Αρχείο μηνός Ιούλιος 2024

Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, Εξεταστικής περιόδου 2024Α για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου 2024Α, για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική για τα επίπεδα :

α) Α1+Α2 (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), με ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση.

β) Β1+Β2 (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»), με ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση,

γ) Γ1+Γ2 (Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Γ2 «άριστη γνώση»), με ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Μαΐου 2024.

Στις Εξετάσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 8.937 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες είναι 8.138.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: https://kpgresults.it.minedu.gov.gr

Στην παραπάνω ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στο δελτίο εξεταζομένου, καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατέρα, Όνομα μητέρας).

Οι επιτυχόντες μετά την έκδοση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις του ΚΠΓ, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και ταυτότητα. Μέχρι την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις του ΚΠΓ, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.

Παραλαβή πιστοποιητικών Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2023

Η  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Νοεμβρίου 2023, μπορούν να παραλάβουν τα πιστοποιητικά  από τη Δ/νση Δ.Ε. Ιωαννίνων (Ανεξαρτησίας 146Α & Φιλικής Εταιρείας, Γραφείο 5) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η παραλαβή των πιστοποιητικών μπορεί να γίνει:

α) από τους ίδιους τους επιτυχόντες, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δελτίο εξεταζομένου,

β) από τους νόμιμους κηδεμόνες και εκπροσώπους τους (εφόσον είναι ανήλικοι), οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δελτίο εξεταζομένου του επιτυχόντα και

γ) από άτομα εξουσιοδοτημένα με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με το «γνήσιο της υπογραφής», ως ο νόμος ορίζει.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Θερμά συγχαρητήρια

Με αφορμή την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού   των αποτελεσμάτων εισαγωγής: Α) υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ έτους 2024 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Β) υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, έτους 2024 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Γ) υποψηφίων έτους 2024 στις Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ), μέσω του παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου,

η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι/ες έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 και, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις, εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε σχολές υψηλής ζήτησης, όπως επίσης και, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σε σχολές της πρώτης επιλογής/προτίμησής τους (Σχολές Επιστημών Υγείας, Νομικές Σχολές, Πολυτεχνικές Σχολές, Σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, Φιλοσοφικές Σχολές, Σχολές Επιστημών Αγωγής, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, για μία ακόμα χρονιά, τηρώντας την παράδοση, κρατά τα σκήπτρα στις επιτυχίες, με ποσοστό που αγγίζει το 100% και αυτό μας τιμά, μας χαροποιεί, μας συγκινεί και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους!!! 

Ανάμεσα στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες του σχολείου μας πολλοί/ές ήταν αυτοί/ές που διακρίθηκαν πετυχαίνοντας στη σχολή πρώτης επιλογής τους με πολύ καλή σειρά εισαγωγής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μεταξύ των νεοεισαχθέντων και νεοεισαχθεισών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοίτων του σχολείου μας, είναι η 1η στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με 19.425 μόρια, η οποία πέτυχε την υψηλότερη φετινή βαθμολογία υποψηφίου/ας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η 1η στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, η 1η στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο 1ος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η 5η στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο 2ος και ο 7ος στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η 5η στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ., η 5η στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η 7η και ο 18ος στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., ο 17ος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η 19η στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ., ο 21ος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και πολλοί/ές άλλοι/ες.

Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς/κηδεμόνες και τις οικογένειες όλων των επιτυχόντων, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια και τον αγώνα τους και στάθηκαν δίπλα μας, αρωγοί στο έργο μας για την επίτευξη των στόχων των παιδιών τους.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους και όλες τους/ις αποφοίτους του σχολείου μας, στους νέους πλέον φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες, να έχουν υγεία, δύναμη και να απολαύσουν στο έπακρο το επόμενο συναρπαστικό και όμορφο ταξίδι στη γνώση, το οποίο ας αποτελέσει την αρχή για μια ξεχωριστή πορεία με συνεχή πρόοδο. Μακάρι οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά τους να είναι πλούσιοι σε εμπειρίες και να οδηγήσουν στη διαμόρφωση μιας ισχυρής επιστημονικής και επαγγελματικής ταυτότητας, εφόδιο απαραίτητο ώστε να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος. Τέλος, ευχόμαστε ολόψυχα να κατακτήσουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν όλα τους τα όνειρα.

ΜΠΡΑΒΟ, παιδιά!!! Πάντα ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!!!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΕΚΙΑΡΗ

Κατανομή επιτυχόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Σχολές

Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2025 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου



Λήψη αρχείου

Καθορισμός Προγράμματος Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 – Ορισμός προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ



Λήψη αρχείου

Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ (Μ.Δ.) 2024 και Παράλληλου Μηχανογραφικού (Π.Μ.Δ.) 2024 – Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2024

Α. Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.), έτους 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκινούν από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024  και ώρα 24:00.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr  και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δε θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειο, είτε εναλλακτικά και, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ. με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Γενικές Πληροφορίες

1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

2. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των Μ.Δ. και Π.Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δε θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

3. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δε διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Παρασκευή, 12-7-2024 και την Πέμπτη, 18-7-2024, ώρες 8:30-13:30.

4. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2024, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Β. Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. 2024

Από την Τρίτη, 9-7-2024 θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικών-Μουσικών Μαθημάτων). Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναλυτικές λεπτομέρειες και οδηγίες στη σχετική εγκύκλιο που παρατίθεται παρακάτω:



Λήψη αρχείου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2024: Γνωστοποίηση της βαθμολόγησης ειδικών και μουσικών μαθημάτων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ.

Την Παρασκευή, 5-7-2024 πρόκειται να ανακοινωθούν οι βαθμοί στα ειδικά και μουσικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΠΚ | Διαδικτυακή ενημέρωση υποψηφίων φοιτητών και φοιτητριών

2024 07 01 14 25 57 Window

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης καλεί τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που ενδιαφέρονται για σπουδές στα Οικονομικά, καθώς και τους γονείς τους, σε διαδικτυακή ενημέρωση τις εξής ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 18:30-19:30
Δευτέρα 8 Ιουλίου, 12:00-13:00

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις σπουδές που προσφέρει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές των αποφοίτων του, τη φοιτητική ζωή στο Ρέθυμνο, κ.λ.π., ενώ θα απαντηθούν και ερωτήσεις των υποψηφίων. Στις συναντήσεις, πλέον των καθηγητών, θα συμμετάσχουν και φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος.

Σύνδεσμος Zoom
https://uoc-gr.zoom.us/j/82237770210?pwd=jPkgnt95wA8YdPfHPnTRpZ23UGuabB.1

Meeting ID: 822 3777 0210
Passcode: 956347

Ιστοσελίδα Τμήματος Οικονομικών Επιστημών: https://economics.soc.uoc.gr/el
Πληροφορίες: info@econ.soc.uoc.gr



Λήψη αρχείου

Σ.Α.Ε.Κ. Ζίτσας (Πρώην Ι.Ε.Κ.) – Ειδικότητες Παράλληλου Μηχανογραφικού και άλλες ευκαιρίες εκπαίδευσης

Ενόψει της επικείμενης συμπλήρωσης του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ) από τους απόφοιτους, σας ενημερώνουμε ότι οι Ειδικότητες που προσφέρονται από τη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ζίτσας, με έδρα στην Ελεούσα Ιωαννίνων είναι οι ακόλουθες:

1. Βοηθός Εργοθεραπείας

2. Στέλεχος Ασφαλείας, Προσώπων και Υποδομών

3. Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

4. Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

5. Εκπαιδευτής Γυμναστικής με Βάρη

6. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

7. Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων

8. Τεχνικός Κηποτεχνικών Εφαρμογών και Έργων Πρασίνου

9. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Όλες οι ως άνω Ειδικότητες έχουν προταθεί από τη Σ.Α.Ε.Κ. Ζίτσας προς το ΥΠΑΙΘΑ (και έχουν λάβει τη σχετική από αυτό έγκριση) έπειτα από διερεύνηση της τοπικής αγοράς εργασίας και με συνεργασίες με ΟΤΑ (Δήμος Ζίτσας, Περιφέρεια Ηπείρου), βιομηχανίες της περιοχής (ΠΙΝΔΟΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ΒΙΚΟΣ κ.ά.), Συλλόγους, Σωματεία, Επιμελητήρια κ.ά και παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης στους αποφοίτους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να συμβουλευτεί το σχετικό ΦΕΚ, καθώς και το ακόλουθο link της επίσημης ιστοσελίδας του Σ.Α.Ε.Κ. Ζίτσας για πρόσβαση σε οδηγούς σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές αποφοίτων κ.ά.:
https://blogs.sch.gr/gsaekzits/2024/06/13/eidikotites-paralliloy-michanografikoy-deltioy/

Στη Σ.Α.Ε.Κ. Ζίτσας η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τις ειδικότητες όλων των Σ.Α.Ε.Κ. για τη νέα χρονιά μπορείτε να δείτε το σχετικό ΦΕΚ που ακολουθεί.



Λήψη αρχείου