Λειτουργία σχολείου 23-12-2019

Τη Δευτέρα 23/12/2019 θα γίνει

εκκλησιασμός του σχολείου μας το πρωί και θα ακολουθήσει

Εορτή Χριστουγέννων στο θέατρο του σχολείου μας στις 10.45.

Αμέσως μετά τη λήξη της θα κληρωθούν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσου  τη γιορτή των παιδιών μας.

Ο σύλλογος διδασκόντων, ο Υποδιευθυντής και η Διευθύντρια ευχόμαστε

Καλές γιορτές σε όλους!!!!!

Πενθήμερη εκδρομή Γ τάξης

Από τις 9/12 έως τις 13/12 η Γ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε και  χάρηκε την πενθήμερη εκδρομή της που φέτος είχε ως προορισμό τα Ιωάννινα.

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της Ηπείρου. Επισκέφτηκαν την πόλη, το νησί, τα Ζαγοροχώρια, το Μαντείο της Δωδώνης, τα σπήλαια και τα Μουσεία,  ιστορικούς τόπους, είδαν αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικής αξίας ομορφιές!!

Ήρθαν σε επαφή με τις αστείρευτες ομορφιές της χώρας μας, δέθηκαν μεταξύ τους ως ομάδα και συνεργάστηκαν άψογα με τους συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες που τα συνόδευσαν.  Απέκτησαν παιδαγωγικές γνώσεις, αλλά και ενδυνάμωσαν την κοινωνικότητά τους ερχόμενοι σε επαφή με τους κατοίκους της Ηπείρου.

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τα παιδιά μας είναι:  ο Υποδιευθυντής κ. Βενετσάνος και οι κ.κ. Λυμπέρη και Ματακιά, φιλόλογοι του σχολείου μας.

 

H βράβευση

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρακολουθήσαμε τη βράβευση των 4 μαθητών μας που ανήκουν στην εθνική ομάδα ρομποτικής το βράδυ της Παρασκευής 13/12/2019 σε ειδική εκδήλωση.

Τα βραβεία παρέδωσε στους μαθητές και στη μαθήτρια μας ο Υφυπουργός Παιδείας συγχαίροντας τους για το έργο τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χειροκρότησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς των παιδιών, εκπαιδευτικοί και όσοι στηρίζουν την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία των Λαμπίρη Ηλέκτρας, Πρωτοψάλτη Αρσένη, Μαρινάκη Μιχάλη, Κατσουράκη Άγγελου. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!!!!

Ο Υπεύθυνος καθηγητής της Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας κ. Βαρούχας Αλέξανδρος προέτρεψε τα παιδιά μας για νέες επιτυχίες.

Βράβευση των μαθητών και μαθητριών μας που είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής και First Global

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε την πρόσκληση στην εκδήλωση της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece», η οποία εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge στο Ντουμπάι 24-28/10/2019 και κέρδισε

το Χάλκινο Μετάλλιο για τον Μηχανικό Σχεδιασμό και

την 6η θέση στην παγκόσμια γενική κατάταξη.

Στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» συμμετέχoυν οι μαθητές μας Άγγελος Κατσουράκης, Μιχάλης Μαρινάκης, Αρσένης Πρωτοψάλτης και Ηλέκτρα Λαμπίρη.

Δράση της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου

η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας οργάνωσε ως δράση εθελοντισμού την επίσκεψή της στο Δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης και την παρουσίαση των δράσεων της ρομποτικής, καθώς και την εξοικείωση των μικρών παιδιών με αυτήν.

Η δράση αφορούσε την ΣΤ τάξη του σχολείου.  Τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους φάνηκαν να χαίρονται ιδιαίτερα από την επαφή τους με τη ρομποτική.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους και τη Διευθύντρια του σχολείου για τη φιλοξενία.

Τη δράση συντόνισε ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Βαρούχας Αλέξανδρος.

Ενημέρωση γονέων

Την Τρίτη 17/12/2019 στις 12.00-14.00 θα γίνει η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων  για την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών μας.

Η Διευθύντρια , ο Υποδευθυντής και οι εκπαιδευτικοί  παρακαλούν όλους τους  γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο σχολείο μας.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 6ο Ευρωπαικό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στο 6ο Ευρωπαικό Μαθητικό συνέδριο στη Βενετία από 21 μαθητές και μαθήτριες και 3 καθηγητές/ καθηγήτριες.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν τις εργασίες τους οι οποίες είχαν τον τίτλο ΓΕΦΥΡΕΣ εμπνευσμένο από τη Βενετία.  Οι εργασίες τους εκτός από έρευνα και παρουσίαση, περιελάμβαναν και δραματοποίηση πινάκων και έργων τέχνης της Αναγεννησιακής περιόδου αλλά και της σύγχρονης εποχής.

Εκτός από τις γνώσεις και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες – καθώς επισκέφτηκαν ΒΕΝΕΤΙΑ, ΠΑΝΤΟΒΑ, ΦΕΡΑΡΑ, ΒΕΡΟΝΑ και ήρθαν σε επαφή με τα στοιχεία του ελληνισμού εκεί – τα παιδιά μας απέκτησαν την επαφή με άλλα σχολεία της επικράτειας και αξέχαστες αναμνήσεις.

Όλη τη δράση προετοίμασαν και οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΑ και ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ.

Τα παιδιά συνόδευσαν στο ταξίδι τους οι κ.κ. Ζαφειριάδου, Δημητροπούλου και Γοριδάρης.

Οργανώνεται η διάχυση αυτής της δράσης και στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 

Βράβευση αριστούχου μαθητή μας για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ

Ο μαθητής μας Γιαννίτσας Ιάσονας βραβεύτηκε από τράπεζα που στηρίζει την εκπαίδευση με μεγάλο χρηματικό ποσό για την άριστη επίδοσή του και για την εισαγωγή του στο ΑΕΙ που επιθυμούσε!!!

Υπήρξε από τους μαθητές που κάνουν το επάγγελμά μας να αξίζει ηθικά και παιδαγωγικά.

Του ευχόμαστε υγεία, προσωπική ευτυχία και εξαιρετική επαγγελματική σταδιοδρομία!!