Ανακοίνωση για το καλοκαίρι

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη,

ώρες 08:00-14:00.

Εγγραφές δεν πραγματοποιούνται την καλοκαιρινή περίοδο.

Θα τα ξαναπούμε στις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση για το καλοκαίρι

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Σχολείου συγχαίρουμε θερμά το μαθητή μας Γεώργιο Μιχαηλίδη, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «3rd YouSmile Awards», που διοργανώνεται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», κατηγορία  «Αθλητισμός».

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!

Συμμετοχή του Σχολείου μας στα 3rd YouSmile Awards. Πανελλήνια βράβευση του μαθητή μας Γιώργου Μιχαηλίδη!

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα πλέον ετήσια 3rd YouSmile Awards, την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 3rd ΥοuSmile Αwards,με κεντρικό μήνυμα:

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! Ας τα εμπιστευτούμε!
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης και φέτος ήταν η βράβευση μαθητών και μαθητριών από τα παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, τη μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να στρέψει την προσοχή όλων στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά για τον κόσμο που ονειρεύονται και επιδιώκουν να ζήσουν.Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile απευθύνθηκαν σε Συντονιστές  Εκπαιδευτικού Έργου πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν 9.578 συμμετοχές από 145 σχολεία πανελλαδικά!

Η ανάδειξη των 9 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για τη δράση που ανέλαβαν.

Ακολουθούν οι κατηγορίες, οι απονεμητές και οι νικητές:

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του Σχολείου μας στα 3rd YouSmile Awards. Πανελλήνια βράβευση του μαθητή μας Γιώργου Μιχαηλίδη!

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων.

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , ανέβηκε η Θεατρική παράσταση με τίτλο « η Αλφαβήτα της εφηβείας» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά.
Τα παιδιά που συμμετείχαν , από όλο σχεδόν το σχολείο ,γεμάτα ενέργεια και ενθουσιασμό, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από ένα ένθερμο κοινό.
Μέσα από τα γράμματα της αλφαβήτας, λέξεις – σύμβολα όπως άγχος, βαρεμάρα ,ζήλεια, έρωτας, φιλία, καθηγητές, μοναξιά, λύπη, ωριμότητα, οι ηθοποιοί-μαθητές με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο και με την βοήθεια εύστοχων μουσικών επιλογών εξέφρασαν σκέψεις, καταστάσεις και συναισθήματα που τα απέδωσαν με χιούμορ , ζωντάνια και αισιοδοξία . Μας ξενάγησαν έστω και για λίγο στο δικό τους μαγικό κόσμο , στον κόσμο της εφηβείας! Αυτής της κρίσιμης περιόδου δοκιμασίας, ανασφάλειας αλλά και δημιουργίας της ανθρώπινης ζωής .
Με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Μανισσάνου Ρούλας & κ. Τουρσουνίδου Μαρίας, που επιμελήθηκαν και σκηνοθέτησαν την παράσταση , τους δόθηκε η αφορμή να βάλουν σε μια τάξη την ψυχή τους και να σηκώσουν τη σημαία της ανακωχής με τους «μεγάλους» κάνοντάς τους να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικιάς τους εφηβείας!!
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Γιαλαμά Κων/ντία ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές του σχολείου καθώς και τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους.
Την κατασκευή σκηνικού επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Ζαπουνίδου Χρύσα, την δημιουργία αφίσας η κ. Ελευθεροχωρινού Μαρία ,την μουσική επεξεργασία ο Τηλέμαχος Βραδέλης και τέλος, στην τεχνική υποστήριξη υπεύθυνος ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Μέλλιος Βασίλειος.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε : o Συντονιστής του 3ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. κ. Χαρίσης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων , οι πρώην διευθυντές κ. Λάζαρος και κ. Πολύδωρος Παπαγεωργίου ,πολλοί γονείς, κάτοικοι Aλωνίων και μαθητές.

    

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2019

H Θεματική Εβδομάδα 2019 oλοκληρώθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή, 17/5/2019, με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα»
Οι στόχοι της φετινής διοργάνωσης ήταν να βελτιωθεί το κοινωνικό κλίμα του σχολείου και οι ανθρώπινες σχέσεις, να αποτραπούν στάσεις και συμπεριφορές ή πρακτικές προκατάληψης και μισαλλοδοξίας, όπως βίαιη συμπεριφορά, περιθωριοποίηση λόγω διαφορετικότητας καθώς και συγκρούσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την διαφορετικότητα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες από το Φιλανθρωπικό σωματείο, σύλλογος ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Κατερίνης.

Προβολή της Ινδικής ταινίας«Taare Zaamen Par» με θέμα τον ενδοοικογενειακό ρατσισμό: «Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό».
Αναφορά στην υγιεινή διατροφή και την παχυσαρκία εφήβων.Προετοιμασία πρωινού.
Ζύμωμα και παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού με προζύμι, aπό παραδοσιακό αρτοπαρασκευαστή.

Κυκλοφοριακή Αγωγή: Κίνδυνοι στην οδήγηση-ατυχήματα.Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τα οδικά σήματα.

Υλοποίηση από το ΕΚΑΒ Πιερίας της βιωματικής δράσης: «Παροχή Α΄βοηθειών »

 

Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους ομιλητές, που ενημέρωσαν και προβλημάτισαν μαθητές και καθηγητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, τις ομιλίες, συμμετείχαν στα παιχνίδια και στις δράσεις.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2019

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο Αλωνίων

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο Αλωνίων

Επιμορφωτική Εσπερίδα «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας»Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιμορφωτική Εσπερίδα «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη, 09/05/2019, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας το φιλανθρωπικό σωματείο «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης». Οι υπεύθυνες κκ. Ραπουτίκα Ελ., Αμπεριάδου Ι., Θωμοπούλου Αθ. και Πασαλίδου Ελ. παρουσίασαν στους μαθητές μας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας». Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητών σε θέματα αναπηρίας, όπως διαμορφώνονται στις τρέχουσες συνθήκες. Βασικός άξονάς του είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές των τυπικών σχολείων τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία, με απώτερο σκοπό να αναπτυχθεί η ενσυναίσθησή τους και να καλιεργηθεί ο σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα.
Οι μαθητές μας, μέσα από αυτή την ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συνάντηση, έμαθαν για τη «Μέριμνα» και τις δραστηριότητές της, ευαισθητοποήθηκαν, συγκινήθηκαν και αντιλήφθηκαν την αξία του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Όλυμπο και στο Λιτόχωρο

Τo Γυμνάσιο Aλωνίων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681/06-03-2017,τ.Β’), διοργανώνει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Όλυμπο (Παλαιά μονή Διονυσίου, Πριόνια) και το Λιτόχωρο, οδικώς από Αλώνια και ζητά από τα ταξιδιωτικά γραφεία κλειστή προσφορά που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αλωνίων κ. Γιαλαμά Κωνσταντίας, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 και ώρα 10:15. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 08 Μαΐου 2019, ημέρα Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές κατά την επιστροφή πρέπει να αποβιβαστούν στα χωριά τους (Αλώνια, Κίτρος, Σφενδάμη και Παλαιόστανη) και όχι μόνον στον χώρο του σχολείου.
Για την ασφάλεια των μαθητών της επίσκεψης ζητείται η παροχή των εξής υπηρεσιών:
1. Λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Άδεια λειτουργίας του ταξιδιωτικού γραφείου (ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.).
Να υπολογιστεί ότι το σύνολο των μαθητών είναι 48, των καθηγητών (4) (3 συνοδοί καθηγητές, συν 1 αρχηγός).

Αναχώρηση: 08:30 από το χώρο του σχολείου.
Επιστροφή: Το αργότερο στις 17:00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα καθοριστεί από τους συνοδούς καθηγητές.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Αλωνίων

(gym-alonion.pie.sch.gr)

Η Διευθύντρια

Γιαλαμά Κωνσταντία

 

Η πρόσκληση σε pdfΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Όλυμπο και στο Λιτόχωρο

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μαγευτικό νησί των Φαιάκων επισκέφτηκαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας από 28 έως και 30 Μαρτίου 2019.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν η Δ/ντρια του σχολείου κ. Γιαλαμά Κωνσταντία και συνοδοί καθηγητές, οι κκ. Κορνελάκη Ευαγγελία, Μανισσάνου Σταυρούλα και Ζαπουνίδου Χρυσή.
Την πρώτη μέρα οι μαθητές ανηφόρισαν προς την μονή της Ζωοδόχου πηγής, που βρίσκεται στην κορυφή ενός κατάφυτου βράχου στην Παλαιοκαστρίτσα, μια περιοχή όπου η φύση έδωσε απλόχερα όλα όσα χρειάζονται για την δημιουργία ενός επίγειου παράδεισου. Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας. Εκεί μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του μουσικού τμήματος jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δήμο Δημητριάδη, παρακολούθησαν εξαιρετικό live με jazz αυτοσχεδιασμούς από τους φοιτητές της σχολής, εμπειρία πρωτόγνωρη που άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τη δεύτερη ημέρα, μαζί με την άρτια καταρτισμένη ξεναγό μας, επισκεφτήκαμε το ανάκτορο «Αχίλλειο» της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ με τους θαυμάσιους κήπους και την όμορφη θέα, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Επόμενη στάση μας ήταν το Κανόνι με θέα τα δυο γραφικά νησάκια, το Ποντικονήσι και τη Μονή Βλαχερνών.
Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη Σπιανάδα, την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και στην περιοχή Λιστόν με τα επιβλητικά αρχοντικά και τα καντούνια, γραφικά δρομάκια του νησιού. Το απόγευμα της δεύτερης μέρας παρακολουθήσαμε, μετά από συνεννόηση, μουσική πρόβα από την παλαιότερη και μεγαλύτερη (187 μουσικοί) Φιλαρμονική μπάντα της Κέρκυρας (Παλαιά Φιλαρμονική).
Η περιήγηση ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα, με επίσκεψη στο γραφικό Μέτσοβο.
Η εκδρομή μας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις, βιώματα και εμπειρίες μοναδικές.

 

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