Αρχείο ημέρας 11/01/2023

Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βερόνα

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας προτίθεται να συμμετάσχει στο 7ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα (1 Μαρτίου 2023 – 5 Μαρτίου 2023).

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το Συνέδριο στην προκήρυξη που επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα κληθούν να προετοιμάσουν ένα δρώμενο που να σχετίζεται με την προτεινόμενη θεματολογία και θα το παρουσιάσουν στο Συνέδριο. Αντιγόνη: Ιχνηλατώντας το αποτύπωμά μου στον χρόνο (Θέμα δρώμενου: Antigone: Tracing my footsteps in time). Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικά 40 μαθητές (από την Α΄ Λυκείου και από τη Β΄ ανθρωπιστικών σπουδών) και 3 καθηγητές – συνοδοί.

Όπως αναγράφεται και στην Προκήρυξη, οι διοργανωτές δεν αναλαμβάνουν το κόστος για τη μετακίνηση και τη διαμονή των μαθητών, οπότε θα επιβαρυνθούν οι μαθητές με τα έξοδα και θα επιλεγεί ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ΦΕΚ Β΄ 456/12.02.2020. Η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής ταξιδιωτικού γραφείου ολοκληρώθηκε στις 10/1/2023. Το κόστος ανά μαθητή/τρια θα είναι 367 ευρώ (αναχώρηση στις 28/2/2023 και επιστροφή στις 5/3/2023).

Εάν  συμφωνείτε να συμμετάσχει το παιδί σας, παρακαλούμε πολύ να συμπληρώσετε το έντυπο συγκατάθεσης για συμμετοχή στο Συνέδριο και να το προσκομίσετε στο σχολείο ή να το αποστείλετε ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 13/1/2023. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 40 μαθητές) θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου