Στο πλαίσιο του  e Twinning υλοποιήθηκαν τον Μάρτιο συνεργατικές δράσεις γνωριμίας μαθητών / μαθητριών και συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με τη χρήση εργαλείων web2. Αρχικά το Γυμνάσιο της Ειρηνούπολης και ο Ν.Μπεσλίκας, υπεύθυνος του eTwinning , σχεδίασαν το πρώτο συνεργατικό padlet ‘’ Bullying and Gamification’’ με στόχο την αρχική γνωριμία όλων των μαθητών του έργου. Οι μαθητές αυτοπαρουσιάστηκαν με τη χρήση AVATARS, ένα εργαλείο χρήσιμο για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια οι μαθητές/ μαθήτριες ασχολήθηκαν με το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού σε σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Γ Γυμνασίου και του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής ( ΚΠΑ) , με το κεφάλαιο 12 που αφορά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εστίασαν στα Δικαιώματα των Παιδιών,  στην ομαλή ένταξη στο σχολείο και την Ασφάλειά τους (stop-bullying.gov.gr).

https://padlet.com/nmpes 1977/bullying-and-gamification-ckrthvc2jh7z6fin

SYNDESH TOY eTwinning ME ANALYTIKO PROGRAMMA SPOYDON PADLET AVATARS BIOMATIKA ERGASTHRIA GIA TO BULLYING

Αρχές Φεβρουαρίου 2025 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  eTwinning Εκφοβισμός και Παιχνιδοποίηση( ID 161937), πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων ( Ημερήσιο Γυμνάσιο Κοπανού, Γυμνάσιο με Λ.Τ Ειρηνούπολης και Cahide Ahmet Dalyanoglu Anadolu Liseri Σμύρνης). Στη συνάντηση υπήρξε γνωριμία των εκπαιδευτικών με τους συναδέλφους του σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σμύρνης. Επιπλέον καταρτίστηκε ημερολόγιο συνεργατικών δράσεων και προσδιορίστηκαν με ακρίβεια τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα των δράσεων. Στόχος του έργου ορίστηκε η πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού μέσω ομαδικών δια ζώσης η διαδικτυακών παιχνιδιών. Καταληκτικά τονίστηκε η ανάγκη  συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας μέσω εκμάθησης  κοινώς αποδεκών κανόνων από τα μέλη των ομάδων.

ENHMEROSH GONEON GIA etwinning

Τον Μάρτιο 2025 πραγματοποιήθηκα δια ζώσης ενημέρωση των γονέων των μαθητών και μαθητριών των Γ1 και Γ2 που συμμετέχουν στο έργο του  e Twinning στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το πρόγραμμα, τις δράσεις, την εγγραφή των μαθητών στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα( esepetwinning), τη χρήση των κωδικών πρόσβασης, τους στόχους μας και τα συνεργαζόμενα σχολεία Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα. Οι γονείς συμμετείχαν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση τριήμερης εκδρομής στο πλαίσιο του e Twinning στο Ναύπλιο με τη συμμετοχή των δύο ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τη οργάνωση ομαδικών παιχνιδιών στην εκδρομή.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί  e Twinning

Σεμερτζίδου, Τσομπανίδου, Κυριακίδου και Χίρτογλου