Καλή χρονιά!!

1ο Ενημερωτικό σημείωμα

Τμήμα: Β2

Αγαπητοί γονείς

Σας εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά! Αρχίζουμε και φέτος το ταξίδι της γνώσης, της δημιουργίας και της χαράς με τους μικρούς μαθητές μας που φοιτούν στη Β2 τάξη. Θα συνεργαστούμε κι αυτή τη χρονιά με κοινό σκοπό την πρόοδο και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Κάθε μέρα στην τσάντα μου θα έχω:

 • 1 τετράδιο κόκκινο Εργασιών Γλώσσας
 • 1 τετράδιο κίτρινο Ορθογραφίας
 • 1 τετράδιο μπλε Μαθηματικών ( με γραμμές )
 • 1 τετράδιο πράσινο Παραγωγής λόγου ( από πέρσι)
 • 1 πλαστικό φάκελο με κουμπί για φωτοτυπίες ( από πέρσι)

Η κασετίνα μου θα περιέχει:

 • 2 μολύβια ξυσμένα
 • 1 γόμα
 • 1 ξύστρα με θήκη για τα ξύσματα
 • ξυλομπογιές
 • μαρκαδόρους
 • ψαλιδάκι
 • κόλλα στικ

Προσοχή!!! Βάζω ετικέτες με το όνομά μου σε όλα τα βιβλία και τα τετράδιά μου! Ντύνω με διάφανο πλαστικό τα βιβλία μου!

Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!!!!

 

 

Καλή σχολική χρονιά 2016-2017

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, χαρά κι αισιοδοξία εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών. Φέτος » Η παρέα» μας έχει κάτι …απίθανα πρωτάκια!!! Γι’ αυτό θα ονομαζόμαστε «Η παρέα του Α2 : Τα απίθανα πρωτάκια». Πιστεύουμε ότι θα περάσουμε μια δημιουργική – από κάθε άποψη – σχολική χρονιά και θα επι-κοινωνούμε συχνά τις σπουδαιότερες δράσεις της σχολικής μας ζωής!!!!

Καλή σχολική χρονιά 2019-2020

Καλή χρονιά σε όλους!! Ξεκινάμε και φέτος με τα πρωτάκια του Α1 στο 21ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας «Λέλα Καραγιάννη». Μια τάξη χαρούμενη, κεφάτη και πολυπολιτισμική. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να γνωριστούμε, να συνεργαστούμε, να χαρούμε και να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, τοσχολείο μας και τη μάθηση. Ιδέες για την πρώτη -και όχι μόνο- γνωριμία από συναδέλφους νηπιαγωγούς:

Η σημασία του υδρογραφικού δικτύου στη ζωή των ανθρώπων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία με κείμενο, εικόνες και βίντεο σχετικά με την ενότητα της Γεωγραφίας στ΄από το ιστολόγιο «Το στέκι της έκτης» .  Ευχαριστούμε!!!

http://ekti1npsyhicko.blogspot.com/2015/01/blog-post_27.html

Καλή Σαρακοστή!!!

Ξεκίνησε η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής κι όπως κάθε χρόνο φτιάξαμε με τα παιδιά το ημερολόγιό μας, την κυρα-Σαρακοστή με τα εφτά πόδια, που συμβολίζουν τις εφτά εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Κάθε Παρασκευή κόβουμε κι ένα ποδαράκι. Αύριο θα κόψουμε κιόλας το δεύτερο!! Καλή Σαρακοστή, λοιπόν!!!

Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας

Με πολλή χαρά κι αψηφώντας την παγωνιά επισκεφτήκαμε σήμερα το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας με τη γνωστή συλλογή Κοτσανά. Μαζί μας οι αγαπημένοι συμμαθητές της Στ τάξης. Σε έναν καινούριο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, Πινδάρου 6, μπορεί κανείς να δει μηχανές και εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Οι μουσειοπαιδαγωγοί εξαιρετικοί και στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με … αρχαία παιχνίδια!!

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning : Us and our life

Η παρέα του Β2, το Β1 και το Δ2 του σχολείου μας σε συνεργασία με σχολεία από τη Φινλανδία και την Γαλλία υλοποιούμε πρόγραμμα με θέμα τους μαθητές και την καθημερινή ζωή τους. Θα ανταλλάξουμε πληροφορίες, θα γνωριστούμε και θα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!!!

Πρώτη μας δραστηριότητα να συστηθούμε! Πώς αλλιώς, παρά με ζωγραφική που  μας αρέσει και πολύ!! Όλα τα πορτρέτα μας μαζί με πληροφορίες για τα αγαπημένα μας χρώματα, φαγητά, χόμπυ και εποχές χώρεσαν σε ένα ψηφιακό κολάζ που μπορείτε να δείτε εδώ  καθώς  και σε ένα ωραίο…κήπο στην τάξη μας!!!