Σε ποιόν ανήκει αυτή η δήλωση;

karatheodoris.JPGainstain.JPG«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος …Καραθεοδωρής, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα» 
Η δήλωση ανήκει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. 

Για τον Καραθεοδωρή, δεν μας μίλησε κανείς στο σχολείο. Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει το περιθώριο να ξεχνά τέτοιους Έλληνες…
 Ας αναλάβουμε λοιπόν εμείς οι ίδιοι τις ευθύνες μας.
Ας διαλέξουμε εμείς με ποια Ελλάδα θα ασχολούμαστε και ίσως τότε να είμαστε περήφανοι για πολλούς λόγους που είμαστε Έλληνες κι όχι μονάχα για τα πολεμικά έπη του 1821 και του 1940. 

Υπάρχει η Ελλάδα του Καραθεοδωρή, του Παπανικολάου, του Εl Greco και δεκάδων άλλων Ελλήνων που δεν βρήκαν θέση στα σχολικά βιβλία.

«Δύο φίλοι»

Είναι η ιστορία δύο φίλων που περπατούν στην έρημο.

Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο :
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.

Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα:
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.

Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε :
– όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο, και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί;

Ο άλλος φίλος απάντησε :
– Όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγγνώμης μπορούν να το σβήσουν. Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ. 

«Για τους εκπαιδευτικούς»

«Με τις απρόκλητες επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών που κάποιοι έχουν βαλθεί να τους βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι (κλασσικά…) και σίγουρα κάνουν το Υπ. Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς των ιδιαίτερων να χασκογελάνε, αναρωτιέμαι:

Μιλάτε για ωράριο. Δηλαδή αν βάλουμε τον εκπαιδευτικό να κάνει 40 ώρες μάθημα την εβδομάδα λύνουμε το πρόβλημα της παιδείας; Είναι το ίδιο 40 ώρες διδασκαλίας με 40 ώρες γραφείου; Για…ενημέρωση, στα καθήκοντα τους προστίθενται ώρες γραμματειακής υποστήριξης (αφού δεν υπάρχει ανάλογο προσωπικό αν και το προβλέπει σχετικός νόμος), εποπτεία παιδιών, όγκος δουλειάς στο σπίτι κ.ά.

Μιλάτε για ατελείωτες διακοπές. Διακοπές Χριστουγέννων – Πάσχα – καλοκαιριού υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη-Αμερική. Συνεννοημένοι είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί του κόσμου; Ή μήπως για τον εαυτούλη τους τις επινόησαν; Για πες το παιδί σου ότι πρέπει να πάει στο σχολείο Χριστουγέννα – Πάσχα – καλοκαίρι. Θα φας κανά βιβλίο στο κεφάλι… Για το παιδί υπάρχουν οι διακοπές αυτές. Ή μήπως αν πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί σε άδεια σχολεία για να κοιτάνε τους τοίχους βοηθάει την παιδεία; Δεν άκουσα κανέναν να προτείνει π.χ. προγράμματα επιμόρφωσης για εκείνες τις μέρες.

Μιλάτε για ιδιαίτερα. Γιατί δεν πάτε να τους καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα; Τους πληρώνετε «μαύρα», τους «ταΐζετε» και μετά κλαίγεστε!!! Ποιος σας εμποδίζει να τους καταγγείλετε;

Μιλάτε ότι πρέπει να κάνουν babysitting τα παιδιά σας. Όποιοι το ισχυρίζονται αυτό το έχουν χάσει…

Μιλάτε για τη σωστή δουλειά που κάνουν τα φροντιστήρια. Ο γονέας «σέβεται» περισσότερο το φροντιστήριο γιατί τα «σκάει» χοντρά οπότε επιβάλλεται το παιδί του να προσέχει στο μάθημα εκεί. Τα φροντιστήρια χωρίζουν τα τμήματα ανάλογα με το πόσο «δυνατός» ή «αδύναμος» είναι ο μαθητής. Τι πιο εύκολο να κάνεις μάθημα όταν έχεις τέτοια ομοιομορφία στο τμήμα!
Και φυσικά είναι αυστηρά ολιγομελή (γύρω στα 10) σε αντίθεση με το σχολείο που με 25 περίπου παιδιά στην τάξη πρέπει να ασχοληθείς από τον πιο «αδύναμο» μέχρι τον πιο «δυνατό» μαθητή.
Δεν έχω ακούσει ποτέ προβλήματα συμπεριφοράς σε φροντιστήριο… Γιατί άραγε; Για τους παραπάνω λόγους φυσικά. Το σχολείο έχει καταντήσει χώρος εκτόνωσης για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Μιλάτε για τα απίστευτα προνόμια της εκπαίδευσης. Αφού είναι τόσο ωραία και ρόδινα γιατί αφήνετε τέτοιο κελεπούρι; Δεν χρειάζεται πολύ κόπος… Μόνο το πτυχίο ενός ΑΕΙ, γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ και 2 χρόνια «δόκιμος» με άγνωστο ποιος και με τι κριτήρια θα σε ελέγξει. Α, και αν έτρεχες σε βουνά και σε νησιά για να μαζέψεις προϋπηρεσία ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, όπως και τα σκάνδαλα: παραγράφονται…

Τέλος, γιατί τόσο κόμπλεξ και φθόνος για τους άλλους; «Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω». Από πότε οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός έχουν γίνει ο κανόνας που τα ισοπεδώνει όλα;

Όλη αυτήν την πίκρα και το φαρμάκι για τους συμπολίτες μας ας το εκφράσετε την ημέρα των εκλογών εκεί που ξέρετε.

