Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πιερίας με τη Σύμβουλο Ισαβέλλα Κοτίνη

seminariope19Τη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας με τη σύμβουλο Πληροφορικής του Νομού Ισαβέλλα Κοτίνη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου κος Κοσμίδης.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε βιβλία και προγράμματα σπουδών της Πληροφορικής, όπως επίσης για καλές πρακτικές και μεθόδους που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στη τάξη. Ακολούθησε συζήτηση όπου οι καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους και με τη σύμβουλο ενώ έγιναν προτάσεις που η κα Κοτίνη θα προωθήσει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το παγκόσμιο περιβάλλον αναδεικνύει τη πληροφορική σε μια νέα υπερδύναμη που εκτός από την ενσωμάτωση της σε προϊόντα και υπηρεσίες, πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα κάθε άλλης επιστήμης. Η χώρα μας στρατηγικά έχει επιλέξει να εισάγει τη διδασκαλία της πληροφορικής στις βασικές βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ διαθέτει αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα πληροφορικής. Ο ρόλος του καθηγητή πληροφορικής συνεπώς είναι καθοριστικός ώστε να δημιουργήσει το περιβάλλον που θα αναπτυχθούν οι νέοι χρήστες, επιστήμονες ή λάτρεις της επιστήμης των υπολογιστών.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση