Ώρες που δέχονται οι εκπαιδευτικοί μας

ΟΙ ΩΡΕΣ /ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ       

                                                  ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018                                                                     

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1  

 

       
2

09.05-

09.50

 

 

  ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗ   ΜΗΤΣΙΟΣ

 

3

10.00-10.45

  ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΜΑΤΑΚΙΑ

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝ-ΝΟΥ

 

ΒΑΡΕΛΑ
4

10.55-11.40

 

ΒΑΡΟΥΧΑΣ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥ-ΛΟΥ

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝ-ΝΟΥ

 

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

ΚΑΤΣΑΜΠΑ

ΜΑΤΑΚΙΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
5

11.50-

12.30

 

ΔΗΜΗΤΡΟ-

ΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΑΣΣΑ

 

ΖΑΦΕΙΡΙΑ-ΔΟΥ

ΔΟΥΜΕΝΗ

ΦΕΡΕΣΙΔΗ

ΜΗΤΣΙΟΣ

 

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ
6

12.40-13.25

 

 

 

ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΤΣΑΜΠΑ   ΛΥΜΠΕΡΗ
7  

 

       

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

 

Δράσεις του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στήριξε αποκλειστικά τη διοργάνωση της παραδοσιακής γιορτής της Τσικνοπέμπτης.  Η δράση αυτή φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες κοντά στα ήθη, στα έθιμα και στην παράδοση του τόπου μας.

Το 15μελές συμβούλιο του σχολείου μας διαχειρίστηκε όλες τις προσφορές.  Έψησε και διένειμε  300 σουβλάκια τα οποία κατανάλωσαν με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά μας.  Επίσης, παρείχε στους μαθητές και στις μαθήτριες αναψυκτικά και  ψωμί, στοιχεία απαραίτητα για μια τέτοια γιορτή. Τέλος, με την αποκλειστική  μεσολάβηση του συλλόγου, γονείς- επιχειρηματίες προσέφεραν  μέρος των προϊόντων για τα οποία τους ευχαριστούμε όλους πολύ.

Το 15μελές συμβούλιο του σχολείου μας, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε θερμά τον καλό μας Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που είναι πάντα στο πλευρό μας για κάθε πολιτιστική, πνευματική και  παραδοσιακή εκδήλωση.

Δράσεις της ερευνητικής εργασίας Β τάξης

Μέσα στα πλαίσια της Ερευνητικής  Εργασίας με θέμα « Η αλφαβήτα της εφηβείας» η ομάδα μαθητών μας της Β’ Λυκείου αποφάσισε να διαπραγματευτεί στο β’ τετράμηνο, με έρευνα και βιωματικές ασκήσεις, το θέμα της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και συνύπαρξης.

Η oμάδα στο πρώτο μάθημα υλοποίησε δραστηριότητα με τίτλο “Πάρε θέση”,  από την οποία ακολουθούν στιγμιότυπα (φωτογραφίες), χρησιμοποιώντας κάρτες με προτάσεις σχετικές με το θέμα της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και συνύπαρξης.

Για την επεξεργασία του θέματος η ομάδα θα αντλήσει στοιχεία και θα προβληματιστεί σε θέματα διαχείρισης  αρνητικών συναισθημάτων  και θα εκπαιδευτεί σε πρακτικές που  θα συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξη, ενδυνάμωση σχέσεων και μείωση  συγκρούσεων ανάμεσα στους μαθητές.
Έμπνευση για τη συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί η εφαρμογή στην εκπαίδευση από το 2014 του  προγράμματος  Αγωγής Υγείας  με τίτλο: «Εκπαίδευση στη Συγχώρηση» που πραγματοποιείται από την Δρ. Πέλη Γαλίτη, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ερευνητικής εργασίας: κ. Δουμένη Μαρία
Διαθεματική προσέγγιση, υποστήριξη, συνεργασία και παροχή υλικού  από την καθηγήτρια: κ. Βαρέλα Κατερίνα

Επίδοση ελέγχων

Την Τετάρτη 7/2/2018 από τις 12.00 έως τις 14.00 οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών μπορείτε να παραλάβετε τους ελέγχους επίδοσης των παιδιών σας από τους υπεύθυνους καθηγητές και καθηγήτριες.

Θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για τις αλλαγές στις απουσίες και στις εγγραφές των μαθητών και μαθητριών.