Αλλά ξέχασα, για όλα φταίει ο άλλος και ο άλλος. Ποτέ εγώ…»

«Για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας»

18.jpg«Παίρνοντας τον λογαριασμό Απριλίου 2010 της cosmote, με ενημέρωναν (να ΄ναι καλά η εταιρεία για την άμεση ενημέρωση) ότι από 1/12/2009 η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης των εθνικών κλήσεων σε εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας είναι 45 δευτερόλεπτα (κάποτε ήταν 30’’, μετά έγινε 0’’ και τώρα 45’’). Από δω και στο εξής συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας μετά την αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας , του ΦΠΑ ήρθε και η ώρα να μιλάτε τουλάχιστον 45 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της λάθους κλήσης έτσι…για νέες γνωριμίες. Ακόμα κι αν κάτι έχεις να πεις με λιγότερα λόγια σε κάποιον εσύ θα πρέπει να το αναλύεις περισσότερο ρε παιδί μου, έτσι… για να ξεπερνάς… τον ελάχιστο χρόνο των 45 δευτερολέπτων. Καλό μας κάνουν ώστε να αναπτύξουμε περισσότερο την ευχέρεια του λόγου μας. Μήπως θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες έτσι όπως διαφημίζουν με τυμπανοκρουσίες της τυχόν μειώσεις των χρεώσεων, κάπου-κάπου να κάνουν και κάποια διαφήμιση για την αύξηση των χρεώσεων (με μεγάλα γράμματα βέβαια) ώστε να τρέξουμε να προλάβουμε….το κακό!!! Τελικά σε αυτήν τη χώρα όποιος προλάβει και κλέψει ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΙΔΕ. Αν γίνουμε κράτος τηλεφωνήστε μου…. κι ας είναι παραφουσκωμένες οι χρεώσεις!!!!!!»

Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε…

Ο υπουργός κάνει περιοδεία. Επισκέπτεται ένα σχολικό συγκρότημα και ακούει τα παράπονα των δασκάλων και των μαθητών:
 – Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς χειμώνας…
– Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα…
Αφού ακούει διάφορα τέτοια … τους λέει:
– Μην ανησυχείτε όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν.
Μπαίνει στην μερσεντές και πάει στον επόμενο σταθμό, στις τοπικές φυλακές. Ακούει και εκεί πολλά παράπονα.
– Κύριε υπουργέ, θέλουμε καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, πιο πολύ προσωπικό γιατί δεν επαρκούμε…
– Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε.
Μπαίνει στην Μερσεντές και καθώς φεύγουν αρχίζει να δίνει οδηγίες στον γραμματέα του.
-Λοιπόν, Κωστάκη. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να μπαλώσει μερικές τρύπες, και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο. Μετά στείλε ένα συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει: πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, αίθουσα για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, φλίπερ…
Μένει κάγκελο ο γραμματέας.
 – Μα κύριε υπουργέ, τι είναι αυτά που λέτε;
Και απαντά ο υπουργός:
– Κοίτα Κωστάκη. Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε. Στην φυλακή όμως δεν ξέρεις πότε θα μπούμε… Κατάλαβες;

Τάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας…!!!!

 «…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υµών συµµετάσχουν εις την Κυßέρνησιν θέλουν γνωρίσει µεθ´ εµού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δηµόσια υπουργήµατα δεν είναι δυνατόν να λαµßάνουν µισθούς αναλόγως µε τον ßαθµό του υψηλού υπουργήµατός των και µε τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι µισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριßώς µε τα χρηµατικά µέσα, τα οποία έχει η Κυßέρνησις εις την εξουσίαν της…»            
«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήµατά µου αρκούν διά να ζήσω, αρνούµαι να εγγίσω µέχρι και του οßολού(*) τα δηµόσια χρήµατα, ενώ ευρισκόµεθα εις το µέσον ερειπίων και ανθρώπων ßυθισµένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας (πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ
´ Εθνοσυνέλευση)
ΓΙ’ ΑΥΤΟ
   ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !!!
—————————————————-

(*) Οβολός: 5 λεπτά της δραχμής

securedownload1.jpg securedownload.jpg

ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της …Ελλάδας ΜΑΣ.

Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:

1) Να είναι Έλλην πολίτης

2) να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3) να ΜΗΝ είναι κίναιδος και…

4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.

Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.

Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν :
ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!

5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ — ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ
21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ — ????