Αρχική Σελίδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

gymSindoy1

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλες και φίλοι

Με μεγάλη χαρά σάς καλωσορίζουμε στην καινούρια, επίσημη ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Σίνδος). Σε μια εποχή που το διαδίκτυο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην γνώση αλλά και στην επικοινωνία των ανθρώπων, ο Σύλλογος Διδασκόντων θεώρησε πως η κατασκευή και η λειτουργία μιας ιστοσελίδας για το σχολείο θα έχει καθοριστική θέση στις δραστηριότητες του γυμνασίου και στην παρουσία του στην τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Δ. Κούρκουλο, καθηγητή πληροφορικής του σχολείου, που σχεδίασε και οργάνωσε την ιστοσελίδα, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται για τον εμπλουτισμό της.

Σκοπός της είναι η επικοινωνία ανάμεσα σε όλους όσους συγκροτούν την «κοινωνία» του σχολείου: μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς της τοπικής κοινωνίας. Η γνωριμία, η επαφή και η καλή συνεργασία όλων αυτών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα σχολείο λειτουργικό, αποτελεσματικό, δυναμικό, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής. Η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, ανακοινώσεις για τις δραστηριότητές του, τα περιβαλλοντικά προγράμματα και τα προγράμματα αγωγής υγείας, τις βιωματικές δράσεις, τις μουσικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικά καθετί που αφορά τη ζωή του σχολικού συγκροτήματος.

Το περιεχόμενο των σελίδων της σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί με νέες ιδέες: ενδιαφέροντα άρθρα, αποσπάσματα βιβλίων, ποιήματα, απόψεις και σχόλια για τρέχοντα ζητήματα της σχολικής ζωής και ευρύτερα θέματα επικαιρότητας και παιδείας. Για παράδειγμα, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώνουμε μαθητές και γονείς για θέματα όπως, οι κίνδυνοι του διαδικτύου, τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που παρατηρούνται σήμερα στα σχολεία, αλλά και η συνεισφορά του εξωσχολικού διαβάσματος στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών, η ανάγκη της ισορροπημένης διατροφής και άθλησης, η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ποικίλες δράσεις, η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικές ανάγκες της εποχής μας. Αν στους γονείς μας οφείλουμε το «ζην», από τους δασκάλους και την παιδεία προσδοκούμε όλοι το «ευ ζην»- ζητούμενα και τα δύο καίρια στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Καθώς θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή και συμβολή όλων σας, σημειώνουμε πως το e-mail του σχολείου μας  (mail @gym- sindou.thess.sch. gr) είναι στη διάθεσή σας για προτάσεις, καινούριες ιδέες αλλά και παρατηρήσεις που θα βοηθήσουν ώστε η ιστοσελίδα να εμπλουτιστεί σε περιεχόμενο και να γίνει πιο φιλική στον χρήστη.

Φυσικά η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια ούτε το μοναδικό κλειδί της επιτυχίας. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα για επικοινωνία, γνωριμία και γνώση. Σ΄ αυτήν την προσδοκία ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε με την ευχή μιας ευχάριστης, καλοτάξιδης πλοήγησης.

Με εκτίμηση

εκ μέρους του Συλλόγου των Διδασκόντων

ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Σίνδου)

Δρ Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος (https://blogs.sch.gr/bampatsiko/)