Η χαρά της δια ζώσης λειτουργίας μας

Η χαρά της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων είναι διάχυτη σε όλους μας: παιδιά και εκπαιδευτικούς!!!!!

Προσεκτικά αλλά αισιόδοξα κάνουμε τα παιδαγωγικά μας βήματα και τις δράσεις που είχαμε προγραμματίσει για φέτος όσο μας επιτρέπεται από τις ιδιάζουσες συνθήκες.

Αρχικά παραλάβαμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής των μαθητριών μας της Β τάξης Λώλου Αικατερίνας και Ιωάννου Αναστασίας στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.  Τα παιδιά μας χάρηκαν πολύ και έδωσαν ένα παράδειγμα μίμησης στους συμμαθητές τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Α τάξης Δραζιώτη Άννα και Καραφύλλης Ορφέας τοποθέτησαν τα  χώματα που μας πρόσφερε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας  τα οποία κατασκευάζει από τα φυτικά κλαδέματα που συλλέγει. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρακτική ανακύκλωσης η οποία διδάσκει στους μαθητές και στις μαθήτριες μας το σεβασμό στο περιβάλλον.  Το χώμα τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου μας για να ανανεώσει και να δυναμώσει τα φυτά μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Α τάξης:

Κατούνης Βασίλειος, Δραζιώτης Κωνσταντίνος και Δραζιώτη Άννα ξεκίνησαν μέσα στο εργαστήριο Φυσικής του σχολείου μας να στήνουν με την καθοδήγηση του Φυσικού μας κου Γκούσκου Δ. συσκευή σεισμογράφου την οποία θα τοποθετήσουν στο αίθριο του σχολείου μας μόλις ολοκληρωθεί.

Η ιδέα του σεισμογράφου είναι η φετινή ιδέα της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας.

Τέλος, η ψυχολόγος του σχολείου μας  κα Βελησαρίου Ελισσάβετ προσέφερε σε κάθε τμήμα της Γ τάξης ξεχωριστά συμβουλευτική για το άγχος των πανελλαδικών.  Στα παιδιά μας που δεν συμμετέχουν στις πανελλαδικές έδωσε εμψυχωτικές συμβουλές για το μέλλον τους. Μετά από κοινή ομολογία όλων ήταν μια πολύ γόνιμη συζήτηση και υπάρχουν σκέψεις για την επανάληψή της.

Το μεγαλύτερο δίδαγμα αυτής της πανδημίας είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω και με περισσή ευελιξία προσαρμόζουμε τους στόχους μας και αναζητάμε νέες προκλήσεις.