Αρχείο ημέρας 01/08/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ αξιολόγησης δράσεων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου / EPAS 2023-24»

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι λάβαμε την έκθεση αξιολόγησης για το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου / EPAS 2023-24», στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με ομάδα έξι εκπαιδευτικών και δώδεκα μαθητών. Σημειώνουμε ότι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αναγορευόμαστε επίσημα ως “Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στην Ελλάδα, μια διάκριση που αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή και αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα, συμμετείχαν 120 σχολεία και η επιτυχία μας, με βαθμολογία 96/100, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα, μιας και μας κατατάσσει στις κορυφαίες θέσεις πανελλαδικά.

Ειδικότερα, η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και περιλάμβανε επτά ενότητες. Οι πέντε βαθμολογημένες ενότητες αφορούσαν τις δράσεις που υλοποιήσαμε για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024 (25 μονάδες), δράσεις στο θέμα “Ψηφιακός Εγγραμματισμός και Μετασχηματισμός” (25 μονάδες), δράση για την Ημέρα της Ευρώπης (25 μονάδες), δημιουργία και χρήση ενός ψηφιακού/φυσικού σημείου πληροφόρησης της ΕΕ (10 μονάδες) και συμμετοχή και δράσεις στο Δίκτυο Εθελοντών Together.eu (15 μονάδες).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ EPAS 2023 2024

Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες για την ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών που εργάστηκαν ακατάπαυστα, αποδεικνύοντας ότι με πίστη και σκληρή δουλειά όλα είναι δυνατά. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι συναντήσεις και οι γόνιμες συνεργασίες με όσους μας στήριξαν και μας ενέπνευσαν είναι ο θησαυρός μας. Αυτός ο θησαυρός μάς καθοδηγεί και μάς δίνει ώθηση για τη συνέχεια.

Επιπλέον, η συμμετοχή μας στην ολομέλεια στο Στρασβούργο και η ανεπανάληπτη εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών στη Euroscola αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το σχολείο μας.

Παραθέτουμε κείμενο της μαθήτριας Αμαλίας Ντούρου, η οποία συμμετείχε στη Euroscola 2024 και καταγράφει τις εντυπώσεις της.

Η ημέρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (30-01-2024)

Συγχαίρουμε θερμά εκπαιδευτικούς και μαθητές και ευχόμαστε ολόψυχα τα βραβευμένα παιδιά Epas 2023-24 να συμμετέχουν και αυτά σε μια νέα ολομέλεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το αξίζουν και η εμπειρία είναι καθοριστική για την ανάπτυξη μιας συνειδητής και ενεργούς πολιτειότητας, καθώς και για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου / EPAS 2023-24»: Καλλιόπη Μπεκιάρη, Διευθύντρια του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Γεωργία Ευθυμίου, Χρυσούλα-Παρασκευή Κουλούρη, Βασιλική Παππά, Κωνσταντίνα Πορίκη, Ζαμπέτα Τζακώστα.

Ακολουθεί σύνδεσμος με video από τη συμμετοχή μας στη Euroscola, στις 30/01/2024.

Euroscola 30/01/2024_ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕ.Λ. ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