ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ- ΔΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ :
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΡΟΛΟΙ ΜΕΛΩΝ :
α) συντονιστής: αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ των συντονιστών καθηγητών και της ομάδας- συγκεντρώνει το υλικό της ομάδας του και το παραδίδει. Του δίνει ψηφιακή μορφή, γι αυτό καλό είναι ο συντονιστής να γνωρίζει καλά υπολογιστή. Καταγράφει τις γενικές πληροφορίες για το μονοπάτι( Πού βρίσκεται: Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ονομασία; Ποιοι δρόμοι το περιλαμβάνουν; Ποια κτήρια ή αξιοθέατα θα περιγραφούν; Γιατί επιλέχτηκαν αυτά; )
β) χαρτογράφος: σχεδιάζει το μονοπάτι στο χάρτη της πόλης, υπογραμμίζει τα κτήρια και όσα κρίνει απαραίτητο η ομάδα να αναφερθούν. Χρειάζεται να έχει ικανότητες σχεδίασης, γιατί αυτός ή αυτή στο τέλος θα χαρτογραφήσει το μονοπάτι με τις επεμβάσεις. Η χαρτογράφηση μπορεί να είναι και ψηφιακή. Ο χαρτογράφος συνεργάζεται στενά με τα μέλη και με το συντονιστή.
γ) μέλη : επιλέγουν το κτήριο ή το αξιοθέατο που θα περιγράψουν, το φωτογραφίζουν, βρίσκουν πληροφορίες, παρατηρούν και καταγράφουν τις πληροφορίες στο παρόν φύλλο εργασίας το οποίο παραδίδουν στο συντονιστή. Συνεργάζονται με το χαρτογράφο και του παραδίδουν πολύ σύντομη περίληψη με τις πληροφορίες.
Το παρόν φύλλο εργασίας καλό θα ήταν να παραδοθεί στο συντονιστή ως τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Παράλληλα, ο χαρτογράφος θα σχεδιάσει το μονοπάτι στο χάρτη της πόλης και στο google–map.Ο συντονιστής ετοιμάζει την εισαγωγή. Όλα παραδίδονται στο συντονιστή καθηγητή στις 20/12.
Εργασία μελών :
1. Όνομα κτηρίου ή όνομα αξιοθέατου :
2. Οδός στην οποία βρίσκεται, θέση του στο μονοπάτι( αριθμείστε τα κτήρια ή τα αξιοθέατα στο μονοπάτι με τη βοήθεια του χαρτογράφου):
3. Φωτογραφία κτηρίου ή αξιοθέατου :
4. Αρχική χρήση κτηρίου( Ιστορικά στοιχεία) :
5. Σημερινή χρήση κτηρίου:
6. Παρατήρηση των υλικών κατασκευής ( αν πρόκειται για κτήριο):
ξύλο, λιθοδομή, τούβλα, μπετόν, μάρμαρό, κεραμίδια, μονώροφο ή διώροφο, γύψινα γείσα, σίδερο, πλαστικό, τοξωτά παράθυρα/ ορθογώνια παράθυρα, κεραμοσκεπή, επιχρισμένοι τοίχοι, τριγωνικά αετώματα, στέγες δικλινείς( δίρριχτες), μεταλλικές πόρτες, ξύλινες πόρτες( υπογραμμίζετε)
7. Θα μπορούσε το κτήριο ή το αξιοθέατο να αποτελεί στοιχείο της πολιτιστική κληρονομιάς της πόλης μας; Γιατί;
Οι συντονιστές
Παναγιώτης Αθανασίου
Ελευθερία Παπαμανώλη
Κώστας Χασιώτης