ΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Την Τετάρτη, 07-10-2020, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση  των μαθητών του Σχολείου αναφορικά με τους σεισμούς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δόθηκαν οδηγίες εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού, από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Γιαλαμά Κωνσταντία.
Αρχικά οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα επικεντρωθήκαμε στο πώς θα αντιδράσουμε, εάν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Την επόμενη ημέρα, απροειδοποίητα, πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού, ώστε να προετοιμαστούμε, να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα, όταν χρειαστεί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους, για να προφυλαχθούν. Στη συνέχεια οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και την ενδεδειγμένη σειρά και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του Σχολείου.
Η πρώτη άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα επακολουθήσουν άλλες δύο.

Μπορείτε να δείτε και τις οδηγίες:  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ-converted

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση