1

Βράβευση μαθητικού περιοδικού

Με ιδιαίτερη χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας απέσπασε το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Σχολική εφημερίδα: Η καταιγίδα… μιας πανδημίας” που αθλοθέτησε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ορίζοντες” στην κατηγορία του Λυκείου με το τεύχος του περιοδικού μας “διαβάΖΩντας… για την πανδημία”. Το περιοδικό είχε ως κεντρική του θεματική την καταγραφή των εμπειριών των παιδιών και του περιβάλλοντός τους από την πανδημία.

1

Στη Συντακτική Ομάδα του περιοδικού συμμετείχαν μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Ζ. Τζακώστα, Λ. Μπότσαρη, Κ. Σεβεντεκίδου και Αικ. Ταχματζίδου.

Δεν λείπει τίποτα από το περιοδικό! Συνέντευξη με τη λοιμωξιολόγο κ. Ντζάνη, άρθρα, κριτικές βιβλίων, ποίημα, κουίζ, έρευνα για τον αντίκτυπο της πανδημίας στους μαθητές στην Ελλάδα και στην Καταλονία (με την πολύτιμη βοήθεια της μαθήτριάς που φέτος βρίσκεται στην Ισπανία με Πρόγραμμα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), διήγημα, ζωγραφιές κ.α.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην κ. Λαμπρινή Βάββα, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό της έκδοσης του περιοδικού με μεγάλη προθυμία και δημιούργησε ένα πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα, το οποίο αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα άρθρα των μαθητών. Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην ευγενική χορηγία του Τυπογραφείου Μ. Δούβαλης – Π. Αποστόλου & ΣΙΑ Ο.Ε. για τα έντυπα που εκτύπωσαν. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το τεύχος για την πανδημία εδώ.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας να είναι πάντα δημιουργικοί!

2 1