Διήμερη επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας

Στις 28 και 29 Μαρτίου η περιβαλλοντική ομάδα ” Τα μονοπάτια της πόλης μου – Δρω για την αειφορία”  του   1ου Γυμνασίου Λαυρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας, προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Πόλη και οικοσύστημα – Γαλαξίδι” .

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή περιελάμβανε, εκτός από τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, επίσκεψη στο Μουσείο των Δελφών, επίσκεψη στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης Αράχωβας, επίσκεψη στην Ιτέα, ξενάγηση στα βυρσοδεψεία της πόλης της Άμφισσας ( στην πόλη υπάρχει ένα από τα  τελευταία  βυρσοδεψεία της Ελλάδας που λειτουργούν με τον παραδοσιακό τρόπο) και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Άμφισσας. Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήριο κατασκευής πλίνθων ( οικολογικό υλικό κατασκευής των περισσότερων σπιτιών στο Γαλαξίδι), εργάστηκαν σε ομάδες για την εξοικείωσή τους με έννοιες, όπως η βιοσυσσώρευση, η ερημοποίηση και  το οικοσύστημα , ξεναγήθηκαν στην πόλη του Γαλαξιδίου και στο Ναυτικό Μουσείο.

Οι μαθητές και οι συνοδοί διανυκτέρευσαν στον ξενώνα του ΚΠΕ  και εξοικειώθηκαν με την αυτοδιαχείριση ενός χώρου ( έστρωσαν τα κρεβάτια τους,  βοήθησαν στο τραπέζι του φαγητού, μάζεψαν τα σκουπίδια).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Άμφισσας για τη φιλοξενία και γενικότερα για την οργάνωση της επίσκεψής μας στην πόλη τους. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες καθηγητών και μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *