Βράβευση ρομποτικής

Θεσσαλονίκη:27/10/2018

Μικρούς επιστήμονες της ρομποτικής που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς βράβευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

 

Τις ομάδες ρομποτικής που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς βράβευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT, στο κτίριο της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.  Επίσης, βράβευσε την εθνική ομάδας ρομποτική FIRST Global που εκπροσώπησε για πρώτη φορά τη χώρα μας στην παγκόσμια διοργάνωση στο Μεξικό.  Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο της eduACTκαι απευθυνόμενος στους ανθρώπους της σημείωσε ότι «αυτό που κάνετε είναι και πρωτοποριακό αλλά και κυριολεκτικώς εμβληματικό. Έχετε πάρει την πρωτοβουλία να φέρετε την γενιά σας, τους νέους ανθρώπους κοντά στις τεχνολογίες αιχμής. Πρέπει να αναγνωρίσω σε εσάς, τους νέους ανθρώπους και όλους εκείνους, οι οποίοι έχετε την εποπτεία αυτής της προσπάθειας ότι εκφράζετε την αριστεία πολλαπλώς. Ο τρόπο επιλογής των ανθρώπων, η αξιοκρατία, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζεται εργάζεστε μέσα σε ένα πλαίσιο ευγενούς άμιλλας αποδεικνύεται ότι εσείς κάνετε πράξη την αριστεία καθημερινώς».

«Οι τεχνολογίες σχετικές με την Ρομποτική βοηθούν πολλαπλώς τον άνθρωπο να αναδείξει τις ικανότητές του. Βοηθάτε μέσα από την έρευνα την οποία κάνετε ώστε και άλλους να εφαρμοστεί η Αριστεία στην πράξη γιατί μέσα από την Τεχνολογία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι να αναπτύξουν τις ικανότητες, να υπερασπιστούν την αξία τους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους. Βοηθάτε να ξεκινάνε οι άνθρωποι από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες. Αυτή είναι η ουσία της αριστείας και της ισότητας».

Το σχολείο μας είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για τη βράβευση του μαθητή μας Μαρινάκη Μιχάλη της Β τάξης.  Του ευχόμαστε και σε ανώτερα.