Αρχείο ημέρας 15/03/2024

Πρώτοι (1οι) Διασχολικοί Μαθηματικοί Αγώνες Ιωαννίνων – Δελτίο Τύπου

Την 14η Μαρτίου 2024, διεθνή ημέρα της σταθεράς π,  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι Πρώτοι Διασχολικοί Μαθηματικοί Αγώνες Ιωαννίνων, οι οποίοι συνδιοργανώθηκαν από οκτώ σχολεία της πόλης υπό την αιγίδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκατόν σαράντα μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου αγωνίστηκαν σε κλασικά μαθηματικά, γρίφους και μετρήσεις στη φύση, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Ζωγράφος εκπροσώπησε το Ίδρυμα και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών κ. Μιχαήλ Ξένος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Μαθηματικά: η Γλώσσα των Επιστημών». Χαιρετισμό απηύθυνε και η κ. Αφροδίτη Χατσίδου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών, η οποία εστίασε στην αξία της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Μπολιάρη 2  Μπολιάρη 1

Οι Πρώτοι Διασχολικοί Μαθηματικοί Αγώνες Ιωαννίνων συνδιοργανώθηκαν από το 10ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, το 5ο ΓΕΛ, το 8ο ΓΕΛ, το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής και το Αρσάκειο ΓΕΛ Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά στους χώρους των Αρσακείων Σχολείων.

Μπολιάρη 3 1  Μπολιάρη 4

Στο τέλος των Αγώνων δόθηκαν στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες βεβαιώσεις και αναμνηστικά δώρα.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής, για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες και ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη για την αμέριστη και αδιάλειπτη στήριξη και συμπαράστασή της, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ελένη Μπολιάρη, Ευάγγελο Ντόντορο, Βασίλειο Μπλιώνα και Φώτιο Θώμο, που επιμελήθηκαν θέματα του διαγωνισμού και συμμετείχαν ενεργά. Τέλος, ευχαριστούμε και τους αποφοίτους μας κ. Ανδρονίκη Ιγνατιάδου και κ. Αθανάσιο Γεωργακόπουλο που συνέδραμαν στην επιτυχή έκβαση των Πρώτων Διασχολικών Μαθηματικών Αγώνων Ιωαννίνων.

Μπολιάρη 6