/στη Διευθυντή/ντρια Δ.Δ.Ε. προς έγκριση. Η ενημέρωση για την έγκριση ή μη της εκπρόθεσμης εγγραφής πραγματοποιείται μέσω της σχολικής μονάδας ή της οικείας Δ.Δ.Ε. και όχι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-εγγραφές». Οι εκπρόθεσμες εγγραφές δεν θα καταχωριστούν στο Π.Σ. myschool αυτόματα, αλλά η διαδικασία αυτή θα γίνει από τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων μετά την απόφαση έγκρισης από τους/τις οικείους/ες Δ/ντές/ντριες Δ.Δ.Ε. και σε κάθε περίπτωση, μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων αιτήσεων.

Τελετή Αγιασμού για το σχολικό έτος 2024-2025

Ενημέρωση για τον Αγιασμό Σεπτέμβριος 2024 Τελικό

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η τελετή του Αγιασμού για το σχολικό έτος 2024-2025 θα τελεστεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9:15 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παραλάβουν τα βιβλία, καθώς και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της επόμενης ημέρας και θα αποχωρήσουν.

Ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών: 9:00 π.μ.

ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ και ΠΡΟΟΔΟ!!!

                                                                                                             Από τη Διεύθυνση

 

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, ανανεώσεων εγγραφών και μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2024

Προθεσμία: Από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 07.00 
έως και την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23.59

 
Λήψη αρχείου

Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024



Λήψη αρχείου

Ακολουθεί το σχετικό ΦΕΚ



Λήψη αρχείου

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της εγγραφής των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες
Σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή των μαθητών/τριών, θα πρέπει να υποβάλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Εκτυπωμένo (από το e-eggrafes) το “ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ” του/ης μαθητή/ήτριας, το οποίο ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση και επεξεργασία των “Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής/Ανανέωσης Εγγραφής ή Μετεγγραφής” για το σχολικό έτος 2024-2025.

2. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  για το σχολικό έτος 2024-2025

Συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα που πραγματοποίησε την ηλεκτρονική εγγραφή του/της  μαθητή/ήτριας με τους κωδικούς Taxisnet.

3. Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα για Εγγραφή (Σχολ. έτος 2024-2025)

Συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα που πραγματοποίησε την ηλεκτρονική εγγραφή του/της  μαθητή/ήτριας με τους κωδικούς Taxisnet.

4. Υπεύθυνη Δήλωση ΕΤΕΡΟΥ Κηδεμόνα για Εγγραφή (Σχολ. έτος 2024-2025)

5. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του/της μαθητή/ήτριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/ήτρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Μπορείτε να υποβάλετε τα ως άνω δικαιολογητικά στο σχολείο, από τις 2/9/2024, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με αυτοπρόσωπη (φυσική) παρουσία (από τις 8:15 π.μ. έως τις 14:00)
  • Βεβαιώνοντας το γνήσιο της/ων υπογραφής/ών των κηδεμόνων μέσω ΚΕΠ
  • Με βεβαίωση εγγράφου μέσω του gov.gr και αποστολή στο mail@lyk-zosim.ioa.sch.gr
  • Μέσω gov.gr  και αποστολή στο mail@lyk-zosim.ioa.sch.gr