ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Για να δείτε τις εργασίες των μαθητών μας επιλέξτε από το μενού τις σελίδες που θέλετε να προβάλλετε.

Ένα μέρος από το υλικό αυτό είναι τα παρακάτω:

Ν.Ε. Γλώσσα και Κινηματογράφος Α΄Γυμνασίου

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου βλέπουν το μάθημα της Γλώσσας διαφορετικά και δημιουργούν, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κας Εύης Συρίγα.

Πόσο θα θέλαμε όλοι να είμαστε στην τάξη τους! Απολαύστε τα κείμενά τους, στον παρακάτω σύνδεσμο!

Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

ΜΑΘΗΜΑ:  ΦΥΣΙΚΗ

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΡΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΦΥΣΙΚΟΣ

  • Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ” Γυμνασίου στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ με σκοπό να δουν από κοντά το τηλεσκόπιο Newall και να ενημερωθούν από Αστροφυσικούς για θέματα που τους ενδιαφέρουν, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 5 ατόμων και μάζεψαν πληροφορίες για να γνωρίσουν καλύτερα τη «Διαστημική γειτονιά μας» αλλά και τα όργανα με τα οποία την παρατηρούμε.
  • Οι πληροφορίες αυτές αποτυπώνονται στις παρακάτω εργασίες τους, στις οποίες περιέχονται θέματα που ενδιαφέρουν όλους και κυρίως όσους αγαπούν τη Φυσική!

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ NEWALL

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΓΗ

 ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΓΑΛΑΞΙΕΣ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

ΜΕΤΕΩΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ

ΚΟΜΗΤΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΗΤΕΣ

 

ΜΑΘΗΜΑ:  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΕΥΗ ΣΥΡΙΓΑ, ΦΙΛΙΛΟΓΟΣ

Η μετανάστευση είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνικού Έθνους. Ειδικά στη σημερινή εποχή θα πρέπει να απασχολεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο πριν πάρει καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή του και το μέλλον του.

Με αυτό το τόσο διαχρονικό θέμα, «Αποδημία,  μετανάστευση,  ξενιτιά», ασχολήθηκαν οι μαθητές του  Β2  στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με προτροπή της καθηγήτριάς τους κ. Εύης Συρίγα και πραγματοποίησαν εργασίες με τη χρήση των ΤΠΕ  στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και δούλεψαν με πολύ ενδιαφέρον και συνέπεια!

Οι εργασίες των μαθητών μας

VIDEO «Ο ΕΜΙΓΚΡΕΣ»

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

ΜΑΘΗΜΑ:  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΕΥΗ ΣΥΡΙΓΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2013-14, δημιούργησαν ένα λεύκωμα στο οποίο αποτυπώνεται η πρώτη γνωριμία τους με τη μεγάλη μας κληρονομιά, την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα!

Αξίζει να διαβάσετε τις σκέψεις τους για τις μεγάλες αλήθειες και τα βαθιά μηνύματα ζωής που κρύβονται στα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα που διδάχθηκαν από την καθηγήτριά τους κ. Εύη Συρίγα!

ΛΕΥΚΩΜΑ PDF

 

 

Αφήστε μια απάντηση