ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ

Βυτίνα, Αρκαδία

Ας μιλήσουμε για ……βελτίωση της βιωσιμότητας και της ευημερίας στο αστικό περιβάλλον!

Νοέ 202329

epas logoΑΦΙΣΑ

Οι υποψήφιοι Juniors Ambassadors του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα το ψηφιακό σεμινάριο με τίτλο ” Science is Everywhere” που διοργάνωσε ο οργανισμός JRC (Joint Research Centre) της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα την βιωσιμότητα στο αστικό περιβάλλον και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της ασφάλειας των κτηρίων στην Ευρώπη. Οι υποψήφιοι μαθητές – πρέσβεις παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στα ερωτήματα που έθεταν οι ομιλητές.

1701252303094 1701267692429 1701267711061 1701267760082 1701267797103 1701267840069 IMG a96865e37411de9346d4d5e7d7ef49aa V

Το δικό μας….ΟΧΙ στον φασισμό!

Νοέ 202329

IMG f97b3600c0af801e25762221864d92f7 V IMG 87899a810a3aeb797de5558d9e2bc9c0 V IMG 9261364cc9efd50d3b21304b82f6280e V20231129 130224 2

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μία εορτή με πολλαπλά μηνύματα. Σηματοδοτεί την έναρξη για τη χώρα μας του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, το αποφασιστικό ΟΧΙ του πρωθυπουργού Ι.Μεταξά και σύσσωμου του ελληνικού λαού στην εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις δυνάμεις του Άξονα, την ηρωική αντίσταση του ελληνικού στρατού στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, την ήττα, αλλά τελικά τη νίκη ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ Βυτίνας με την υπεύθυνη καθηγήτρια για την εορτή, κ. Καλοπίση Ελένη παρουσίασαν στους/στις συμμαθητές/τριες τους το θεατρικό έργο με τίτλο: « Ο καλός στρατιώτης Κλάους». Η παραστατική αναφορά στις συνθήκες της εποχής στα τέλη της δεκαετίας του 1930 στην Ευρώπη, με τη σταδιακή επικράτηση του φασισμού και του ναζισμού, τη φιλοξενία στην Ελλάδα Γερμανικών αρχαιολογικών αποστολών και το τελικό ξέσπασμα του πολέμου, ο οποίος επηρέασε όχι μόνο παγκοσμίως την πορεία της ανθρωπότητας, αλλά και θρυμμάτισε διαμορφωμένες ανθρώπινες σχέσεις εκτέθηκαν μέσα από το θεατρικό κείμενο.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Γερμανός Κλάους Χόφμαν, εκπαιδευόμενος αρχαιολόγος, φιλοξενείται από μια ελληνική οικογένεια για τρεις μήνες στην Ελλάδα. Φεύγει λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Όμως επιστρέφει μετά από τρία χρόνια ως Γερμανός στρατιώτης, αποκαλύπτει τη συμμετοχή του στη σφαγή των Καλαβρύτων και την πλήρη υποταγή του στη ναζιστική ιδεολογία. Αποτυπώνεται λοιπόν εύστοχα μέσα από το έργο η διάβρωση της προσωπικότητας των ανθρώπων μέσα από την ιδεολογία του ρατσισμού, του φανατισμού και της βίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄και Β΄Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και επιβραβεύτηκαν με το πιο θερμό χειροκρότημα από τους/τις συμμαθητές/τριές τους. Συμμετείχαν οι εξής:

Αφηγητής 1:  Δημήτρης Καγιούλης

Αφηγητής 2:  Κατερίνα Κατσίγιαννη

Σάρα:             Βασιλική Ευαγγελοπούλου (Εβραία, φίλη της Αντιγόνης)

κ. Μάρθα:      Ελένη Αγγελακοπούλου (μητέρα Αντιγόνης, Έλλης)

κ. Διονύσης:   Κωνσταντίνος Γόντικας (πατέρας Αντιγόνης, Έλλης)

Αντιγόνη:       Κατερίνα Παναγούλια  (κόρη, φοιτήτρια Αρχαιολογίας)

Έλλη:             Θεοδώρα Γιαβή    (μικρότερη αδελφή της Αντιγόνης)

Κλάους:       Παναγιώτης Κουρεμένος ( Γερμανός, εκπαιδευόμενος αρχαιολόγος στην Ελλάδα, στρατιώτης του γερμανικού στρατού).

 

 

 

Χρυσός αετός η Κωνσταντίνα μας!

Νοέ 202323

23e 2438de7009fd9a7f7f07b75b1d52f12a LΜια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μαθήτρια του σχολείου μας Κωνσταντίνα Καζά, η οποία αγωνίστηκε στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 18-19/11/23. Η Κωνσταντίνα μας, αθλήτρια του τοπικού συλλόγου «Αετοί Γορτυνίας», αγωνίστηκε εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας φορώντας το εθνόσημο. Οι κόποι της επιβραβεύτηκαν κατακτώντας την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του κάτω Παγκρατίου και σκορπώντας ρίγη περηφάνιας και χαράς σε όλους εμάς. Κάθε επιτυχία, το γνωρίζουμε καλά, συντελείται μέσα από επίπονη προσπάθεια, καθημερινές προπονήσεις, προσωπικές θυσίες, αλλά και όραμα για το μέλλον. Πολλά λοιπόν συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα, στον προπονητή της κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο και τους γονείς της μαθήτριάς μας, Μαρία και Γιάννη Καζά, οι οποίοι στηρίζουν σε κάθε βήμα το κορίτσι τους. Όλη εμείς, η εκπαιδευτική κοινότητα του ΓΕ.Λ Βυτίνας, της ευχόμαστε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο δυναμικά, ώστε να πραγματώσει όλους τους στόχους της, τόσο αθλητικούς όσο και μαθησιακούς.

Εμείς και το ….”ΜΑΝΝΑ”: βιώσιμοι στο Μαίναλο!

Νοέ 202320

IMG 87b72278d459c947fcaf96913b4a4f91 V IMG 712fe46e8b808f0ebef6c4bb2ab7201e V

Ξεχωριστός ο κόσμος μας, ο πλανήτης γη, ξεχωριστή η συμμετοχή μας στα προγράμματα Erasmus+ και eTwinning με αντικείμενο τη βιωσιμότητα και τίτλο “Sustainable together”, ξεχωριστή η εμπειρία και η φιλοξενία μας από τους ανθρώπους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “ΜΑΝΝΑ” της περιοχής μας.
«ΜΑΝΝΑ» εμβληματικό όνομα, σπουδαία η προσφορά του σανατορίου αυτού κατά τη δεκαετία του 1930, γιατί αυτή ήταν η αρχική μορφή και λειτουργία του κτηρίου. Ολόκληρη ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το συγκρότημα το οποίο ιδρύθηκε, σε έναν από τους πιο «υγιεινούς» παραθεριστικούς τόπους της εποχής, καθώς το υψόμετρο και ο καθαρός αέρας βοηθούσαν στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Λειτούργησε λοιπόν αρχικά ως χώρος περίθαλψης ανθρώπων που εκείνα τα δύσκολα χρόνια ταλαιπωρούνταν από τη φυματίωση. Ένα πρόσωπο κρύβεται και πίσω από την ίδρυση του σανατορίου, η Άννα Μελά, άνθρωπος της προσφοράς μέσα από την άδολη και ανιδιοτελή φιλανθρωπία, την προσωπική προσφορά των νοσηλευτικών γνώσεων της στους στρατιώτες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άννα καταγόταν από την σπουδαία οικογένεια των Μελά, αδελφή του μακεδονομάχου Παύλου Μελά, είχε γαλουχηθεί με τις ύψιστες αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Στόχος ζωής έγινε για αυτή τη γυναίκα η ίδρυση του σανατορίου για τους πονεμένους συνανθρώπους της και διέθεσε όλη την περιουσία της, για να το επιτύχει. Το σανατόριο λειτούργησε περίπου για μια δεκαετία, όμως τα υπέρογκα ποσά συντήρησης του σανατορίου, αλλά και η κλονισμένη υγεία της Άννας έθεσαν άδοξο τέρμα στη λειτουργία του. Εγκαταλείφθηκε, ρήμαξε και τελικά φτάνοντας στον 21ο αι. του δίνεται μια νέα μορφή και μια δεύτερη ευκαιρία.
Ένας άνθρωπος που περνούσε ως παιδί τα καλοκαίρια του στις κατασκηνώσεις του Μαινάλου κάτω από τα χωριά Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο, ο κ. Στρατής Μπατάγιας, ατενίζοντας αυτό το ερειπωμένο κτίσμα και πονώντας για την κατάστασή του συνέλαβε ένα υπέροχο όραμα … να του ξαναδώσει ζωή. Τέσσερα χρόνια διήρκησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και άλλα τέσσερα χρόνια η αναστύλωση, ανακατασκευή, για να ανοίξει τις πόρτες του το πεντάστερο ξενοδοχείο αυτή τη φορά “ΜΑΝΝΑ” στη θέση Κορφοξυλιά του όρους Μαινάλου.
Το σχολείο μας συμμετέχοντας και υλοποιώντας προγράμματα για τη βιωσιμότητα αναζήτησε τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΜΑΝΝΑ» λειτουργεί ως τοπικό παράδειγμα επιχείρησης, η οποία εφαρμόζει μεθόδους βιώσιμης χρήσης υλικών και μερικής διαχείρισης αποβλήτων. Η επαφή μας με τον Διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Δήμα Χρήστο υπήρξε από την πρώτη στιγμή ζεστή και ανθρώπινη. Αποδέχθηκε με ενθουσιασμό το αίτημα μας για ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με την υποστήριξη της βιωσιμότητας στο χώρο του ξενοδοχείου.
Η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/11/23 και η πρώτη επαφή ήταν εντυπωσιακή. Το ανακαινισμένο κτήριο δεσπόζει στο χώρο μέσα στο ελατόφυτο Μαίναλο. Φυσικά υλικά είναι τα κυρίαρχα: πέτρα, ξύλο, μάρμαρο, εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο. Οι παρεμβάσεις στο κτήριο υπήρξαν περιορισμένες με σεβασμό στην ιστορία του, ώστε να διατηρηθεί το αρχικό σχέδιο και η ξεχωριστή φυσιογνωμία του. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα γήινα χρώματα με μινιμαλιστική διακοσμητική προσέγγιση με αναφορές στα ελληνικά αρχοντικά σπίτια του τέλους του 19ου-αρχών του 20ου αιώνα. Οι προσεγμένες λεπτομέρειες, τα επίπλα και τα αντικείμενα στο χώρο υποδοχής και του lounge καφέ και bar υποδηλώνουν την πρόθεση για εκλεπτυμένη ομορφιά και πολυτέλεια, ώστε να προσφέρουν στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Ο Διευθυντής κ. Χρήστος Δήμας μας παρουσίασε την επιχειρηματική πλευρά αυτού του εγχειρήματος και την πρόθεση του ιδιοκτήτη κ. Μπατάγια να ενταχθεί το «ΜΑΝΝΑ» στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προσέλκυση πελατών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτός ο στόχος έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς το ξενοδοχείο είναι μέρος μιας παγκόσμιας αλυσίδας τουριστικών επιχειρήσεων της Marriot.
Η ξενάγησή μας στο χώρο και στα δωμάτια πραγματοποιήθηκε από τον κ. Δημήτρη Καράκαλο, με διάθεση και προθυμία επίλυσης κάθε προβληματισμού μας. Μικρές αλλά τόσο σημαντικές λεπτομέρειες αναδύθηκαν μέσα από την περιήγησή μας στους χώρους, όπως μικρά, διακριτικά, μπρούτζινα κουδουνάκια εποχής αντί της ένδειξης του «Μην ενοχλείτε», αναγραφή των αριθμών των δωματίων εγχάρακτη στο δάπεδο για την αποφυγή χρήσης πλαστικής ταμπέλας, τρίμμα σαπουνιού φυτικής προέλευσης στα μπάνια, προσφερόμενα βιολογικά προϊόντα από επιλεγμένους παραγωγούς στο mini bar, αναδυόμενες και κρυμμένες οι οθόνες των smart τηλεοράσεων ως μια συνειδητή πρόταση απόλυτης ηρεμίας και αποκοπής από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής των πόλεων.
Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στις βιώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο, όπου το 30% των αναγκών καλύπτεται από τη γεωθερμία και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ώστε να μειωθούν οι ρύποι. Το ξενοδοχείο κλιματίζεται με ένα συνδυασμό γεωθερμίας βάθους και χρήση φυσικού αερίου το οποίο αποθηκεύεται σε ξεχωριστές δεξαμενές εκτός του κτιρίου. Για τη θέρμανση χρησιμοποιείται σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη οικονομία και το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, καθώς και ένταξη αυτών στο συνολικό σχεδιασμό του κτιρίου. Για την ψύξη χρησιμοποιείται σύστημα fan-coils συνδεδεμένα με αντλία θερμότητας. Επίσης υπάρχουν δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς υποστηρίζεται η μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων μέσω της χρήσης υβριδικών οχημάτων.
Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, η κ. Όλγα, front office manager, μας παρουσίασε την ιστορία του κτηρίου, τόνισε το γεγονός ότι έχει κριθεί διατηρητέο και γι΄αυτό το λόγο οι παρεμβάσεις έπρεπε να είναι προσεκτικές και να ταιριάζουν με το γενικό σύνολο. Πέτρινο με κυριαρχία του ξύλου και της ψάθας στις οροφές, ψηλοτάβανο δημιουργεί την αίσθηση του ανοιχτού χώρου, που δεν εγκλωβίζει τον επισκέπτη, μέσα στο χαλαρωτικό, ήρεμο, ειδυλλιακό περιβάλλον του Μαινάλου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από κτίσματα του περιβάλλοντα χώρου, που είχαν γκρεμιστεί. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και η αποφυγή χρήσης πλαστικού στους χώρους του συγκροτήματος. Οι αλλαγές στις πετσέτες και στα σεντόνια γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Στόχος είναι να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε επισκέπτη στο περιβάλλον σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο. Μάλιστα όλο το συγκρότημα είναι προσβάσιμο στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και διατίθενται δύο δωμάτια με όλες τις ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία.
Ενδιαφέρουσα υπήρξε η ενημέρωση από τον νεαρό sous chef Στάθη, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου παγκοσμίως Έλληνα σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου μάς παρουσίασε το όραμα για πιάτα ελληνικής κουζίνας στηριγμένης σε τοπικά προϊόντα ανάλογα με την εποχή και το ορεινό μέρος της Αρκαδίας, η οποία παρέχει πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Μάλιστα στόχος είναι η δημιουργία family sharing style πιάτων, τα οποία θα παραπέμπουν στην ελληνική παράδοση «μοιράζομαι το φαγητό μου», «βάζω στη μέση του τραπεζιού μια πιατέλα και τρώμε όλοι μαζί». Επίσης το πρόγραμμα της κομποστοποίησης είναι σχεδόν έτοιμο, ώστε να τεθεί πολύ σύντομα σε λειτουργία και να παρέχει φυσικό λίπασμα για τον κήπο.
Τέλος ο κ. Δήμας αναφέρθηκε σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον ξενοδοχειακό κλάδο, στα εφόδια που πρέπει να διαθέτει ένας νέος αναζητώντας εργασία στο «ΜΑΝΝΑ» με κυρίαρχο προσόν αυτό του σωστού χαρακτήρα ανθρώπου, του πρόθυμου και εργατικού, ώστε να αποκτήσει μια ξεχωριστή εργασιακή εμπειρία.
Η φιλοξενία μας ολοκληρώθηκε με την προσφορά χυμών, καφέ, χειροποίητης τυρόπιτας, χορτόπιτας, υπέροχων αλμυρών και γλυκών κουλουριών και διαφόρων κερασμάτων από την ομάδα του εστιατορίου.
Στόχος όλων μας είναι να ενισχυθεί η συνεργασία μας με την ομάδα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΜΑΝΝΑ» και να λειτουργήσουμε ως μια δυναμική τοπική ομάδα, αλλά με παγκόσμια προοπτική, προστασίας της βιωσιμότητας του τόπου και του πλανήτη μας.

 

IMG 2e6e96527f3dadec3734a8aa5454835a V    IMG 0bffcc3c360fe7e7ca1fdb7becf18edc V17003889047051700388870832 16999767910871699976762926 1700388870847

1700388870838

“Οι γενιές συνδέονται μέσω της …… προσφοράς!”

Νοέ 202312

IMG 20231110 115648

IMG 20231110 114912

IMG 20231110 114857

Οι γενιές συνδέονται μέσω της προσφοράς. Απτό παράδειγμα η παράδοση από αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής Ένωσης αθλητικού υλικού για τις ανάγκες των μαθητών/τριών μας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/11/23 στο χώρο του σχολείου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγγορτυνιακής απευθύνθηκε στη Διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας για την παροχή αθλητικού υλικού, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα, το οποίο υλικό και παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αγγελακόπουλος Παναγιώτης, η Γενική Γραμματέας κ. Παπαγιάννη Ελένη και ο Ειδ. Γραμματέας κ. Μουρούτσος Ιωάννης. Σε θερμότατο κλίμα παραδόθηκαν μπάλες και στολές ποδοσφαιρικής προετοιμασίας στο Γυμναστή μας κ. Μαρκόπουλο Γεώργιο, με την παρουσία των διευθυντών κου. Κρατημένου Ιωάννη, κας. Τασιοπούλου Θεοδώρας, των καθηγητών/τριών Λυκείου και Γυμνασίου και των μαθητών/τριών των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια του Προέδρου της Ένωσης κ. Αγγελακόπουλου, ο οποίος υπήρξε και αυτός μαθητής στα σχολεία της περιοχής μας. Αυτό το οποίο τόνισε στους μαθητές μας ήταν ότι, καθώς ο κάθε άνθρωπος προχωρά στην προσωπική, μορφωτική και επαγγελματική του πορεία, δεν θα πρέπει να ξεχνά από πού ξεκίνησε, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Ταυτόχρονα επεσήμανε στα παιδιά και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των Γορτυνίων, οι οποίοι στο πέρασμα του χρόνου και καλούμενοι να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζωής, ανέπτυξαν ιδιαίτερες δεξιότητες. Αυτά είναι τα στοιχεία της οξύνοιας, της εργατικότητας, της υπομονής και της επιμονής τα οποία τους έχουν αναδείξει κορυφαίους σε οποιονδήποτε τομέα και αν καταπιάνονται. Κάλεσε λοιπόν τους μαθητές μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για μάθηση και ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Μάλιστα τους προέτρεψε, όταν  αργότερα θα γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες να μην ξεχάσουν τον τόπο τους και να προσφέρουν ό,τι καλύτερο και χρησιμότερο μπορούν. Τέλος τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής υποσχέθηκαν να σταθούν αρωγοί κατά το δυνατόν στις ανάγκες που προκύπτουν μέσα από τη συμμετοχή των μαθητών μας σε προγράμματα, όπως τα Οικολογικά Σχολεία  ( Eco Schools) και το eTwinning project “Sustainable together”.

Στόχος λοιπόν του σχολείου μας είναι η σύνδεση με την κοινωνία, η γόνιμη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, η προετοιμασία των μαθητών για το μέλλον, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτητικές, αλλά και προκλητικές συνθήκες της σύγχρονης ζωής.

 

από κάτω από: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Οι γενιές συνδέονται μέσω της …… προσφοράς!”    

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Νοέ 20239Λήψη αρχείου

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

από κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ    

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ …….ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

Οκτ 202329

12

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας , ορμώμενοι από την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και την φυσική τους κληρονομιά, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Στην αυλή των οικολογικών σχολείων….σαν στο σπίτι μας!” που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Foundation For Enviromental Education (FEE). Στόχος είναι η διαμόρφωση της σχολικής αυλής σε οικολογικά πρότυπα, με δράσεις στοχευμένες στην αειφορία, στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και στη σωστή διαχείριση απορριμάτων.

lΕπιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, έκαναν την αρχή καθαρίζοντας την αυλή και τον χώρο των παρτεριών και ενισχύοντας το κηπάριο με νέα φυτά.

Με αρωγό τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Βυτίνας και την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών/τριών του προγράμματος ευελπιστούμε στην πραγματοποίηση των στόχων των παιδιών για την αναμόρφωση της σχολικής αυλής σε έναν χώρο που λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο μάθησης (ικανότητες, εμπειρίες, δεξιότητες, γνώσεις) αλλά πρωτίστως σε έναν χώρο που αναβαθμίζει την ποιότητα της δικής τους σχολικής ζωής.

ecoschools-sxoliki-avli-4se

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

1697901122687 1 1697901122698 1697901182559 1697901219565 16979012195721697734087601

από κάτω από: ECO SCHOOLS- ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ …….ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!    

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ

Οκτ 202319

Σ’ ένα εντυπωσιακό γεωλογικό αξιοθέατο είχαν την ευκαιρία οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας να περιηγηθούν την Πέμπτη 12-10 -2023 στη διάρκεια του σχολικού τους περιπάτου και να θαυμάσουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς σταλακτιτών και σταλαγμιτών, οι οποίοι δημιουργούν ένα  μοναδικό σκηνικό, που μοιάζει λες και ανήκει σε παραμύθι.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο για την ξενάγηση ,  ο οποίος με την ζωντανή και παραστατική παρουσίαση της ιστορίας του σπηλαίου, μας έκανε όλους να γίνουμε μέρος του παραμυθιού!

 

1697693282525 1697693282532 1697693282538 1697693282542 1697693282549

 

από κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ    

“ΕΥ ΖΗΝ”: η σκυταλοδρομία για μια ζωή

Σεπ 202329

skytalodromeia eikastiko.190923jpg 1536x864 1

“ΕΥ ΖΗΝ” το δικό μας συλλογικό μήνυμα από τους/τις μαθητές/τριες του ΓΕΛ Βυτίνας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την “Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία: Τρέχω για το ΕΥ”. Αναλογιζόμενοι τη φράση του Μ.Αλεξάνδρου για τον δάσκαλό του Αριστοτέλη: “Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, αλλά στον δάσκαλό μου το ευ ζην” πορευθήκαμε και αγωνιστήκαμε αυτή τη μέρα, για να έχουμε ως πυξίδα ζωής το ότι στα πλαίσια του σχολείου θα διαμορφωθούμε ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Υφαίνουμε μεταξύ μας δεσμούς στηριζόμενοι σε πανανθρώπινες αξίες, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη. Μεγάλα λόγια τα οποία εμείς προσπαθούμε στην καθημερινότητά μας να τα βιώνουμε, να τα κάνουμε πράξη. Μέσω της καλλιέργειας της γνώσης, της συνεργασίας, της αγωνιστικότητας, της ανιδιοτέλειας δημιουργούμε ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ μας, χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας, ώστε να επιτύχουμε όλοι και όλες μαζί το “ΕΥ ΖΗΝ”.

 

1695973740242 1695973676499 1695973615036 1 1695973128834 1695973615036 1695973008608 1695973061342

από κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “ΕΥ ΖΗΝ”: η σκυταλοδρομία για μια ζωή    

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σεπ 20238

1695974417880 2 1695974417884 1 1695974417888 1Αγαπημένα μας παιδιά,

η μέρα και η ώρα έφτασε να ξανασυναντηθούμε στο ίδιο μέρος!!!

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές/τριες του ΓΕ.Λ.Βυτίνας σας προσμένουν στον αγιασμό που θα τελεστεί τη Δευτέρα 11/9/2023 και ώρα 8:30π.μ. στον προαύλειο χώρο του σχολείου μας.

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων