1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

Γενικά ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όχι το τρίτο, όχι το δεύτερο, αλλά το

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

κέρδισε ο μαθητής της Γ΄τάξης,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ,

στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος

του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Ο Βασίλης Ευσταθιάδης παραλαμβάνει το βραβείο

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στους καταπληκτικούς χώρους του Ιδρύματος η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κα Ελένη Παναρέτου, Καθηγήτρια ΝΕ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε το σκεπτικό της βράβευσης των έργων. Για το έργο του Βασίλη είπε χαρακτηριστικά ότι είχε μεγάλη σημασία η διαχείριση του χρόνου, καθώς και η ένταση που προκαλεί στον αναγνώστη. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ίδια “χοροπηδούσε στην καρέκλα της από την ένταση που (το κείμενο) μεταφέρει μέσα από λέξεις” και κατέληξε: “Δεν είναι αυτό ταλέντο;”

Η Καθηγήτρια, κα Ε. Παναρέτου, εξηγεί το σκεπτικό της βράβευσης

Το βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο. 

Με το βραβείο!

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 325 μαθητές από 251 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Ο Βασίλης, όταν κατέθεσε το έργο στον διαγωνισμό, ήταν μαθητής της Β΄Γυμνασίου και μέλος του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου του σχολείου μας.

Για να διαβάσετε για τη βράβευση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Λασκαρίδη: http://www.laskaridisfoundation.org/teleti-aponomis-logotechnikon-vravion-periodou-2016-2017-sti-mnimi-tis-ketis-laskaridi/

Είμαστε όλοι πολύ, πολύ περήφανοι για τον Βασίλη και του ευχόμαστε να έχει πολλές βραβεύσεις και στο μέλλον, σε όποιο πεδίο επιλέξει! 

Αφήστε μια απάντηση