Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization), χρησιμοποιούνται, για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο μπορεί να είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο τον μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στις 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με υπεύθυνο τον κ. Μέλλιο Βασίλειο, που περιλάμβανε προβολή σχετικών video και μικρού μήκους ταινίας, διαδραστική ομιλία και βιωματικές δράσεις.

Δόθηκε, έτσι, η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού, με απώτερο στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ελένη Αγιάννη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση