Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις.

Για την επαναλειτουργία των Λυκείων: προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, 

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, 

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, 

– η χρήση αντισηπτικών, 

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί, 

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές/ εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

  1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.
  3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης

περισσότερα εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

 

./.

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων σε προγράμματα Erasmus.

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής πιστεύοντας σε ένα σχολείο σύγχρονο, ανοιχτό στην κοινωνία, μετέχει σε προγράμματα Erasmus και σε συγκεκριμένα:

1.            “Discover and Care About your Natural Surroundings”,  KA2

2.            “Do, Develop, Donate”,  KA2

3.            “New approaches opposite old Stereotypes”,  KA2

4.            “Maximizing Students Interest in Modern Classroom with Web 2.0 Tools”,  ΚΑ1

Παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία το Erasmus+ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στις  εργασίες που προβλέπονταν από το σχεδιασμό του προγράμματος, και κατάφεραν, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, να ανταποκριθούν άριστα σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν, συζήτησαν και συγκέντρωσαν πληροφορίες για διάφορα θέματα σχετικά με τα προγράμματα

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία ομάδων και η δημιουργία υλικού που αναρτήθηκε στο twinspace του κάθε προγράμματος.

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid -19.

Δημοσιεύουμε εγχειρίδιο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄
Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» με τίτλο:
«Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19», το οποίο έχει εγκριθεί
σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 15/26-3-2021 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. και
απευθύνεται σε μαθητές/τριες που βρίσκονται στην τελική φάση προετοιμασίας τους για τη
συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης “1821-2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον”

Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στα πλαίσια της δράσης “1821-2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον”, ο κ. Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτονας-επίκουρος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κ. Βασίλης Κασκάνης, αρχιτέκτονας – προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας, συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Οι κύριοι Κασκάνης και Σμύρης υπηρέτησαν επί σχεδόν είκοσι χρόνια ως αρχιτέκτονες στην 8η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και  η πολύ καλή τους γνώση των μνημείων της οθωμανικής περιόδου στην πόλη μας, τους καθιστά ως τους πλέον ειδικούς για μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος

Στη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής παρουσίασης, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας και της πολεοδομικής ανάπτυξης της πόλης μας, αλλά και να διερευνήσουν όψεις του παρελθόντος της, άγνωστες στους περισσότερους.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και τη συνεργασία τους! Η όμορφη αυτή εμπειρία ευχόμαστε να παρακινήσει τους μαθητές μας να έχουν τη διάθεση στο εξής να μελετήσουν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την όμορφη πόλη μας!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι μαθητές περνάνε καθημερινά πολλές ώρες μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ), τόσο λόγω της τηλεκπαίδευσης, όσο και λόγω της πολύωρης μελέτης/εργασίας/παιχνιδιού με Η/Υ. Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι μελέτες δείχνουν ότι η μη ορθή στάση μπροστά σε υπολογιστή συνδέεται με εμφάνιση πόνων στην περιοχή του αυχένα-πλάτης-μέσης, των ώμων, των άνω άκρων, των ισχίων και των κάτω άκρων, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να δώσουμε έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό που εκπόνησε η Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) και αφορά σε Οδηγίες Εργονομίας και βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων με στόχο την πρόληψη των συγκεκριμένων προβλημάτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ Ergonomia_odigies_Lykeio_FINAL (2)

Το σχετικό υλικό εκπονήθηκε τον Μάρτιο του 2021 από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φ.Ι.Α. μετά από αίτημα των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Τα ΔΣ των Συλλόγων ευχαριστούνε θερμά τον κ. Πλούμη Αβραάμ, Καθηγητή Ορθοπεδικής, Διευθυντή  της Πανεπιστημιακής Φ.Ι.Α. του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, καθώς και τις συνεργάτιδές του, Δρ. Αλεξάνδρα Στεργίου και κ. Σοφία Δούλγερη για την ανταπόκριση τους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος

Δήμητρα Αλεξίου

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Δήμητρα Αλεξίου. Πρόεδρος

Ξένια Παππά, Αντιπρόεδρος

Μαρία Παπαδοπούλου, Γραμματέας

Νίκος Καραχάλιος, Ταμίας

Βασίλης Κυριαζής, μέλος

Λαμπρινή Βάββα, μέλος

Πάνος Χατζής, μέλος

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα μας από το Facebook & blog του Συλλόγου:

