Πώς φτιάχνονται τα πατατάκια;

Τα πατατάκια αποτελούσαν ανέκαθεν ένα αγαπημένο, αλλά όχι ιδιαίτερα υγιεινό σνακ. Στα πλαίσια έρευνας για τον τρόπο που παράγονται και συσκευάζονται τα διάφορα σνακ, μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι.

Σε αυτά τα πλαίσια δημοσίευσε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντον Γουάιτ, το οποίο ακολουθεί τις πατάτες στα διάφορα μηχανήματα μέχρι να φτάσουν στο σακουλάκι σας.

Ζήτα Βοήθεια

ethniko diktyo koinonikis paremvasis

«Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης»

Το συγκεκριμένο Δίκτυο λειτουργώντας με πλήρη διαφάνεια και οργάνωση, στοχεύει μέσω ενός συνόλου ενεργειών να συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φτώχειας σε όλη τη χώρα.

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα οι πολίτες που έχουν ανάγκη (άστεγοι, άνεργοι, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες) θα μπορούν να αναζητήσουν και να δεχτούν άμεση υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να ενημερωθεί για τον τρόπο εμπλοκής του και συνεισφοράς του, τόσο σε χρόνο (προσφορά εργασίας) όσο και σε υλικά αγαθά (προσφορές είδών ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων κλπ). Η ιστοσελίδα αυτή λειτουργεί και ως «Εκπαιδευτικό Κέντρο» για εθελοντές προσφέροντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συμμετοχή τους σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 801-1122-444 από Δυτέρα ως Παρασκευή 09.00-17.00 (Αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα)

ιστοσελίδα:  www.koinoniasos.gr

Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα.
Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι “ανεπτυγμένες”;