Ευχές από το τμήμα Α3

Θέλοντας να ευχηθούν σε όλους καλές γιορτές
οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α3  του σχολείου μας
με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών κας Ζαφειριάδου
ετοίμασαν ένα  word cloud με ευχές.

Δράση της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας

Ευχαριστούμε θερμά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας και μας προσέφερε χώμα το οποίο κατασκευάζει η ίδια από τα φυτικά κλαδέματα που συλλέγει. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρακτική ανακύκλωσης η οποία θα διδάξει στους μαθητές και στις μαθήτριες μας το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς το χώμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί στα φυτά του σχολείου μας από την Περιβαλλοντική Ομάδα μας. 

 

 

Χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των εφήβων από τη χρήση του διαδικτύου

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία

Παρακαλούμε να διαβαστούν πολύ προσεκτικά οι οδηγίες για την προστασία των εφήβων

από τη χρήση του διαδικτύου.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992.

 Από τότε  γιορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα και ζητήματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.  Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της ημέρας στο σχολείο μας έγιναν δράσεις εξ αποστάσεως από τους μαθητές και τις μαθήτριες  όλων των τμημάτων με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού ΠΕ11 κυρίας Κωστομοίρη Αικατερίνης.  Ενδεικτικά αναφέρεται ο παρακάτω σύνδεσμος ενός από τα ντοκυμαντέρ που είδαν  τα παιδιά μας ως αφόρμηση της συζήτησης που ακολούθησε.

https://video.sch.gr/asset/detail/qQloXOegHMHcAk5JCfDyb

Στολισμός του σχολείου μας

Το σχολείο μας στολίστηκε με τα σύμβολα των επιστημών που έφτιαξε ο μαθητής μας Μαρινάκης  Μιχάλης, σημερινός φοιτητής σε αγγλικό πανεπιστήμιο.

Στολίστηκε επίσης με τα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια του και περιμένει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του..