Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Στις 12/12/2018 μεταβήκαμε στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του SimonStephens.

Το έργο αποτελεί τη θεατρική προσαρμογή του βραβευμένου μυθιστορήματος του Mark Haddon, «The Curious Incident of the Dog in the Night-time». Το έργο σημείωσε τεράστια επιτυχία στην αγγλική σκηνή και απέσπασε πλήθος βραβείων.

Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, στο φάσμα του αυτισμού με ειδικές ικανότητες και εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά. Η κοινωνική του συμπεριφορά, ωστόσο, συχνά τον δυσκολεύει στην καθημερινή του ζωή. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου. Όμως, πολύ σύντομα και καθώς διεξάγει την “αστυνομική του έρευνα” βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα αναπάντεχα κρυμμένα μυστικά, που θέτουν τον ίδιο πρωταγωνιστή σε μια ιστορία που θα του αλλάξει τη ζωή. Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει μόνος του τον απειλητικό κόσμο των “άλλων ανθρώπων” και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν παρακάμπτοντας διαρκώς τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.Πόσο μακριά όμως μπορεί να φτάσει μόνος του, μετά από αυτή την αποκάλυψη;

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες ‘Ενας ύμνος στην μοναδικότητα της ύπαρξης, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Η παράσταση κέρδισε το ενδιαφέρον των παιδιών που την παρακολούθησαν με υποδειγματική προσήλωση .

Μανισσάνου Σταυρούλα

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα

Η πρόσκληση σε αρχείο word

Το Γυμνάσιο Αλωνίων διοργανώνει, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 33120/ΓΔ4/28-2-2017, ΦΕΚ 681/6-3-2017, τ.Β’, τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ και της Γ΄ τάξηςστην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των διδακτικών στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος (άρθρο 3.2 της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-2-2017) καιζητά ενσφράγιστες προσφορές, που θα πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο της Διευθύντριας κ. Κωνσταντίας Γιαλαμά,έως τηΔευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00. Η αξιολόγηση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, ώρα 10:30.

Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί από 27/03/2019, ημέρα Πέμπτη, μέχρι και 29/03/2019, ημέρα Σάββατο, με δύο διανυκτερεύσεις στην Κέρκυρα.

Το σύνολο των μαθητών/-τριών είναι 28 (±2) και των συνοδών καθηγητών/τριών δύο (2) συν ένας (1) αρχηγός.

Ζητείται η παροχή των εξής υπηρεσιών:
1. Μεταφορά με λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα είναι στη διάθεσή μας όλες τις ημέρες και ώρες.
2. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα με επιστροφή για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές.
3. Ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων (μέσα στην πόλη της Κέρκυρας ή σε απόσταση έως και10-12 χλμ.το μέγιστο) με πρωινό (να δοθεί και δεύτερη προσφορά με πρωινό και γεύμα). Όλα τα δωμάτια θα πρέπει να βρίσκονται συγκεντρωμένα στο ίδιο κτίριο, σε ένα ή το πολύ δύο συνεχόμενους ορόφους.
4. Δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα για τους μαθητές και μονόκλινα για τους συνοδούς καθηγητές με πλήρη εξοπλισμό και θέρμανση.
5. Ασφαλιστική σύμβαση Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή, σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας ζωής.
6. Πρόσθετη ασφάλιση για την κάλυψη εξόδων σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή εκπαιδευτικού και μεταφορά του αεροπορικώς, εάν παραστεί ανάγκη.
7. Κράτηση ξενοδοχείων ( FAX που να την επιβεβαιώνει).
8. Ξεναγός για την επίσκεψη στο «Αχίλλειον».
Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί από τους συνοδούς καθηγητές σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο.
Στην προσφορά τους τα ταξιδιωτικά γραφεία οφείλουν να συμπεριλάβουν:
1. Όνομα και αστέρια καταλύματος, αριθμό δωματίων και κλινών κατά δωμάτιο, παρεχόμενες υπηρεσίες, ακριβή τοποθεσία.
2. Άδεια λειτουργίας του ταξιδιωτικού γραφείου (ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.).
3. Το συνολικό κόστος της εκδρομής, καθώς και το κόστος ανά μαθητή/τρια με την ένδειξη ότι συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Σε περίπτωση που η εκδρομή δεν πραγματοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας ή μη έγκρισης της μετακίνησης από τους αρμόδιους φορείς, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση του σχολείου ή των μαθητών και, εφόσον το ταξιδιωτικό πρακτορείο έχει εισπράξει χρήματα, υποχρεούται σε επιστροφή.

Η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου θαγίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-2-2017 (ΦΕΚ 681/6-3- 2017, τ. Β΄). Ο διαγωνισμός δεν είναι αποκλειστικά μειοδοτικός αλλά και ποιοτικός. Το σχολείο θα επιλέξει την προσφορά που κρίνει πως εγγυάται την καλύτερη διοργάνωση.

Μετά το τέλος της επίσκεψηςθα δοθεί απόδειξη σε κάθε μαθητή, ανάλογη με την δαπάνη που αντιστοιχεί στον καθένα, καθώς και βεβαίωση προς το σχολείο για το συνολικό ποσό.

Η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (srv-dide.pie.sch.gr/dide) και στην ιστοσελίδα του σχολείου (https://blogs.sch.gr/gymaloni).

Οι προσφορές, η σύμβαση που θα υπογραφεί και ο αριθμός του ασφαλιστήριου συμβολαίου επαγγελματικής ευθύνης θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και στην ιστοσελίδα του.

Η Διευθύντρια

Κωνσταντία Γιαλαμά

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα

Ενημέρωση για τις αστικές και δασικές πυρκαγιές από την πυροσβεστική υπηρεσία

Το Γυμνάσιο Αλωνίων, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, υποδέχτηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με την πρόληψη και προστασία από τις αστικές και δασικές πυρκαγιές.

Ο πυραγός κ. Ιορδανίδης Λάζαρος παρουσίασε τα αίτια και τους κινδύνους που απειλούν τον άνθρωπο αλλά και το φυσικό περιβάλλον και παράλληλα υπέδειξε μέτρα αντιμετώπισης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για τις αστικές και δασικές πυρκαγιές από την πυροσβεστική υπηρεσία

Εκδήλωση για τη 17η Νοεμβρίου

45 χρόνια μετά….

‘Σα σκιά, σα φάντασμα μ’όλους αυτούς τους ανθρώπους που γιορτάζουν τη μνήμη μου….’

Την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

Γ. Μανιώτη“Η επέτειος” (απόσπασμα):
“… Το βράδυ αυτό, αυτοί που έζησαν το κάνανε κάτι σα γιορτή. Και μένα διάλεξαν να με κάνουν ήρωα… γιατί ήμουν νέος, ωραίος και γιατί φοιτούσα σε κάποια τεχνική σχολή…………….Κάθε λοιπόν που αυτοί γιορτάζουν κι έρχονται και κρεμούν στεφάνια στο μέρος που πεθάναμε… εμένα επειδή ήμουν πολύ νέος οι αρχές τού κάτω κόσμου μου δίνουν άδεια… να έρθω πάνω στη γη και να περάσω ανάμεσά τους μια βραδιά σα σκιά, σα φάντασμα… μ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που γιορτάζουν τη μνήμη μου…
Στην αρχή λυπόμουν που έχασα τη ζωή μου τόσο νέος. Μα ύστερα από την τρίτη έξοδό μου, που είδα και κατάλαβα καλά πώς έχουν σήμερα τα πράγματα, άρχισα να μη λυπάμαι και τόσο πολύ………..”

Μπροστά σε ένα λιτό σκηνικό και σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης οι μαθητές και οι μαθήτριες, άγγιξαν τις καρδιές μας, ζωντάνεψαν με την ευαισθησία τους το κλίμα της εποχής και μέσα από τη δύναμη του λόγου του Γιώργου Μανιώτη, παρουσίασαν το διήγημά του “Επέτειος”, το οποίο διανθίστηκε με τραγούδια, ποιήματα και προβολή βίντεο –ντοκουμέντων φωτίζοντας έτσι με τον πιο εναργή τρόπο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, καθώς και την επτάχρονη περίοδο της δικτακτορίας των συνταγματαρχών.

Στο ταξίδι αυτό πολύτιμη ήταν η βοήθεια της καθηγήτριας αγγλικής φιλολογίας κ.Μανισσάνου Σταυρούλας.
Παρόντες ήταν η εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Ρούλα Ασλανίδου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
κ.Μανισσάνου Σταυρούλα

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση για τη 17η Νοεμβρίου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

                                                                                            Αλώνια, 02-11-2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                          ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                                      ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ &Δ/ΘΜΙΑΣ                                                            ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ

Δ/νση: Αλώνια Πιερίας – Τ.Κ.  : 60300                                                                                              Τηλ   : 2351 071490  Φαξ: 2351 071650                                                                                                e-mail: mail@gym-alonion.pie.sch.gr                                                                                            website: gym-alonion.pie.sch.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Τo Γυμνάσιο Aλωνίων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681/06-03-2017,τ.Β’), διοργανώνει μονοήμερη διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη – Μονή Λαζαριστών, οδικώς από Αλώνια και ζητά από τα ταξιδιωτικά γραφεία κλειστή προσφορά που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αλωνίων κ. Γιαλαμά Κωνσταντίας, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:45. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές κατά την επιστροφή πρέπει να αποβιβαστούν στα χωριά τους (Αλώνια, Κίτρος, Σφενδάμη και Παλαιόστανη) και όχι στον χώρο του σχολείου.

Για την ασφάλεια των μαθητών της επίσκεψης ζητείται η παροχή των εξής υπηρεσιών:

  1. Λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Άδεια λειτουργίας του ταξιδιωτικού γραφείου (ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.).

Να υπολογιστεί ότι το σύνολο των μαθητών είναι 52, των καθηγητών (4) (3 συνοδοί καθηγητές, συν 1 αρχηγός).

Αναχώρηση: 08:00 από το χώρο του σχολείου.

Επιστροφή: Το αργότερο στις 16:00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα καθοριστεί από τους συνοδούς καθηγητές.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αλωνίων (gym-alonion.pie.sch.gr)

                                                                                                                          Η Διευθύντρια

                                                                             Γιαλαμά Κωνσταντία

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Tο Γυμνάσιο Αλωνίων, τιμώντας την εθνική επέτειο του Έπους του ΄40, πραγματοποίησε μια ξεχωριστή γιορτή στην αίθουσα  πολλαπλών  εκδηλώσεων του σχολείου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.
Οι μαθητές που συμμετείχαν συγκίνησαν  το ακροατήριο με επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα και ιστορικές μαρτυρίες που αφορούσαν τα γεγονότα του αλβανικού έπους αλλά και την περίοδο της γερμανικής κατοχής,  μέχρι την απελευθέρωση. Η παράλληλη προβολή powerpoint  με εικόνες και  σκηνές που σημάδεψαν την περίοδο 1940-44, ζωντάνεψε τα γεγονότα.  Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε με  τραγούδια από τη χορωδία των μαθητών της Β΄ τάξης,  την επιμέλεια της οποίας είχε η εκπαιδευτικός κ. Καφαρίδου  Μαρία.
Επίσης,  ορίστηκε ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για τη φετινή σχολική χρονιά και  μοιράστηκαν  αριστεία και βραβεία προόδου στους μαθητές που διακρίθηκαν το προηγούμενο έτος .
Την επιμέλεια και το συντονισμό της γιορτής είχε η φιλόλογος κ. Τουρσουνίδου Μαρία  και στην τεχνική υποστήριξη ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μέλλιος Βασίλης.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Εορτασμός επετείου Μακεδονικού Αγώνα

Το  Γυμνάσιο Αλωνίων  την  Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, τιμώντας  την αξία και την προσφορά  των Μακεδονομάχων οργάνωσε εκδήλωση  αφιερωμένη στη μνήμη τους.

Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας   κ.  Κυριαζής Χρήστος  εκφώνησε ομιλία  προβάλλοντας   γεγονότα από τους αγώνες των Ελλήνων της Μακεδονίας , τόσο εναντίον των Τούρκων όσο και εναντίον των Βουλγάρων που επεδίωκαν την προσάρτηση της Μακεδονίας στη χώρα τους.

 Ειδική αναφορά  έγινε στον ήρωα Μακεδονομάχο  «Παύλο Μελά»  και  παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό  υλικό   που  ανέδειξε  τη δράση του, με σκοπό την ανόρθωση του φρονήματος και την προστασία των Ελλήνων  από Τούρκους και Βούλγαρους Κομιτατζήδες.

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός επετείου Μακεδονικού Αγώνα

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2018

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο προαύλιο του σχολείου μας, του Γυμνασίου Αλωνίων. Παρόντες ήταν η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ασλανίδου Ρούλα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλωνίων, κ. Θεοδωρίδης Ιωάννης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος, με τη συνδρομή του καθηγητή φυσικής, κ. Χρήστου Κυριαζή, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους/στις μαθητές/τριες ευχόμενος δύναμη και υπομονή στη νέα σχολική χρονιά.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Γιαλαμά Κωνσταντία, καλωσόρισε όλους τους/τις μαθητές/τριες, ιδιαίτερα αυτούς της Α’ Γυμνασίου και ευχήθηκε η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει δημιουργικά, ευχάριστα και εποικοδομητικά!

Ευχαριστούμε τη Φιλόπτωχο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αλωνίων, που προσέφερε εδέσματα μετά τον αγιασμό.

Καλή σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2018

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΩΝΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019