Δράσεις της Θεατρικής ομάδας του σχολείου μας

Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να μαθαίνουμε τα νέα των παλιών μας μαθητών και να καμαρώνουμε για αυτούς!  Είναι επίσης τεράστια χαρά μας όταν παλιοί μαθητές μας αναζητούν τη συνεργασία του σχολείου μας για κάθε λόγο.

Την Παρασκευή 28/2/2020 η φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, απόφοιτος του σχολείου μας και πρώην μέλος της Θεατρικής Ομάδας μας, Κατερίνα Κανιαμού, ήρθε μετά από συνεννόηση μαζί μας στην πρόβα μας και μίλησε στα παιδιά μας για την εποχή του έργου του Μολιέρου, για το Μολιέρο και για την υπόθεση του έργου που ανεβάζουμε.  Απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών μας και τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα το συγγραφέα και την εποχή του, αλλά και τη θεματολογία των έργων του.

Ήταν μια συγκινητική στιγμή καθώς θυμηθήκαμε παράλληλα ευχάριστες, αστείες, αλλά και σοβαρές σκηνές από τα τρία χρόνια που ήταν και αυτή μέλος της ομάδας μας.

Αυτό που μας συγκίνησε περισσότερο ήταν ότι, όπως η ίδια η Κατερίνα είπε:  αυτή η σχολική θεατρική ομάδα του Λυκείου μας  ήταν η αιτία που την ώθησε ώστε να επιλέξει το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου για σπουδές.

Την ευχαριστούμε πολύ!!!!! Περάσαμε μια πανέμορφη ημέρα.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας 2

Την Παρακευή 28/2/2020 οι μαθητές της  Α τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος σε εκπαιδευτική  επίσκεψη.  Τα παιδιά  συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους πήγαν στο Γηροκομείο Παναγία Ελεούσα για να πάρουν μέρος στο παιχνίδι μυστηρίου CHALLEDU το οποίο είναι εγκεκριμένο απο το ΥΠΑΙΘ.

Η ανάγκη για προστασία των ηλικιωμένων δεν τους επέτρεψε να έρθουν σε επαφή μαζί τους, αλλά πραγματοποίησαν το παιχνίδι στο χώρο της εκκλησίας που υπάρχει εκεί.

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας

Την Παρακευή 28/2/2020 οι μαθητές της  Β τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος σε εκπαιδευτική  επίσκεψη.  Τα παιδιά  συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους πήγαν στο Ίδρυμα Νιάρχος, στη Βιβλιοθήκη και σε όλους τους χώρους του.

Ποδοσφαιρική Ομάδα

Η ποδοσφαιρική ομάδα των αγοριών του σχολείου μας έδωσε το δεύτερο και τελευταίο αγώνα της.  Έπαιξε με την ομάδα του ΓΕΛ Βάρης και ηττήθηκε.  Τα παιδιά μας έδωσαν έναν αξιοπρεπή αγώνα και σημείωσαν ένα γκολ το οποίο έβαλε ο μαθητής της Β τάξης Μανώλης Βασίλειος.

Πάντα σε κάθε αγώνα υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος.  Αυτήν τη φορά εμείς είχαμε το ρόλο του δεύτερου.  Όμως μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύονται και διδάσκονται και άλλες αρχές, όπως ότι οι δύο ομάδες επιστρέψαμε στα σχολεία μας με το ίδιο λεωφορείο ανταλλάσσοντας, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές του κάθε σχολείου, αμοιβαία συγχαρητήρια.  Το κλίμα χαρακτηριζόταν από ευγένεια και υψηλό επίπεδο άμιλλας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη διοργάνωση ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κωστομοίρη Αικατερίνη.

3D Printer

Το σχολείο μας απέκτησε 3D Printer τον οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αρχικά οι ομάδες του σχολείου μας ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Crabs και ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ Blue Arrow για να κατασκευάσουν αντικείμενα που θα διευκολύνουν τις εργασίες τους και την προετοιμασία τους για τους αγώνες και για άλλες δράσεις του σχολείου μας.

Φυσικά, ακόμη εκπαιδευόμαστε πάνω στη χρήση του και ευελπιστούμε να γίνεται σιγά σιγά χρήση και από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας -που πάντα δείχνει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας – για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας!!!

Γνωρίστε την ομάδα Blue Arrow του σχολείου μας

Η ομάδα Formula 1 του σχολείου μας ονομάζεται Blue Arrow και αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες μας, αλλά και παιδιά άλλων σχολείων τα οποία εργάζονται μαζί με τα δικά μας παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές

κ.κ. Κατσάμπα και Κλάδη.

Στόχος τους δεν είναι μόνο η συμμετοχή στον αντίστοιχο διαγωνισμό, αλλά και η ενδυνάμωση και το δέσιμο και η άρτια παρουσίαση της ομάδας.  Πάνω σε αυτά και πολύ περισσότερα δουλεύουν κάθε Τρίτη στο Λύκειο μας με την καθοδήγηση των δύο εκπαιδευτικών.

Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων

Ενεργό στοιχείο του Λυκείου μας είναι ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο οποίος είναι πάντα βοηθός και συμπαραστάτης σε κάθε δράση μας, αλλά και διοργανώνει ο ίδιος δράσεις.

Φέτος έφτιαξε νέες στολές για την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας ώστε να υπάρχει μια ομοιόμορφη εμφάνιση που να ταιριάζει με τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν το σχολείο μας.

Παράλληλα οργάνωσε για άλλη μια φορά την εθιμική εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης μια παραδοσιακή γιορτή την οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου και τη φέρουν σε πέρας αποκλειστικά μαθητές.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που με τις προσφορές τους συνέβαλαν ενεργά στην ολοκλήρωση της σημερινής γιορτής, καθώς και τα μέλη του συλλόγου μας που φρόντισαν για όλα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που ανέλαβαν το ψήσιμο για τους συμμαθητές τους.

Και του χρόνου!!!!

Βράβευση μαθητών και μαθήτριας

Ευχαριστούμε θερμά το παράρτημα της Unesco Νοτίων Προαστίων για την έμπνευση και την επιλογή να βραβεύσει τους μαθητές του σχολείου μας που ανήκουν στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής και είναι μέλη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας Crabs.

Η Λαμπίρη Ηλέκτρα και οι Κατσουράκης Άγγελος, Μαρινάκης Μιχαήλ και Πρωτοψάλτης Αρσένης παρέλαβαν ένα χρηματικό ποσό για τη δράση τους καθώς και τις ευχές όλων για τη συνέχιση του έργου τους.

Ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας κος Βαρούχας Αλέξανδρος παρέλαβε τιμητική πλακέτα, όπως και η Διευθύντρια του σχολείου.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή πρόοδο και καλή συνέχεια!!!!!!

 

Εκδρομή Α-Β τάξεων

       ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2019-2020

                                                   ΠΡΑΞΗ 5η

      Στη Βουλιαγμένη και στο Γραφείο της Διεύθυνσης του  ΓΕ.Λ. Βουλιαγμένης, σήμερα Τετάρτη 5/2/2020 και ώρα 11:00 μ.μ συγκροτήθηκε η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που θα γίνει τη Πέμπτη 6/2/2020 και ώρα 11:30 μ.μ., στο γραφείο της Διευθύντριας σύμφωνα με την αναρτημένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων με αρ. πρωτ. 42/28-1-2020. Γι αυτό συντάχθηκε η παρούσα  πράξη και υπογράφεται.

  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                     ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΡΑΞΗ  6η

      Στη Βουλιαγμένη και στο Γραφείο της Διεύθυνσης του ΓΕ.Λ. Βουλιαγμένης, σήμερα Πέμπτη  6/2/2020 και ώρα 11:30  μ.μ. συνήλθε σε σώμα, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάδειξη ταξιδιωτικού γραφείου στο οποίο θα ανατεθεί πραγματοποίηση της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Β΄- Α΄  τάξης στο Βόλο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 42/28-1-2020 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε.

     Η επιτροπή, αρμόδια για την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, αφού εξέτασε ενδελεχώς αν οι προσφορές που υποβλήθηκαν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από το σχολείο και αναγράφονταν στην προκήρυξη και αφού έλαβε υπ’ όψιν την ποιότητα και την ασφάλεια των ξενοδοχείων και των μέσων μεταφοράς, σε σχέση με την προσφερόμενη τιμή, το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων καθώς και την εμπειρία και αξιοπιστία του ταξιδιωτικού γραφείου

                                                  Α π ο φ ά σ ι σ ε

ομόφωνα την ανάθεση της πραγματοποίησης της εκδρομής στο ταξιδιωτικό γραφείο Happy days.

Η προσφερόμενη τιμή κατ’ άτομο είναι:   195  ευρώ με πρωινό και δείπνο καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου VALIS, από 7/3/2020 έως 10/3/2020, στο Βόλο,

Τα ταξιδιωτικά γραφεία που υπέβαλαν προσφορές ήταν τα εξής:

  1. Ζορπίδης με προσφερόμενη τιμή  205  ευρώ VALIS
  2. MANESSIS Travel με προσφερόμενη τιμή      215     ευρώ VALIS
  3. Happy days με προσφερόμενη τιμή     195   ευρώ  στο ξενοδοχείο VALIS , PARK HOTEL 150 ευρώ, ΛΑΟΔΑΜΕΙΑ 150 ευρώ
  4. Travel bug με προσφερόμενη τιμή  199  ευρώ  VALIS, ΛΑΟΔΑΜΕΙΑ 150 ευρώ
  5. SPALAS με προσφερόμενη τιμή 200  ευρώ VALIS, PARK HOTEL 160 ευρώ

Το ξενοδοχείο PΑΡΚ απορρίφθηκε καθώς έχει βενζινάδικο στο ισόγειο και το ΛΑΟΔΑΜΕΙΑ λόγω απόστασης.

Η επιτροπή βασιζόμενη στη ρητή ακολουθία όλων των αναφερομένων στην προκήρυξη προδιαγραφών επέλεξε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Γι αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.

                              Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

                                                                     ΤΑ  ΜΕΛΗ