ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Δευτέρα 31 Μαΐου 2022

  Οι μαθητές μας στο μάθημα της Τεχνολογίας(στα πλαίσια της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ.Μαρινάκη Ευάγγελου κατασκεύασαν για την αυλή του σχολείου μας 4 “σημεία ανακύκλωσης” από 4 παλιά μεταλλικά βαρέλια.

  Από μια μικρή τοπική Βιοτεχνία τροφίμων ζητήσαμε και αποκτήσαμε(δωρεάν) 4 όμοια βαρέλια(200 λίτρων το κάθε ένα). Τα μεταφέραμε στο σχολείο και ξεκινήσαμε τις εργασίες αναπαλαίωσής τους. Χρειαστήκαμε γυαλόχαρτα, πινέλα, αρκετό πράσινο χρώμα, βίδες, “παξιμάδια” και ροδέλες.

  Ξεκινήσαμε αφαιρώντας τις σκουριές και το παλιό χρώμα. Μετά τα καθαρίσαμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά με πράσινο χρώμα. Αργότερα τοποθετήσαμε τις βίδες με τα “παξιμάδια” και τις ροδέλες ως βάσεις και κατασκευάσαμε για κάθε ένα από αυτά(με κατάλληλο πλαστικοποιητή) ένα πλαστικό αυτοκόλλητο με το σήμα της ανακύκλωσης.

  Αφού τρυπήσαμε τη βάση του κάθε βαρελιού αρκετές φορές ώστε να φεύγει το νερό της βροχής τοποθετήσαμε τα 4 βαρέλια στις 4 γωνίες του σχολείου μας ώστε άμεσα να αρχίσουμε την ανακύκλωση και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας, όπως κάναμε και στον εσωτερικό του χώρο.

  Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες με τους μαθητές μας να εργάζονται, αλλά και με τα 4 βαρέλια στην τελική τους μορφή.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

  Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

  Οι μαθητές μας στο μάθημα της Τεχνολογίας(στα πλαίσια της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ.Μαρινάκη Ευάγγελου κατασκεύασαν την Πινακίδα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας.

  Για την πινακίδα αυτή χρησιμοποιήθηκαν η τάβλα-καπάκι ενός παλιού τραπεζιού, χρώμα άσπρο και βίδες απλές.

  Αρχικά η τάβλα-καπάκι ξύθηκε με χοντρό γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια με τρυπάνι έγιναν οι τρύπες για τις βίδες. Μέτα έγινε η βαφή της πινακίδας και στο τέλος τοποθετήθηκαν οι βίδες. Κατόπιν η πινακίδα τοποθετήθηκε δίπλα στην πόρτα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας.  

  Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Εργαστήριο Τεχνολογίας με τους μαθητές μας να εργάζονται.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

  Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

  Οι μαθητές μας, στο μάθημα της Τεχνολογίας(στα πλαίσια της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ.Μαρινάκη Ευάγγελου κατασκεύασαν 4 γλάστρες από 4 παλιούς τενεκέδες λαδιού.

  Αφού αφαίρεσαν το επάνω μέρος, στη συνέχεια με γυαλόχαρτο έτριψαν και αφαίρεσαν το παλιό χρώμα. Κατόπιν έβαψαν τους 4 τενεκέδες με 4 διαφορετικά χρώματα(άσπρο, γκρι, μαύρο και κόκκινο), τοποθέτησαν στον κάθε τενεκέ 4 γκρι στοπ πόρτας(ως στηρίγματα-βάσεις) και έκαναν 6 μικρές τρύπες στον πάτο του κάθε τενεκέ ώστε να φεύγει το περίσσιο νερό.

  Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Εργαστήριο Τεχνολογίας με τους μαθητές μας να εργάζονται.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

  Οι μαθητές μας στο μάθημα της Τεχνολογίας(και στα πλαίσια της ανακύκλωσης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ.Μαρινάκη Ευάγγελου κατασκεύασαν 2 χριστουγεννιάτικα δέντρα(από ξύλο, μπετόν και σίδερο) και 2 αστέρια(από μπετόν και διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες μπάλες), προκειμένου να τα χρησιμοποιούμε για τον στολισμό του σχολείο μας.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

 

  Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

  Οι μαθητές μας στο μάθημα της Τεχνολογίας(στα πλαίσια της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ.Μαρινάκη Ευάγγελου συμμετείχαν σε εργασίες αναπαλαίωσης 3 παλαιών κάδων που υπήρχαν στο σχολείο μας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου.

  Κατά την διάρκεια των μαθημάτων έβαψαν τους 3 κάδους, έφτιαξαν, πλαστικοποίησαν και τοποθέτησαν κατάλληλη πινακίδα σε κάθε έναν από αυτούς. Επίσης κατασκεύασαν και τοποθέτησαν 4 τσιμεντένιες βάσεις στον κάθε ένα.

  Στη συνέχεια τους τοποθέτησαν στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μαζί με 2 πλαστικά δοχεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση μπαταριών και πλαστικών καπακιών.

  Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες με τους μαθητές μας να εργάζονται.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου