Αρχείο ημέρας 05/12/2023

Συμμετοχή του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη

Αφίσα ΡώμηΤο σχολείο μας, Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, συμμετείχε με επιτυχία στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που διεξήχθη στη Ρώμη, από 26 Νοεμβρίου 2023 έως 1 Δεκεμβρίου 2023, στο Teatro Italia της Ρώμης. Το θέμα του 8ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ήταν: «ΑΘΗΝΑ- ΡΩΜΗ: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ.- Σήμερα) Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία». Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE).

Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα για τους μαθητές/τριές μας, οι οποίοι συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή φορά στη συγκεκριμένη  διοργάνωση.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 45 μαθητές/τριες από την Α΄ Λυκείου, με θεατρικό δρώμενο και εισήγηση με τίτλο: «Ο Βιργίλιος συνομιλεί με τον Όμηρο… : Η Αινειάδα στα ίχνη της Ιλιάδας». Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη,  29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στο Teatro Italia στη Ρώμη και η προετοιμασία της συμμετοχής μας έγινε τον τελευταίο μήνα με την ευθύνη και καθοδήγηση των φιλολόγων του σχολείου μας, κ.κ. Αζέλη Ερασμίας, Θεοδοσίου Αντωνίας, Κουλούρη Χρυσούλας, Μπότσαρη Λαμπρινής και Σεβεντεκίδου Κυριακής.

Προσδοκούμε η  συμμετοχή του σχολείου μας στο Συνέδριο να αποτελέσει θεσμό για πολλά σχολικά έτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους μαθητές/τριές μας να αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις και κοινωνικές δεξιότητες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν  στην υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και την επιχείρηση Βίκος – Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. για την ευγενική τους χορηγία.