Αρχείο ημέρας 28/03/2024

Συμμετοχή του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής στη Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Δράση Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Ιωαννίνων με θέμα: “Τέχνη και Λόγος – Μια σχέση αμφίδρομη”

Texnh logos

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετέχει με τέσσερα έργα μαθητών/τριών της Δευτέρας (Β΄) τάξης στην Εικαστική Έκθεση της Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Δράσης Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Ιωαννίνων με θέμα: “Τέχνη και Λόγος – Μια σχέση αμφίδρομη”, η οποία θα φιλοξενηθεί στα Γ.Α.Κ., Ιστορικό αρχείο – Μουσείο Ηπείρου, από την 1 έως 26 Απριλίου 2024.
Ειδικότερα, οι μαθήτριες Χριστίνα Μαντέλα και Νεφέλη Μπεκρή συνεργάστηκαν και εμπνεύστηκαν από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και αποτύπωσαν εικαστικά τους δύο πρωταγωνιστές, εστιάζοντας στην αντιθετική φύση των χαρακτήρων τους, την οποία προσπάθησαν να αναδείξουν μέσω διαφορετικών τεχνοτροπιών που χρησιμοποίησαν.
Επίσης, ο μαθητής Άγγελος Μπάσιος, με αφορμή το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη “Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή, 595 μ.Χ.“, προσέγγισε το θέμα του χρόνου και αποπειράθηκε να αποδώσει με ενάργεια τις αναπόδραστες αλλαγές που αυτός επιφέρει στο πέρασμά του.
Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή και τις μαθήτριές μας για την ευαισθησία που επέδειξαν, αλλά και για το θάρρος τους να εκθέσουν τα, κατά κοινή ομολογία, εξαιρετικά έργα τους!
Screenshot 2024 03 31 at 20 25 46 ΑΦΙΣΑ Εκδήλωση Λογοτεχνική Εκδήλωση Λογοτεχνική Εγκαίνια εικαστικής Έκθεσης 1 4 2024 ΓΑΚ ΙΩΆΝΝΙΝΑ.jpg Εικόνα JPEG 3



Λήψη αρχείου