Facebook: Σύλλογος Γονέων Προτύπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

 https://sgkprotypolykeiozosimaia.blogspot.com/

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Οδηγίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του
κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα
ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως
Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.
Για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ισχύουν τα εξής:

odhgies_anastolhs_exae

ΦΕΚ-ΕΞΑΑ_document_25 (1)

155692_ΓΔ4_14_11_20_ΕΞ_ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ΠΕ_ΔΕ

16313_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΕΞ_ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ΕΚΠ_ΣΗ_AN

Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο
άρθρο 3 του ν. 3699/2008 (Α’ 199), καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. ΦΕΚ B 897 8-3-2021 YA Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία & ειδικές εκπαιδ. ανάγκες

ΑΙΤΗΣΗ Υ.Δ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Π.Ε._ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ_ΕΞΕΤΑΣΗ

Διαδικτυακή εκδήλωση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Δευτέρα 8 Μαρτίου, διοργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μία διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 7 σχολεία από όλη την Ελλάδα  μεταξύ αυτών και το σχολείο μας, το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ύστερα από σχετική πρόσκληση την οποία με τιμή αποδεχτήκαμε. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Κυριακή Γκουργκούλη, η οποία συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων». Οι μαθητές και μαθήτριες (το κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από ένα μαθητή/τρια) είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, διατυπώνοντας τις απόψεις τους σχετικά με το πώς βλέπουν το ρόλο της γυναίκας μέσα από τον περίγυρό τους, το σχολείο, τις παρέες, την οικογένειά τους.

Το δελτίο τύπου του σχολείου:

ΠΡ_ΓΕ.Λ._ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ_ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

EPISTOLH DHMARXOY-10032021093411

.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021 (MONO απόφοιτοι) -ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ με τη διαδικασία εισαγωγής του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α΄).(ΜΟΝΟ απόφοιτοι) -ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021 (MONO μαθητές) / ΑΠΟ 8-3-2021 ΜΕΧΡΙ 19-3-2021

Δεδομένου ότι, η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης (Α-Δ) από τους αποφοίτους θα
πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 εν μέσω
έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να οργανώσουν τη
διαδικασία υποδοχής και κατάθεσης των Α-Δ, ώστε να υπάρξει χρονική κατανομή των επισκέψεων των
υποψηφίων στη σχολική μονάδα, και να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα πρέπει στο mail του σχολείου να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για
μετάβαση στη σχολική μονάδα για υποβολή της αίτησης δήλωσης και στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές με
απαντητικό mail να ορίσουν ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο, καθώς και να αποστείλουν
στους υποψηφίους συνημμένα και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ(ορισμός
ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων).
Συνεπώς, οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία…)
θα μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα φέροντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα
αναγράφεται η ακριβής μέρα μετάβασης ( σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους
αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ(ορισμός ημερομηνίας
υποβολής της αίτησης αποφοίτων), σε περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους.

Για διευκόλυνση των υποψηφίων προτείνεται να στείλουν με mail την αίτηση -δήλωση , ώστε να καταχωρηθεί και στην συνέχεια να μεταβούν στο σχολείο για την υποβολή της χειρόγραφης αίτησης-δήλωσης και των δικαιολογητικών  και στη συνέχεια να παραλάβουν το υπογεγραμμένο αντίγραφο. 

 

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για ΓΕΛ _ΓΕΛ_-_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_Α-Δ_2021_ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ_

 

ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ _ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ_Α-Δ_ΓΕΛ_2021_ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 

 

ΤΟ MAIL ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:   mail@lyk-zosim.ioa.sch.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ:https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/gel-aitisi-panel/48003-05-03-2021-aitisi-dilosi-gia-panelladikes-eksetaseis-gel-2021-apofoitoi

 

 

.

 

Ορισμός ελάχιστης και μέγιστης τιμής του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Aπόφαση υπ’ αριθμ. Φ.251/22973/Α5/26.02.2021 αναφορικά με τον ορισμό ελάχιστης και μέγιστης τιμής του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ως προϋπόθεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία και εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.

Στην Υπουργική Απόφαση ορίζονται ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως. Ως συντελεστής της Ε.Β.Ε. μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής ορίζονται οι τιμές 0,70 και 1,10 αντιστοίχως. Ως συντελεστής της Ε.Β.Ε. μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Η Υπουργική Απόφαση σε μορφή pdf 

 Από 8 έως 19 Μαρτίου 2021 η υποβολή Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

  •    Από 8 έως 19 Μαρτίου 2021 η υποβολή Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 Στο ίδιο διάστημα είναι δυνατή και η τροποποίηση των αιτήσεων – δηλώσεων των μαθητών της φετινής τελευταίας τάξης των λυκείων
  1.       Ως προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 ορίζεται το χρονικό διάστημα από 8/3/2021 ως 19/3/2021.                     Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.
  2. Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής θα εκδοθεί σχετική αναλυτική εγκύκλιος.                                           Απόφαση Φ.251/22933/Α5/12-02-2021 (ΦΕΚ 826/Β/2-3-2021) του Υπουργείου Παιδείας  document (3)

Ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων του σχολείου μας. Το πρόγραμμα για την εξ αποσπάσεως εκπαίδευση για τα τμήματα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα Β4 και Β2­ΑΝΘΡΩΠ  τίθεται σε καραντίνα από 20/2 έως 5/3/2021 λόγω ύπαρξης θετικού κρούσματος covid-19 στο τμήμα Β4.

Από τη Δευτέρα 22/2 τα μαθήματα για τους μαθητές των  τμημάτων Β4 και ΒΑΝθΡ2 θα γίνονται με τηλεκπαίδευση και θα ακολουθηθεί το ωράριο του σχολείου, όπως και το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου (ώρα έναρξης 8:15).

Οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β5  που ανήκουν στο Β2­ΑΝΘΡΩΠ  θα παρακολουθούν το πρόγραμμα του Β4 εξ αποστάσεως.

η απόφαση αναστολής ΕΔΩ: AΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΕΛ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΓΩ COVID 19

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 22_ΦΕΒ ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

.

Δωρεάν εξέταση για τον Covid-19, για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω

Ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον Covid-19.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ   ΕΞΕ – 9223 – 2021 – Λειτουργία της Task Force στο ΥΠΑΙΘ και της Πλατφόρμας Δωρεάν Ελέγχου COVID_19 για εκπαιδευτικού_μαθητές άνω των 16 ετών

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους τρεις ιεράρχες μπορείτε να παρακολουθήσετ

Το βίντεο.   https://www.dropbox.com/s/7mara86qrb62wgn/%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%A3.mp4?dl=0

Το βίντεο με την ομιλία του καθηγητή Θεολογίας ΑΠΘ Χρυσόστομου Σταμούλη (1&2):

https://www.youtube.com/watch?v=c54XQAre10s    

https://youtu.be/3_489L0nliw

Την ομιλία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μεταλληνού:

https://www.youtube.com/watch?v=4DhTzR1L2NQ

Την ομιλία του καθηγητή του σχολείου μας κ. Αναστάσιου Μακρογιαννόπουλου:

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

 

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2021 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2021 για τα μαθήματα που εξετάζονται

πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης

Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου:

ΤΡOΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ  ΥΛΗΣ

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ.

Η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα γίνεται σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα. Οι εκπαιδευτικοί θα δέχονται κλήση για συνομιλία στην εικονική τους τάξη με το όνομα και το επώνυμο του μαθητή και το τμήμα στο οποίο ανήκει, προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίησή τους. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των καθηγητών είναι οι ίδιες με αυτές που οι μαθητές εισέρχονται  στα καθημερινά τους μαθήματα.

 

ευχές

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννηθέντες το έτος 2003)

Διαβίβαση Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατεύσιμου Προσωπικού
(Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003).

Φ12α – ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2021

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι  υποψήφιοι

που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ανωτέρω ειδική κατηγορία το
ακαδημαϊκό έτος 2021-22,  πρέπει να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές,  που έχουν συσταθεί
σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό
διαπίστωσης πάθησης, επίσης  ότι ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία
είναι από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:

«Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά  για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

περισσότερα εδώ:

Εγκυκλιος_Ενεργ_Επτ_Επιτρ_για_Εισαγωγή_

με_το_5%_ακ_έτους_2021-22

η αίτηση εδώ: αίτηση

Πρόγραμμα Erasmus KA229

Πρόγραμμα Erasmus που έχει εγκριθεί για το σχολείο μας για τα έτη 2020-2022
Κωδικός: 2020-1-ES01-KA229-081832_2
Τίτλος: DISCOVER AND CARE ABOUT YOUR NATURAL SURROUNDINGS
Σχετικά με το έργο
Ο κύριος στόχος του έργου μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για την ανάγκη φροντίδας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Αυτό θα γίνει μέσω μιας κοινής έρευνας που αφορά τα φυσικά πάρκα.

Περισσότερα για το έργο και την εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ: Erasmus 2020 ES

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να το δηλώσετε ΜΕΧΡΙ 10 Δεκεμβρίου 2020
στα email: cgerogianni@gmail.com, edodoros@gmail.com, vangeli@sch.gr

Copyright © ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top