Ανακοίνωση από τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες/αγαπητά μας παιδιά

Ελπίζουμε (κι ευχόμαστε) να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας!

Μετά το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο και την εξ αποστάσεως διδασκαλία, κατά την οποία εκτιμούμε ότι το σχολείο μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά, περνάμε πλέον σε μια νέα φάση σε αυτήν την ιδιότυπη σχολική χρονιά: το άνοιγμα των σχολείων αλλά με περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 18 Μάϊου 2020 και μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου το γυμνάσιο μας, όπως προβλέπεται, θα λειτουργεί εκ περιτροπής, δηλαδή οι μαθητές δεν θα έρχονται στο σχολείο κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα.

Οι μαθητές των τμημάτων θα χωριστούν σε δύο ομάδες οι οποίες θα προσέρχονται ως εξής:

 

1η ομάδα

(η οποία περιλαμβάνει το πρώτο μισό των τμημάτων Α1, Α3, Α5, Β1, Β3, Β5, Γ1, Γ3, Γ5 καθώς και το δεύτερο μισό των Α2, Α4, Β2, Β4, Γ2, Γ4)

Δευτέρα 18/5/2020         Τετάρτη 20/5     Παρασκευή 22/5              Τρίτη 26/5           Πέμπτη 28/5

Δευτέρα 1/6/2020           Τετάρτη 3/6       Παρασκευή 5/6                                Τρίτη 9/6             Πέμπτη 11/6

Σύνολο ημερών: 10

2η ομάδα

(η οποία περιλαμβάνει το δεύτερο μισό των τμημάτων Α1, Α3, Α5, Β1, Β3, Β5, Γ1, Γ3, Γ5 καθώς και το πρώτο μισό των Α2, Α4, Β2, Β4, Γ2, Γ4)

Τρίτη 19/5/2020                Πέμπτη 21/5       Δευτέρα 25/5                    Τετάρτη 27/5     Παρασκευή 29/5

Τρίτη 2/6/2020                  Πέμπτη 4/6         Δευτέρα 8/6 Αργία         Τετάρτη 10/6     Παρασκευή 12/6

Σύνολο ημερών: 9

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών έχει ενημερωθεί από τους υπευθύνους των τμημάτων με εξαίρεση όσα παιδιά δεν έχουν email και δεν απαντούν ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις.    Παρακαλούμε αν γνωρίζετε κάποια περίπτωση αυτής της κατηγορίας ας ενημερώσετε τον μαθητή ή την μαθήτρια.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το σημαντικότερο την παρούσα στιγμή είναι η υγεία όλων μας.   Υπάρχει ανησυχία και φόβος σε όλους μας από έναν αόρατο κίνδυνο και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα λοίμωξης και περαιτέρω διάδοσης του συγκεκριμένου ιού.  Είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά τα μέτρα προφύλαξης που συστήνουν οι ειδικοί και φυσικά να τα εφαρμόζουν.

Κατά συνέπεια:

1ο    Όποιες οικογένειες δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί υπάρχουν άτομα από ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια, να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.  Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αναφέρονται στο συνημμένο έγγραφο που γράφονται στο συνημμένο έγγραφο «Σχετικά με τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων»

2ο.  Όποιος μαθητής αισθάνεται άρρωστος, παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης από τον covid-19, δεν θα πρέπει να έρθει  στο σχολείο.

Ζητείται από τους γονείς και κηδεμόνες:

  • Να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τα μέτρα προστασίας (φυσικά θα τα πούμε κι εμείς στο σχολείο), για τον σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουν σε όλα τα μέλη της εκπαιδευ­τικής κοινότητας. Είναι θέμα ζωής!
  • Η επικοινωνία γονέων-σχολείου να γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά και όχι με φυσική παρουσία. Αν απαιτείται η φυσική παρουσία θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική ενημέρωση.
  • Σε περίπτωση που ειδοποιηθούν από το σχολείο θα πρέπει να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους αμέσως.  Συνεπώς θα πρέπει να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις από το σχολείο μας.

Από τους μαθητές και μαθήτριες ζητείται:

  • Να υπακούουν στους (τροποποιημένους πλέον) κανόνες του σχολείου, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο.  Είναι θέμα ζωής!
  • Να κρατούν τις δέουσες αποστάσεις από τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς.
  • Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους. Συνεπώς θα έχουν ότι χρειάζονται και δεν θα ζητούν π.χ. έναν στυλό από τον συμμαθητή τους. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, το κολατσιό τους (το κυλικείο θα είναι κλειστό), προσωπικά αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό (πέρα από αυτό που θα υπάρχει στο σχολείο), δεν θα πρέπει να συνωστίζονται στους διαδρόμους, στις τουαλέτες, κατά την είσοδο στις αίθουσες. Καλό είναι να προσέρχονται λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων και όχι πολύ νωρίτερα για να μη συνωστίζονται στην αυλή.
  • Να αποφεύγουν τις σωματικές επαφές μεταξύ τους (χειραψίες, αγκαλιές κ.α.)
  • Επειδή δεν θα επιτρέπεται να πηγαίνουν στα γραφεία των καθηγητών ή της Διεύθυνσης, αν θέλουν να τηλεφωνούν τους γονείς τους μετά το πέρας των μαθημάτων, ας έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνό τους, αλλά κλειστό.  Να προσέχουν όμως να μη τους το κλέψει κανείς.
  • Τις ημέρες που δεν θα έχουν σχολείο, απαγορεύεται να έρχονται στο σχολείο.
  • Θα υπάρχει μέρος της αυλής όπου θα βρίσκονται στα διαλείμματα καθώς και θα μπαίνουν μόνο από συγκεκριμένη είσοδο.

Την Δευτέρα 18/5/2020 για την 1η ομάδα και την Τρίτη 19/5/2020 για την 2η ομάδα θα ισχύ­σουν τα εξής:

Α τάξη:  Προσέλευση  8:15.  Θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Β τάξη:  Προσέλευση  8:25.  Θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Γ τάξη:   Προσέλευση  8:35.  Θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Μάσκες:  Αν και δεν είναι υποχρεωτικές θα παρακαλούσαμε οι μαθητές να έχουν μαζί του μάσκες.  Φυσικά δεν επιτρέπεται να κοροϊδέψει κάποιος κάποιον που φορά μάσκα.  Θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία!

Σημαντικές πληροφορίες:

Ø  Παρακαλώ ότι θέλετε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά με το σχολείο σας δίνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του σχολείου (  mail@gym-sindou.thess.sch.gr ) και του διευθυντή του σχολείου ( babatsikos@gmail.com. ) Δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν προβλήματα με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο οπότε προτιμήστε το email του Διευθυντή (αυτός προωθεί τα email στους εκπαιδευτικούς όταν φυσικά απαιτείται).

Ø  Για πληροφορίες (π.χ πρόγραμμα του σχολείου) οι μαθητές θα ενημερώνονται από το blog (http://gymnasiosindou.blogspot.com/)  και το site (https://blogs.sch.gr/gymsindo/)  του σχολείου.  Δυστυχώς λόγω προβλημάτων όπως αναφέρθηκε στο ΠΣΔ το site πολλές φορές δεν είναι προσβάσιμο. Το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί είναι για την επόμενη εβδομάδα αλλά κάθε μέρα μπορεί να αλλάζει αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν θα έρθει γιατί του έτυχε κάτι.

Ø  Έλεγχοι (βαθμοί) θα σας σταλούν ηλεκτρονικά (ελπίζουμε να μην υπάρχουν προβλήματα με το ΠΣΔ).  Εγγραφές μάλλον θα γίνουν αυτόματα.  Τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε μέχρι τώρα.  Παρακολουθείτε σας παρακαλώ το μπλογκ (blog) και την ιστοσελίδα (site) του σχολείου μας για ενημερώσεις.

Ø  Για τη Γ τάξη: θέλουμε οπωσδήποτε 1 φωτογραφία του μαθητή ή της μαθήτριας για την έκδοση των απολυτηρίων.  Διαφορετικά δεν θα μπορούμε να εκδώσουμε απολυτήρια.  Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τους μαθητές που θα πάνε στο ΓΕΛ ή στο ΕΠΑΛ για να στείλουμε εκεί τα απολυτήρια όταν εκδοθούν

Ø  Τέλος για τα χρήματα των εκδρομών.  Η κ. Κεσίδου (για τις Βρυξέλλες) και ο κ. Χαρισό­πουλος (για την Κέρκυρα) θα επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία και θα δούμε περαιτέρω. Δυστυχώς ενώ είχαν σχεδιαστεί τόσο καλά…. Αυτή όμως είναι η ζωή! Με απρόοπτα.  Αλλά το σημαντικότερο είναι η υγεία όλων μας.

Σχετικά με τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

Για τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 1765/τ.Β΄/8-5-2020 που ρυθμίζει αυτό το θέμα αναφέρονται:

Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 64) και την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί. Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

Παρακαλούμε σε περίπτωση που επιθυμείτε οι απουσίες των παιδιών σας να μη ληφθούν υπόψη θα πρέπει να υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρονται οι λόγοι όπως αναφέρονται στο παραπάνω ΦΕΚ.

Πληροφοριακά σας υπενθυμίζουμε ότι για να χαρακτηρισθεί η φοίτηση ενός μαθητή επαρκής θα πρέπει οι απουσίες του να μην υπερβούν τις 114. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να υποβάλετε τη σχετική δήλωση και ο μαθητής ή η μαθήτρια δεν έχει σημειώσει πολλές απουσίες, μπορείτε απλά να μην τον/την στείλετε, καθώς ο ανώτατος αριθμός απουσιών που θα σημειώσουν αυτό το διάστημα είναι 64.

Συνημμένα υποβάλλεται η Υπεύθυνη Δήλωση (σε word ή pdf όπως επιθυμείτε) στην οποία θα συμπληρώσετε την αιτιολογία η οποία ισχύει στην περίπτωση του δικού σας παιδιού.  Υπογράφετε την υπεύθυνη δήλωση και την αποστέλλετε άμεσα, με φωτογραφία κινητού, στο email του σχολείου (mail@gym-sindou.thess.sch.gr)  ή σε περίπτωση που δεν λειτουργεί το email του σχολείου, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, στο email του Διευθυντή (babatsikos@gmail.com) και με το ταχυδρομείο. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής της υπεύθυνης δήλωσης.

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος