ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας,

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Για την αποφυγή συγχρωτισμού, δεν πραγματοποιήσαμε τη διά ζώσης συνάντηση μαζί σας, που γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Θέλουμε, ωστόσο, να σας ενημερώσουμε σχετικά με λειτουργικά και διαδικαστικά θέματα του Σχολείου, που σας αφορούν:

ΦΟΙΤΗΣΗ – ΑΠΟΥΣΙΕΣ

 1. Η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών/τριών εξαρτάται εκτός από την επίδοση τους και από την τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
 2. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
 3. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).
 4. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.
 5. Οι απουσίες ΔΕΝ διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
 6. Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα.
 7. Απουσία μαθητή/τριας από εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.
 8. Απουσία μαθητή/τριας από περίπατο θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησης του.
 9. Δεν επιτρέπεται η έξοδος των μαθητών από το Σχολείο χωρίς άδεια.
 10. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνεστε εξ ολοκλήρου εσείς. Είστε υποχρεωμένοι να ειδοποιήσετε το σχολείο άμεσα για την ημέρα ή τις ημέρες απουσίας των παιδιών σας, καθώς και το λόγο απουσίας.
 11. Ο/Η υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια θα σας ενημερώσει για τις απουσίες των παιδιών σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους: τηλεφώνημα, μήνυμα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 1. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο χωρίζεται σε δύο (2) περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Το Α’ τετράμηνο διαρκεί από την 14η Σεπτεμβρίου έως την 20η Ιανουαρίου. Το Β’ τετράμηνο διαρκεί από την 21η Ιανουαρίου έως τη λήξη των μαθημάτων. Οι μαθητές/τριες εξετάζονται γραπτώς τον Ιούνιο, στα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία από μετάφραση, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Αγγλικά, Ιστορία. Ο τελικός βαθμός ετήσιας επίδοσης στα μαθήματα αυτά είναι ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας του α΄ τετραμήνου, της προφορικής βαθμολογίας του β΄ τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης του Ιουνίου.
 2. Στα υπόλοιπα μαθήματα βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών/τριών είναι ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας του α΄ και του β΄ τετραμήνου.
 3. Μετά τη λήξη κάθε τετραμήνου, θα κληθείτε να παραλάβετε τον έλεγχο επίδοσης του παιδιού σας (Λόγω της πανδημίας πιθανόν θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ /ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Σύμφωνα με το νόμο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  αυστηρά η χρήση από τους/τις μαθητές/τριες κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου σε όλο το σχολικό χώρο. Πρόκειται για αξιόποινη πράξη. Οι μαθητές/τριες, σε περίπτωση ανάγκης, μπορούν να επικοινωνούν από τo τηλέφωνo του Σχολείου.

Κινητό τηλέφωνο που θα έρθει στα χέρια των εκπαιδευτικών, θα επιστραφεί μόνον στους γονείς/κηδεμόνες.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό (κινητά τηλέφωνα, προτζέκτορες, τάμπλετ, φορητούς υπολογιστές) κατά τη διάρκεια της  διδακτικής πράξης και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Λόγω των μέτρων προφύλαξης, σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του τηλεφώνου ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Σας παρακαλούμε, επίσης, να ελέγχετε τα e-mail σας για τυχόν ενημερώσεις από το Σχολείο.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας (https://blogs.sch.gr/gymaloni), ώστε να ενημερώνεστε άμεσα και υπεύθυνα για τις δράσεις και τα νέα του Σχολείου. 

 

Μην παραλείπετε να συζητάτε με το παιδί σας. Για οτιδήποτε αρνητικό υποπέσει στην αντίληψή σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στους Διδάσκοντες των παιδιών σας ή στη Διευθύντρια του Σχολείου. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε.

Τέλος, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν το παιδί σας παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (υγείας, συμπεριφοράς, μαθησιακό), που θεωρείτε σημαντικό.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ.

 ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 23510-71490

Fax: 23510-71650

Ιστοσελίδα του Σχολείου: https://blogs.sch.gr/gymaloni

e-mail: mail@gym-alonion.pie.sch.gr

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top