ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ιστορικό

Το Γυμνάσιο Αλωνίων βρίσκεται στην είσοδο του ομώνυμου χωριού μέσα σε καλαίσθητα διαμορφωμένο φυσικό περιβάλλον. Το σχολείο αποτελείται από το βασικό κτίριο και το κτίριο των πολλαπλών χρήσεων.

alonion-istoriko-02

Την ανοικοδόμηση του βασικού κτιρίου ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι κάτοικοι του χωριού με προσωπική εργασία, καθώς και τα έξοδα αυτής μετά από απαλλοτρίωση, στην οποία νωρίτερα είχε προχωρήσει για τον σκοπό αυτό η κοινότητα. Η ανοικοδόμηση ολοκληρώθηκε  το έτος 1973, οπότε παραδόθηκε στο κράτος. Η λειτουργία του ως Γυμνασίου άρχισε το 1975. Δίπλα στο κτίριο και ανεξάρτητα από αυτό αναπτύσσεται νεότερη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία κατασκευάσθηκε και χρησιμοποιείται από το 2009. Το σύνολο δεν έχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αλλά εντάσσεται με φυσικότητα στον περιβάλλοντα χώρο.

Υποδομή

Σήμερα στο σχολείο λειτουργούν πέντε αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο Η/Υ, ένα γραφείο διευθυντή και δύο γραφεία καθηγητών στο παλαιό κτίριο. Η αίθουσα των υπολογιστών είναι λειτουργική με αρκετούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται τόσο κατά τη διεξαγωγή διαφόρων μαθημάτων (Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ξένες Γλώσσες, Φυσική, Project) όσο και ως δομικό εργαλείο του μαθήματος της Πληροφορικής. Το σχολείο διαθέτει την υποδομή για διεξαγωγή της διδασκαλίας με οπτικοακουστικά μέσα.

Στη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων υπάρχει προτζέκτορας, μικροφωνική εγκατάσταση, ευρύχωρη θεατρική σκηνή με αυλαία και εγκατάσταση φωτισμού με προβολείς. Στο ίδιο κτίριο λειτουργεί ένα επαρκώς εξοπλισμένο κυλικείο.

Οι εξωτερικοί χώροι του σχολείου (αύλειος χώρος, γήπεδα) είναι μεγάλοι, επαρκείς για τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και προνομιούχοι για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς υπάρχει  γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, βόλεϊ και διαμορφωμένο τραπέζι του πινγκ-πονγκ. Υπάρχει, επίσης, αποθήκη, όπου φυλάσσεται υλικό του μαθήματος της Γυμναστικής και μεγάλος φροντισμένος κήπος με καλλωπιστικά φυτά, λουλούδια και δένδρα.

Τέλος, το σχολείο διαθέτει υποδομή για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Copyright © Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top